Tränat igen, kors i taket!

Ja det är sant jag har tränat... och bra gick det oxå :) Idag blev det rätt mycket fritt följ då Tina låg alldeles för långt fram, men grym kontakt och fint engagemang hade hon. Sen blev det läggande samt ställande u gång, vilket hon faktiskt kom ihåg. Lite kryp och avslutande skall. Skallet är det nog dags att börja repetera ordentligt då det var rätt uselt. Hon kastar sig ner i ligg i hopp med 1 skall, sen drar hon iväg i kryp...*s*
Men så bra det kändes ändå, och kul.

Igår var det grabbkväll hemma med hockey. Frölunda-Skellefteå 8-2. Najzzz. Tina älskar såna tillställningar då hon helt kan lura chipsen av de flesta. Hon kör lite fjärr och söta morrningar med efterhängande skall. Skänkelvikningar till höger och vänster samt hypnosblick. funkar varje gång.

Idag fick jag återigen provköra en Forester och denna gång en turbo variant med 230 hästar under huven.. JAAAAAAAAAAAAAAA, vill haaaaaaaaaaaa. Jösses vilken rolig bil. Livsfarligt att provköra såna, man blir ju frälst.

Ok nu ska jag ta det lite lungt ett par dagar, man får ju inte ta ut sig när trenden väl har vänt ;)

Ha det finfint
/A

Titta så fint det går..

Jaja lite orolig kan man ju bli av utvecklingen inom hunderiet. Förr gick det ju inte en dag utan att jag tränade friskt. Nu ska man vara glad och lycklig om detta nånsin händer... nä så illa är det väl inte, men inspirationen har inte riktigt kommit tillbaka. Men idag har jag faktiskt varit duktig.
Jag började iofs dagen med att dra iväg med tjejerna och hästarna för 2h hoppträning. Men när vi kom hem så tränade jag lite lydnad i paddocken. Det var bara lite frittfölj, ink och lite ligg u g. Men Tinan tyckte det var rätt skoj. Efter detta körde jag de bångstyriga fåren lite i paddocken, där jag krävde lyd av Tina. Jag fick förklara rätt ingående om viktigheten i ett stopp, och att det skulle man inte skojja bort. ;) Jo tack, det gav effekt och jag vart nöjd. Tina fick ta in och ur fåren ur boxen ett par ggr innan vi avslutade med att fösa längs vägen. Väldigt bra träning idag tycker jag.

Sen körde jag Sandra till en kompis och passade på att handla lite mat. När det var gjort gick jag en promenad med Tina. Medans vi gick ringde jag till Silva för att bubbla lite till och kanske få ytterligare inspiration. Jo tack, hundstackarn utsattes för ytterligare ett lydn pass och denna gång blev det lite ingångsövningar, kryp samt mer fritt följ. Jag körde på ett långt pass med fria följet för att se om hon mattades, men inte då... mmmm det kändes faktiskt riktigt kul... jag minns ju ändå nånstans bak i huvudet, hur kul det faktiskt är att träna hund.

Ska nog försöka köra små, små pass ändå nu.. Kan ju köra snabbt i paddocken ju, har ju alla förutsättningar.

Tada... inte illa va!! I morgon blir det simning igen!

Kram på er
/A

mmm det är så kul att shoppa

Det märks att jag inte håller på med hund som förr. För helt plötsligt har jag fått andra intressen... Shoppa, shoppa, shoppa. Yeeeezzz jag har snöat in på klänningar som jag sen inte riktigt vet när jag ska använda *heh* Men fina är dom. Idag lyckades jag inhandla 2st skitsnygga likadana klänningar, en svart och en korallröd, som jag bara kände var så jag. Men hur kan jag känna så, jag använder ju inte klänning. *asg*
Men så fina... Jag har också börjat surfa på sjukt mycket modebloggar och har nästan blivit besatt av dom. Men jag tänker så att klänningar kommer ju så stort i vår och då är jag förberedd *s* Jag fyndade också ett par helt sjuka högklackade stövlar för halva priset. Vilket klipp. Att jag sen har typ 8 par stövlar är ju en annan femma. Jag fick oxå en försmak på vårens jättefina skomode och jag längtar verkligen. Så fina grejjer på G. Ja, prioriteterna ändras verkligen. Jag var skitsnygg i provrummet iaf. *haha*

När jag sen kom hem så var jag ytterst nöjd och började röjja i stallet. Crocket och Nappe fick all sin torv utbytt. Shit så tungt det var, men nu är det gjort. Jag är svårt mör i kroppen och kommer förmodligen ha svår träningsvärk i morgon!

