Driva å flanka

Idag var det återigen kurs! Vi körde 2 pass i fållan sen blev jag betrodd att ge mig ut på fältet. Nähänä inget sakta kommando idag heller.... :S Men flankerna var väldans bra enl Ann, gött! Men drivningarna är fortfarande svåra. Tur att jag har mycket vallning på agendan och tur att jag fick bra övningar att ta med mig!
Nu ska jag se om jag kan få till en liten träning i morgon och på lördag. Sen är det lite fullt upp innan jag åker till skinnskatteberg på onsdag. Men oj vad jag ser fram emot det!

Vad har jag gjort???

43263-154

Ja inte har jag vallat iaf. Denna bild hittade jag på nätet och snodde helt oärligt. :/  Det är från träningstävlingen och jag ser ju sjukt sammanbiten ut... hehe
Men vad har jag gjort annars? Mmmm torsdagen var vårspel på liseberg med kollegor. Jag åkte allt men tittade inte på 3 av de 5 attraktioner som ingick. Det var ju suvve, gick mycket bättre!  Igår var jag oxå ute med 2 av mina kollegor på en sjukt kul kväll. Så idag gick jag väl på sparlåga. Men jag fick handlat å städat inför Emelies kalas i morgon! Skönt, Så imorgon blir det bara förberedelser för mat å så.. Hoppas jag är lite piggare då! :)

/A

SÖÖÖÖK

Idag träffade jag Kerstin och Mats på brukshundklubben. Vi började med att köra lite lydnad. Herregud vad det märktes att jag inte håller på med sånt här längre. Hade varken boll lr godis med mig. Men Kerstin kittade upp med det som saknades. Körde lite fritt följ med en position som var allt annat än bra. Kan nämnas att hundkräket var het som en nykokt potatis. Även krypet kördes i 190 *s* men vem bryr sig. Hon hade ett ljuvligt läggande under gång, en bra inkallning och en stabil plats iaf.
Efter denna hårdträning så kördes det lite avslappning. Jag och Kerstin låg å slappade, behövde ju snacka igen oss lite. Medans vi gjorde det så for Tina runt och lekte och visade att hon kunde skälla jättehögt!
Sen gav vi oss ut i skogen för lite sökslag. Ja Silva, hon gick som en kanonkula!! Men jag fick hjärtat i halsgropen när Tina skulle klättra upp för ett brant berg, kasar ner och kilar in ett bakben i en bergsspricka. Samtidigt som hela hunden vrids neråt. Jag ser framför mig hur benet går av i lårhöjd. Men som tur är, är ju Tina en lätt hund och kommer undan med lite ont bara. Jag var mäkta impad av henne när hon bara gav sig av upp för berget på ett annat ställe trots lite linkande och en matte som skrikit NEJ i högan sky i ren skräck!!  

Sen släppte både Mats och Kerstin sina hundar ihop med Tina. Hon mår verkligen prima nu, för även detta var hon positiv till. Åååååå va kul, jag är så glad, min lilla galna vovve är tillbaka!

/A


Saktaträning och delningar

43263-100

Idag skulle jag tagit Emelie till ridskolan, men tyvärr hann jag inte. Men barnen verkade lika glada ändå och red
1 1/2h i paddocken istället. Det blev lite markarbete samt avståndsträning i hoppning. Det är kul att få vara tjejernas instruktör ibland. När de var klara så åkte jag till fåren med Tina. Jag körde lite tempoväxlingar samt delningar. Saktaträningen är lite svårare på mina får känns det som, då Tina verkligen anpassar sig bra där. Men jag försökte utmana henne för att få fram rätt effekt. Vi körde dessutom lite delningar, nu när jag sett hur det gick till på lk2 tävlingarna. Helt otroligt så fick jag till 5st utan problem. Herregud. Det var ju rätt kul!!

