Slalom mitt i sensommaren

Idag var det dags för agility igen. Känner mig faktiskt lite töntig när jag springer runt med min vovve på agilityplan. Man känner ju rätt många på den klubben, och dom ser rätt förvånade ut när de ser mig rejsa runt som värsta galning där. Dom är mer van att se mig på appellplanen, tror jag.  Men så kul Tina tycker att det är, och vad fort hon fattar grejen... Helt otroligt. Idag körde vi mycket kombinationer för att lära hunden söka hinder. Sen var det slalom och däcket som var helt nytt. Nemas problemas tyckte Tina som gick som ett skott. Hehe fick även kombinationen till byschan, där grejerna finns ifall jag ville komma och träna.... heehhh. Hmm jo!

Efter träningen var jag duktig och promenerade samt masserade och stretchade av. Det märks att Tina mår bättre. Högre fart, mer positiv igen. Åh så härligt!!


Goda, glada nyheter!

Återigen har ett par dagar gått. Igår tog jag och Tina en härlig promenad med Elle, Birk och Ängeln. Det var kul att se hur glada, Tina och Ängeln blev över att se varandra trots att det är länge sen vi gick tillsammans. Dom riktigt mös i varandras närvaro. Det var kul att träffa Elle igen och få se hennes fina son Birk. Vi gick väl i lite mer än en timma. Efter det åkte jag ner för att ta ut hunden igen och möta upp Sandra som haft med sig Hurran på ridlektion. Det blev mycket promenad för Tina denna dag och det är ju inte fel att komma igång lite igen.

Idag åkte Tina med mig till jobbet. Vi tog en 45 minutare på lunchen, sen blev det ytterligare 45 min promenix efter jobbet innan det var dags för vår tid hos Anna, massören. Det var lite spännande, för sist sa ju Anna att hon nog inte kunde göra mer med Tinas rygg och jag skulle boka tid hos Stefan i K-backa. Jag lät detta bero lite pga Tinas löp. Hon är ju alltid lite krum och tråkig under löpet och jag ville se om det var nån skillnad nu när hon löpt klart. Jaaaaaaaaaaa det var det. En liten rektion fortfarande men inte alls som innan. Tina var dessutom dödsbusig och jobbig inne hos Anna. Hon snodde godispåsar uppe på bord och körde sin skallrepetoar, för att få oss att ge henne mer gotta. Anna vart glatt överraskad och nu ser det bra ut!! Jag ska få börja stretcha lite lätt och självklart fortsätta med massage och laserbehandlingen. Bogen är helt symptomfri och lårmusklerna börjar bli jämna och stoooora! Åh vad glad jag blev!
Jag och Tina tog därför ytterligare en timmes promenad med Anfia och Warroo. En härlig dag!
Det märks att Tina är mer sig själv igen!

Jippiieee

Vi har börjat på kurs...

Japp, idag åkte vi på en intensivgenomgång på en agilitykurs. Kursen hade redan startat men då det blivit återbud fick jag frågan om jag ville vara med. Tja varför inte, alltid kul med lite nytt annat än det man pysslar med. Det är ju oerhört positiv träning samt man kan ju verkligen garva ihjäl sig när man kör sånt.
Idag körde vi hinder och tunnlar. Det gick kanon ett och ett, men att försöka hinna med den jycken i en kombination var ju stört omöjligt!!  
HmmVi skulle köra en kombination på 6 hinder och jag var väl med till tredje (hmm det var där jag startade *s*) sen var vovven förbi som ett skott och det var bara att hålla tummarna för att hon skulle ta rätt hinder. Vi körde en kort tunnel samt en längre som vi snabbt gjorde till ett U. Nemas problemas tyckte Tina, utan sprang fram och tillbaka som en galning. Vårt största problem idag var att ha varandra på fel sida. Men efter ett tag, så fattade Tina det rätt bra oxå.