Tjejerna har varit på Scandinavium idag och kom precis hem helt lyriska. Jag vet inte om det var hoppningen eller shoppingen, och fynden de gjort. Gött, det är mammas töser det. Sandra hade köpt ett fint shabrak samt ett par vita helskodda ridbyxor. Emelie hade oxå köpt ett shabrak samt en guldgrimma :) Hahahahaha Åh Shopping är såå kul!

Nu ska jag brassa lite käk innan vi ska kolla in melodifeltivalen.

Må väl, för det tänker jag!

/A

Fortsatt turbulent

På jobbet händer det saker hela tiden nu.. och smidighet är inte ordet som kommer upp när man tänker på det. Jag var iaf hemma med Sandra idag då hon igår var hemma med 40° feber. Idag var hon lite piggare och faktiskt feberfri. Men näsblod hade hon hela förmiddagen.. konstiga sjukdomar. Men efter div spel som jag blivit spöad i så kommer hon få gå till skolan i morgon. Känner att jag måste gå till jobbet nu, när allt sköts så sjukt dåligt.

Tur att jag har bra kollegor som hörde av sig med information. Thnxs guys!! Alla var nog lite sura. Skit i dom, nya tag, nya möjligheter. Bara att söka, söka , söka! 
 
Vädret idag har varit jättehärligt. Kallt men ganska stilla och faktiskt lite sol. Jag och Tina tog en promenix innan alla stall och djursysslor, sen vallade jag lite i paddocken. Idag var Tina lite olydig, men överlag duktig.

Nu på kvällen åkte jag och Emelie och shoppade lite grejer till hästarna. Skönt att komma ut lite iaf

I morgon är det fredag, ågren för jobbet men på kvällen blir det frisören. Det är alltid najss

/A

The bömb

Jaha idag kom bomben till de andras vetskap på jobbet, intressanta reaktioner kan jag väl bara säga. Men jag ska iaf ta mig i kragen och hålla tag i denna vänskap som varit så otippad ändå. Totalt olika platser i livet men ändå så självklart från början. Detta är en vän jag vill behålla!

Idag har Sandra varit sjuk och nu är febern uppe på 40°. Är ju ledig i morgon så då kan jag vara hemma men jag hoppas bara att hon ska bli frisk till på fredag då de ska på hoppningarna i Skandinavium. De kommer bli så besvikna annars... :(

Vädret har varit kallt och snöigt idag.. Brrrr var dock ute lite på lunchen för att få lite andrum. Tack gode gud för de goa killar som är kvar på jobbet, vad skulle det vara utan dem? De pejlade av och vips så var jag på Kungälvs bästa kycklingsalladsrestaurang. (finns dock inte så många)

Snön hemma låg tjock och mina planer på spår i morgon grusades. Men då jag var på föreläsning igår om hur allt skulle vändas positivt så ser jag positivt på att jag ska få låna hem en SUV i helgen och då är det ju bra att det är snö :)

/A

Liten grej jag hittade

What Your Soul Really Looks Like
                                      
You are a wanderer. You constantly long for a new adventure, challenge, or eve a completely different life.

You are a very grounded, responsible, and realistic person. People may not want to hear the truth from you, but they're going to get it.

You see yourself with pretty objective eyes. How you view yourself is almost exactly how other people view you.

Your near future is calm, relaxing, and pretty much what you want. And it's something you've been anticipating for a while now.

For you, falling in love is all about flirting and feeling playful. You couldn't fall in love with someone who took life too seriously.