I morgon ska jag träffa Kerstin för lite sökslag. Det ska bli himla kul!!
/A

Blandad kompott

Då har man haft en långledig helg. Så skönt och välbehövligt.
Igår var jag med Anfia på Warroos Mh. Det gick jättebra och var jättekul att se på. Jag filmade och hade kul som bara den när jag och beskrivare Conny Borg la in massa knaskommentarer under resans gång... hehehe sånt är alltid kul. När jag kom hem tog jag en runda i trädgården med röjsågen. Så nu börjar det arta sig även där.
På kvällen kom Anders och Susanne, med tillhörande dotter Alma samt hunden Tyra. Vi käkade gott och avslutade kvällen med att bli piskade i Gin Rummy av Janne. Men en väldigt trevlig dag och kväll var det iaf.
Idag har jag bara återhämtat mig och bara varit på en snabbfika hos Anders å Susanne för att titta på deras nyinförskaffade höns.
Nedan kommer lite bilder från förr och nu:

Påfågeln som kom och hälsade på

43263-145

Lammet Hoppsan som tyvärr fick avlivas
Blandat

Kalle å Kristina
43263-140

En vallhund
43263-142

Tina Föser
43263-141
Tina och Tyra
43263-143

Alma
43263-144

Lite hemliga jag
image193

Keep cool
/A

Vallat

Dagarna går och jag känner mig fortfarande rätt vissen. Halsontet har gett sig men jag är så trött  och har en molande härlig huvudvärk som ligger å myser i huvet konstant. Så det blir inte mycket gjort. Jag har ju lite kort jag skulle ladda upp, men ni får nog vänta lite till.
Jag var iaf på första träffen på vallkursen hos Ann igår. Vi körde inne då det var så himla tråkigt väder. Är det når som får Tina tänd så är det just detta, hon sugs in mot fåren och ifrågasätter mitt ledarskap rätt rejält. *s*
Jag körde 3 omgångar och jag måste säga att jag är svårt nöjd. Shit va bra det gick. Jag fick Tina att slicka väggarna men när man ser hennes blick så vet man att hon har 200% koll på fåren. Hennes intensitet är grym nu och hon har verkligen mognat. Självklart är det en hel del jag behöver ta tag i. Tempoväxlingar tex.... hehehe dom fanns inte igår. Samt bättre stopp, ja inte nåt nytt under solen direkt. Men nu jäklar... nu kommer det hända grejjer. Det känns så himla roligt med vallningen nu och jag ser så fram emeot att gå denna kursen.
Jag hinner med ett kurstillfälle till innan jag drar upp till Skinnskatteberg igen. Där uppe finns tydligen en hemlig plan som ska verkställas... Kul att det utarbetas planer för en bara sådär. Spännande ska det iaf bli.
Men jag är nog gladast över att jag känner lite glädje alls, för jag har inte orkat med nåt alls det sista ju, och allt har nog varit lite svart. Men nu känns det som jag är påväg tillbaka.

Tjejerna har varit hos en kompis både idag och igår. Där har de ridit och busat. Jag var nere en stund nu på morgonen för att titta på deras hoppträning. Det gick jättebra och vi bestämde att Sandra ändå skulle få vara med i Uddevalla, som ren träning. Just nu är hon inne lite i ett stimm där det går bra på träning men inte på tävling. Känns kanske igen, lr?? Nerver kan ställa till med mycket.

Nu ska jag byta om och åka ner och handla. Sen ska jag städa då Anders och Susanne kommer hem till oss imorgon.

Keep cool
/A

Borrelia och halsfluss

Och då är inte ens hunden inblandad. Har alltså lyckats bli biten, inte bara en gång utan 2, av äckliga jäkla fästingar. 10dagars penecillinkur, jahaja. Men jag kom ju iaf till doktorn och då kom han även fram till att jag drabbats av halsfluss, därav sjukan och tröttheten förra veckan. Men nu har vi bara goda saker att se fram emot.
Det är nu 4 dagars ledig, GÖTTTTTT. Sen börjar jag vallkurs för Ann Blomqvist imorgon. Känns kalaskul. Behöver komma igång nu. En ny helg är inplanerad till Skinnskatteberg och jag drar den 6.e juni. Weiiiii 4 dagars vallning med kanonmänniskor!

Nästa vecka ska jag till liseberg med några av mina arbetskamrater, sen är det dessutom en båttripp inbokad med min bästaste farbror Brun på fredagen!! Shit va kul!!!!!