Vill du kolla vad du får för resultat? gå in
HÄR

Brrrrrrr iskallt

Mhmm jaha det segar på, dagarna går och våren försvann idag. Iskalla vindar och snö. Neeej snälla inte sånt nu.
Idag på dagen var jag på föreläsning med Kaj Pollak. Om hur man skulle vända alla tankar till nåt positivt... hahahaha ja det kom ju lite lägligt. Bra föreläsning dock, rolig samt mycket sanning. Så det är väl bara att göra det, tänka positivt, vad som än händer. Jag brukar vanligtvis vara rätt duktig på det, men det har varit ett tufft halvår och det känns. Men det är som sagt dags att ta tag i saker. Det är ju bara jag som kan göra det bättre för mig.

Min arbetskamrat har iaf sagt upp sig nu. Grattis på dig, vännen. Det är du så värd, men så saknad han kommer vara.

Igår var jag och Emelie på Emelies första privata dressyrlektion. Det var jättekul och Emelie verkade tycka om det jättemycket. Idag hade Sandra lektion. Jag tog en promenad med Anfia, men hon var på uruselt humör så det blev bara lite kort. Sen drog jag och solade innan jag storhandlade. Skönt. Nu ska jag bara göra onyttigheter resten av veckan.

Jag ska nog oxå börja söka lite jobb, bara för att kolla runt lite. Spännande morgondag iaf, för då kommer kollegan släppa bomben...

Må väl
/A

Men va eeee det määä mej?????

Jag är sååå koma, svårt trött. Får nästan panik om jag inte får sova, jobbigt att hålla mig vaken och ändå har helgen varit stillsam och lugn. Sov middag både igår och idag och ändå så är tröttheten överväldigande. Varför??? Skulle kunna gå och lägga mig ett par dagar känns det som. Kan man få semester från livet? Kan det vara så att jag dragit på för mycket nu igen, men hur skulle det kunna vara så? Jag har ju hållt igen på allt, vad händer när jag ska ta upp min träning igen? Hur ska jag hinna med allt? Va eeee det määä mej?

Idag drog jag mig ur säng för att åka ner för massage hos Anna, allt var bra och hör och häpna var nu Tina nästan mer musklad på vänster sida än höger *s* Who would have thought that? Efter det var det bara att brassa hem då barnen skulle ha en kompis hemma som skulle rida Stina. Så det blev en skön promenix med kids och djur. Men efter det tog jag slut och var tvungen att gå och lägga mig, pinsamt :(

Efter ett par timmar gick jag iaf upp och gjorde middag innan jag drog iväg på agilityn. Tina lyckades förstås sträcka sig nästan omedelbart. Surt sa räven. Men Gungbrädan går bra nu tycker jag och slalomet kommer bli grymt.

Men nu längtar jag bara i säng igen, men jag får väl försöka hålla mig till 10 iaf  *s*

Duktiga jag

Idag var en sån där dag så det faktiskt blev lite nytta gjort. Trodde nästan inte det när jag hade svårare än vanligt att ta mig ur sängen... 11 hasade jag upp och drack lite kaffe. Efter det åkte jag och solade, då mina envisa hudproblem inte vill ge sig. Efter det tog jag med ungarna till simhallen så de fick stojja av sig lite istället för att alltid ha ridning på agendan. Väl där sprang vi på kusin Lill och hennes mamma. Jättekul då vi inte träffast på jättelänge! Efter lite småsnack så gick vi vidare och tog en fika. Mysigt!
Väl hemma svidade jag om och la ett spår, ca 500m kanske. Medan det låg till sig var jag effektiv och gick in och dammsög huset. *s* Sen tog jag spåret och det gick fint tycker jag, ska nu försöka köra iaf nåt spår i veckan för att få upp ett bra sug hos hunden! Hon är otroligt apportsäker och det är faktiskt inte mycket mer än min egen lathet som gör att vi inte kommer nånstans. 
Efter detta tog jag ut fåren och körde lite i paddocken. Fina, fina sidoförflyttningar av Tina idag. 90° åt det håll jag bad henne om, nöjd är jag verkligen!!!

När väl fåren var inne igen släppte jag ut hästarna i paddocken och jösses vilket röj det blev. Dom for runt som galningar i vild galopp och bockade samt sparkade bakut som värsta rodeo hästarna! *s* Sötnosar :)
Nu ska jag ta in dem så de får äta lite sen är det dags att börja slappa lite själv oxå.. mmm Najs!!

I morgon blir det lite massage på morgonen, sen kommer en kompis till flickorna hem och ska rida lite på vår lilla ponny Stina. Vi får se om jag är på humör för att lägga ytterligare ett spår. Man ska ju inte ta ut sig :)

Må väl
/A

Utmanad av Warroo...

Var är du född?
Hos Svend på Kongahällas Kennel i Rommelanda

Ditt favoritgodis?
Köttbullar eller helst rå köttfärs, mumma

Hur många egna halsband och koppel har du?
2 eller 3 kanske, går ju alltid lös :)

Hur ser ditt förhållande till vatten ut?
Hatar att bada men far gärna runt i kanten. Men tvingas ju simma 1ggr i veckan på blå Stjärnan :(

Har du några "kläder"? (täcken el. liknande)
Har ett ärvetäcke från nån minihund som hette Qula. Svart och rött. Inte roligt alls

Har du något speciellt kännetecken som skiljer dig från andra hundar i samma ras/färg?
Jag ser mer ut som en blandras med Kelpie i, istället för att se ut som den ordinära bc'n

Hur reagerade resten av flocken (tvåbenta som fyrbenta) när du flyttade in?
Hörde katternas djupa suckar, men annars verkade alla glada att få en hund i huset igen.

Vad är/skulle vara den absolut bästa belöningen du kunde få?

Att få valla tills jag stupade, hästar, får, flakmoppar... Vem bryr sig?

Vad är det bästa du vet?
Valla och hänga med på långa ridturer med hela familjen!

Vad är det värsta du vet?
Klippa klorna

Har du någon alldeles speciell egenhet?
Jag kan stänga av dammsugaren med tänderna, till mattes stora förtret.

Något hyss som du pysslar med?
Jobbar extra som jordfräs i mattes fina trädgård *asg*

Var sover du på natten?
I min lilla säng bredvid matte

Vad äter du för foder?
Royal Canin Adult

Hur reagerar du när du får några dagars vila?
Jag vallar på allt jag ser!

Vad tror du skulle vara din drömtillvaro?
Få valla mer och oftare men nu kommer ljusare tider så det lär nog ske :

***************************************************************************************************************
Härmed utmanar jag
Amy hos Kennel Salltorp
img

Förändringar...

Är ju både bra och dåligt. Just nu är jag faktiskt lite down då det verkar som en av mina bästa arbetskamrater kommer lämna..... Hur kommer det bli då?? Det har ju varit vi lixom. Klart att jag håller tummarna för honom och önskar honom allt gott. Detta är ju vad han vill! Men ändå... Känns faktiskt jättejobbigt. Detta har gjort att även jag börjat spana efter annat. Förändringar ja... Jag som äter kycklingsallad 5dagar i  veckan, alltid tar samma pizzasort, dricker samma typ av kaffe (latte) Hoppas bara att detta är en tillfällig down för mig, för faktum är att jag är skitledsen!!
Skönt att det är helg iaf, så man kan umgås med nära å kära.
Jag ska faktiskt lägga ett spår oxå, sug på den ni!! Jajamensan Silva... här ska förändringar ske!!!!

/A

Hoppla Kerstin

Idag kom Kerstin och hälsade på oss. Med sig hade hon förstås sina 2 hundar, Busy och Ditra. Kul att se att de kommer så bra överens trots att de träffas så sällan. Vi gick en långpromenad i kylan, för lite rått var det allt. När vi var klara gick vi in och åt en mysig lunch innan det var dags för Kerstin att ge sig av. Men vi fick iaf bokat in en ny dejt nästa torsdag för att återigen röra på oss.

Vad som annars står på agendan idag är förstås ridning. Hoppningen blev inställd pga för lågt deltagarantal, men tjejerna ska rida dressyr för Ann istället. Det är kul att det är så mycket ridning nu. Dom är båda anmälda till en lokal Lätt D tävling den 11 mars. Spännande.

Nu ska vi försöka få i oss lite näring så vi orkar med kvällen, så sköt om er!

/A

Afterski i Hemsedal

Afterski i Hemsedal

Jaja får väl bjuda på detta då. Afterski nummer 2 på lördagen. Såååå himla ös!!
Shit va kul vi hade!!