Ha nu en riktigt go helg alla

/A


Tungt

Fortfarande inte hundra, men vad gör man? Det är bara att sträva på och fokusera på kul saker. Igår fick vi klart hästhagen, så nu kan äntligen hästarna få fint gott gräs. Jag var oxå och vallade en liten sväng men det är svårt när lilla Pålkan bara vill gosa. Vem kan motstå det?? Så sanningen var nog att jag gosade mer än vad jag vallade, till Tinas stora förtret.
Jag fick oxå nöjet att agera ridinstruktör för tjejerna i paddocken en stund. Det var lite alltmöjligt som tränades innan det avslutades med omhoppningssvängar. Konstigt att det alltid slutar med hoppning ;)
Duktiga var de iaf.
Sen var jag helt slut i kropppen och gick in en stund och peppade mig inför schlagerkvällen... men jösses, vad händer med den??? Så kass

Idag segar jag då jag känner mig blääääääääääää. Men kl 16 ska jag rycka upp mig för då ska hela familjen gå på Mamma Mia på Skandinavium. Det ska bli riktigt kul!!



/A

Spännande

Ja livet på landet bjuder på både det ena och det andra. Sällan är det tråkigt då det alltid finns saker att göra lr så händer det nåt som sagt. Jag har legat som ett kolli hela dagen med gräsliga huvudvärken. Natten var inte kul heller. Men när Sandra kom hem och berättade att det gick en påfågel i trädgården så var jag tvungen att ta mig ur bingen och kika. Jodå där gick en fin påfågelhane och spatserade i paddocken, för att senare förflytta sig in till vår trädgård. Den var underbart vacker och jag tog lite kort på den.
Men nu är jag tillbaka i sängen igen, herregud det är så tråkigt!

/A

Feber

Denna veckan har jag känt mig svårt risig. Ont i huvudet och ont i kroppen.Tog då tillslut febern idag och jahaja 39°
Sådär va... Men jag är ju ledig i morgon så jag hoppas på snabb bättring.
Jag var iaf å vallade på min lilla flock får i måndags.Tina var helt otrolig, jag var så impad. Hon anpassade sig så fint till flocken och lammen och det gick fantastiskt bra. Vi körde ett litet kort pass med tanke på lammen. Men jag är så nöjd. Äldsta lammet Pål fick dock en liten tiillsägelse av Tina då han är svårt tyken, men det räckte med en gång så gillade han läget.
Jag såg iaf att Peter Nilsson som var nere och hälsade på för ett par helger sen, kommer att vara med som instruktör på Gränsvallarens valläger i sommar. Å sååå kul!!! *glad*

Nu ska jag försöka sova lite

/A

Dagar som gått

Det rullar på som vanligt och i det fina vädret som varit har vi allt hunnit med lite iaf. I helgen som var hade ungarna en liten aktivitet på skolan, då ställde vi upp med Nappe och Stina och körde lite ponnyridning. Alltid lika uppskattat av alla barnen.
Fåren har fått komma ut på bete och de smålammen stortrivs i den fina hagen. Nu är det bara tråden kvar att sätta i hästarnas hage så kan vi släppa dem oxå. Det ska bli skönt.
Stina har flyttat till Mellerud och ska bo hos en familj som ska ha henne på foder. Det känns så skönt att slippa det dåliga samvetet. Barnen är ju iväg så mycket med sina hästar och Stina blir alltid ensam kvar. Det har varit så trist för henne. Men nu får hon en shettis kompis som heter Lukas, och kärlek verkar redan ha uppstått dem emellan. 
Annars i helgen har det varit lite trädgårdsarbete och det ska bli så spännande att se vad som kommer upp i rabatterna.

Ikväll ska jag nog valla lite tänkte jag, det ska bli riktigt skoj!!

/A  


Slutet nära

Vi trodde nog att vi skulle klara lammet. Jag har sondmatat var tredje timma och lärt den lilla att gå. Igår var hon pigg som en lärka och struttade runt i trädgården. Men inatt vände det, hon blev slöare och slöare och nu på morgonen krampade hon och kändes inte medveten. Så nu lägger jag ner, Hoppsan kommer avlivas i em. Vi har gjort vad vi har kunnat mer kan man inte göra.

/Anna