Alla hjärtans dag

Mmmm vad mysigt. Vi åt gott och satt länge och väl å snackade om ditten och dutten. Sällan ändå som man faktiskt tar sig tid till detta. Najs!
Jag hade fixat med hästar och får innan så det var bara att mysa. :)

Igår tog jag mig faktiskt i kragen och vallade lite inne hos fåren för att kolla av Tina i närarbetet. Kan säga att det inte fanns några tveksamheter där alls. Hon hade stor pondus trots att fåren gjorde försök till att utmana. Men då sa hon till direkt och fåren visste sin plats. I helgen ska jag ta ut dem och fösa lite på vägen och även köra dem lite i paddocken. Efter detta gjorde vi ett upplet, ja ni läste rätt och jag kan säga att hunden blev unjefär lika förvånad som ni. Men glad i hågen gjorde hon vad som bads. Lite kassa ingångar där hon inte ville lämna av direkt, men jag är inte förvånad med tanke på att vi inte tränar!! Efter detta så tog vi en härlig promenad. Tina var rätt nöjd när vi kom in och gick och la sig. Hon är inte helt fräch. Hon är i slutet på löpet och dricker otroliga mängder samt känns lite svullen i lymforna. Får hålla lite koll på henne. Tror att hon har en halsinfektion faktiskt. 
 
I morgon är jag ledig och jag har som vanligt bokat lite för mycket men skit i det. Kerstin ska komma och gå en promenad och Susanne ska komma och fika, Det kan man väl lyckas samordna ändå?? 
Kanske att man faktiskt kan trycka in ett spår oxå :)

/A


Hemma igen

Så var man tillbaka igen då. Det har varit en ruskigt kul helg. Kallt som synden men otroligt roligt. Det hanns med ett par after ski samt utgång varje kväll, och det öset som var på dom har jag sällan skådat, snacka om att jag fick dansa riktigt mycket, vilket jag bara älskar!! Skidåkningen var oxå bra, men i 20 minusgrader så är det lite kylslaget.
Så man kan väl sammanfatta resan som SJUUUUUUKT KUL, men alldeles för kort. Nästa gång får det bli en vecka lr nåt :)

Igår hade jag tagit ledigt för tjejerna skulle på en klubbtävling i hoppning. Sandra skulle köra 30,40 & 50, medans Emelie tog 60 & 70. Vi hade fixat ett nytt bett till Crocket, eftersom han gärna blir lite stark och snabb. Vi hade inte hunnit testa det så när Sandra körde sin första klass var det premiär. Hur gick det då?? Total utvägran, hästen gick mer bakåt än framåt *s* Men Sandra är inte knusslig, så vi gjorde lite justeringar till nästa klass och då går ungen ut och kör en kanon runda och vinner den klassen. Haha så kan det gå. Även 50 var felfritt och Sandra fick 2 fina rosetter och ett pris med sig hem.
Sen var det Emelies tur att hoppa. Nappe var pigg och det gick fort idag, men Emelie skötte sig fint och de fick en 4:e placering på 60 höjden. Sen körde hon 70 för första gången och man såg hur hästen njöt av att det var lite utmaning äntligen. Emelie imponerade stort på mig idag och det var verkligen kul att se förändringen hos ekipaget. Även här blev det 2 rosetter och ett pris.
Man kan väl säga att det var 2 triggade ungar som kom hem. Eller ungar förresten, det var bara 2 stora smajl.

Idag ska jag fösöka ta mig en vända med fåren så de kan få komma ut å röra på sig lite. Även Tina behöver lite stimulans märker jag.... Nä är det dags att ta tag i sin träning ändå???
Faktiskt så att jag till och med funderar på att åka till brukshundklubben, vad sägs om det?? Hahahahaha

Den som lever får se

Anna

Hemsedal, here I come

Sitter nu här och bara väntar på att mina 2 kollegor ska komma och hämta mig. Vi ska närmligen ihop med 9 andra blandade galningar åka till Hemsedal för att ha sjukt kul samt åka skidor. Detta är något jag längtat efter sen vi bokade i dec nångång och nu är det då äntligen dags. JAg har som vanligt packat lätt. NOT... hehe undrar just vad Erik å brun kommer säga när de ser min packning. Jaja jag gillar att ha med mig mycket som jag sen inte använder. Jag är ju brud lixom, hur svårt kan det vara?
Kul ska det bli iaf, så vi syns på söndag måndag nåt igen.

Igår var vi ute med jobbet och bowlade, käkade och tittade på Cabaret. Jag hade satt på schyssta naglar vilket totalt sabbade min bowling. Har nog aldrig bowlat så kass, men snygg var jag ;) Sen var det god middag och show. Jag tyckte inte att Cabaret var så himla bra men... smaken är som baken. Trevligt hade vi som vanligt iaf.

Yes ha det nu gott, för det tänker jag ha!!

Anna

Slut

Då var helgen över och gästerna har åkt hem. Som vanligt var det otroligt skoj att träffa Petra och Fredrik igen. Deras dotter Linn var söt som socker och jättecharmig. Jag och Petra fick möjlighet att dra iväg lite själva både på lördagen och söndagen. Det är aldrig fel!
Vädret var ju underbart hela helgen så i lördags packade vi grillgrejjer, hästar och hundar och gav oss av ut i skogen. Jag och barnen red, Nappe var pigg och glad och gjorde ett litet bocksprång med mig. Sånt är alltid uppskattat :)
På kvällen var det melodifestival och lammstek på agendan. Vi hade en härlig kväll!
På söndagen var alla lite segare, så vi tog det rätt lungt med en promenad och  lunch å fika innan P m familj gav sig av.
Tina var helt slut efter att ha agerat vallande polis hela helgen, och jag kan erkänna att resten av gänget här hemma oxå var lite sega. Vi tog en siesta innan det var dags för agilityn.

Jag hade riktat in mig på vippbrädan och slalomet idag. Jag måste säga att framstegen kommer snabbt och slalomet var stundtals mycket bra. Man får inte glömma att jag endast gått 3 gånger på kurs innan Tina vart så dålig att vi fick lägga ner. Nu kör vi fullängd direkt så med tanke på det så är hon riktigt duktig. Gungbrädan kommer att lösa sig, det märkte jag igår. Så kan jag bara fortsätta träna såhär är det nemas problemas med den. Det kändes dock att Tina var något löpseg och att tankarna inte var riktigt fokuserade alltid. Det skulle lyftas på benet mot allt och inget, samt låtas som värsta grisslybjörn om nån råkade titta på fel sätt. Jaja, jag tycker faktiskt annars att Tina är bättre än vanligt med sitt löp, men det kan ju förstås bero på att jag inte tränar henne längre. *s*

Idag är jag hemma med en sjuk å snorig Emelie. Ganska skönt för jag känner mig oxå lite halvdan idag.

Anna

Tant Exa kommer hem samt blodbad

Just nu är det ganska hektiskt på jobbet. Kollegorna är hemma om vartannat pga sjuka barn. Denna gång verkar det som om jag är förskonad (peppar, peppar) Jag har fått köra över lite grann och man är helt slut efter en dag. Idag var jag iaf ledig. Tog det lite lugnt på morgonen innan jag träffade Anfia för att gå en promenad. Den blev dessvärre inte så lång då skolan ringt och sagt att Emelie var lite hängig. När jag hämtade hem dem var det dock inget som märktes. Så vi käkade lite innan vi drog iväg på hoppningen. Idag gick det riktigt riktigt bra för Sandra. Vi testade ett nytt bett, som verkade vara bra, så det får vi införskaffa. Sen har kvällen ägnats åt handling och städning, då Petra, Fredrik och deras 3mån dotter Linn kommer och hälsar på. Å så Exa Pexan förstås. 7 år har hon hunnit bli nu lilla stumpan, helt otroligt. Ska bli så kul att träffa henne igen. Spännande bara att se hur det kommer att gå nu när Tina far runt som en tok och fullkomligt bara sprutar blod omkring sig. Skitäcklig är ordet för den hunden just nu. 

Så i morgon är det fredag (äntligen) och vi har fått en kaffemaskin på jobbet (äntligen) Japp helgen är på G och det ska bli en riktigt soft en!!
Skönt det behöver jag. Men på söndag är det ju agility igen. Då ska jag lösa gungbrädsproblemet tänkte jag *s*

Anna