Tina tyckte att det var jättekul och jag med faktiskt, jobbigt men kul! Tina pockade på uppmärksamhet hela tiden genom att skälla och ha sig, så vi får väl se hur detta ska sluta! Jag ska hoppa på ordinarie kurs på torsdag, då blir det slalom tror jag. Det är rätt kul!!
Efter agilityn tog vi en promenad samt körde lite lätt lydnad, Tina var väldigt intensiv på mig och ville göra mer. POSITIVT!! Jag är ialla fall helt slut, ska man behöva börja träna nu ändå??? Näääääää

Tjingtjing


  


Dagarna flyter på

Den senaste veckan har kantats av feber, febriga barn och lite hund. Förra veckan var ju Emelie sjuk, denna veckan var det min och Sandras tur. Vi har legat i feber, men Sandra var väl den som fick det värsta, 5 dagar med feber. Själv piggnade jag till på fredagen, vilket jag var glad över då vi skulle på bröllop på lördagen. Bröllopet var kanonkul, med god mat och härliga människor. Jag höll tom tal till min kompis Susanne och hennes man Anders. Hehe, det var lite nervöst men tydligen väldigt uppskattat, dels av brudparet men även av släkt och vänner. Det känns ju alltid lite skoj!! Sen dansades det rejält så båda jag och Emelie hade lite träningsvärk i headbangar musklerna    Head Banger

Vi har oxå hittat en trevlig häst till Emelie, och nu ska vi bara hålla tummarna för att han ska gå igenom besiktningen. Jättespännande!

Jag och Tina har tränat yttepytte lydnad och även kört runt fåren lite. Nu måste jag få fixat min fålla i veckan, för det är dags att ta bort baggarna. ska bli skönt att få bort lammen så det kan bli lite ordning på fåren igen.
 
Ny vecka, nya tag!!

Vallkurs igen

Idag har jag varit hemma med en sjuk dotter. Det blev lite allmän handling sen spelade vi tv-spel. Rätt gott men dagen gick fort. Precis när jag bestämde mig för att gå ut med hunden brakade åskan igång och regnet fullkomligt öste ner. Bläää. Plockade ialla fall upp Mikaela i Kungälv och körde ner till Varberg för lite vallning. Jag hade bestämt att snabbt gå tillbaka i träningen igen, både med hämt och med fösningarna. Magnus började däremot direkt snacka om vilka ÖK jag skulle anmäla till *s* Såså lilla vän, låt mig landa!! Träningen gick bra, jag föste genom 2 grindpassager, sen gick jag tillbaka till en mindre hage för hämt träning och Tina svarade jättefint på det! 
Jag körde även Myzak och han fick börja driva lite mer idag och jag körde även lite serpentinträning med honom, så han kunde balansera upp själv på rätt avstånd. Jag tycker han svarade fint, han är lite för intensiv, men jag tror att det kommer lägga sig om man bara själv håller sig cool. Det känns som ett stort ansvar att köra en annans hund, men kul! Ska se om jag kan köra honom mer hemma på mina får, när jag fått tagit bort baggarna. 
Jag fick även ett videoband med inspelning på Lokalprovet. Jätteroligt att se, och framför allt att höra träningskompisarnas kommentarer. Herrejösses, de var mer nervösa än jag. Tack Camilla för bandet. 


  

Tina, min godkända vallhund.

Så vi åkte väl ändå. Regnet stod som spön i backen och jag kände mig otroligt lugn. Hade nog på nåt sett insett att det kunde gå precis hur som helst och jag såg det som en rolig grej att äntligen få traska runt den här banan, jag tyckt verkat så skräckinjagande. Jag hade bestämt mig för att skicka Tina åt vänster i hämtet. Trots att draget låg åt det hållet, och Tina lätt då låser upp sig just därför. Men när hund efter hund tappade flocken på sina höger hämt så var det inte mycket annat för mig att göra, chansen var större att hon skulle komma med fåren i just vänsterhämtet. Jag skickade henne och reaktionen uteblev inte hos hunden och jag ljuger inte när jag säger att det gick i ultrarapid. Jag körde på ett par extra kommandon med insåg snabbt att det bara var att vänta och hålla tummarna. Och se, där kom de små ulltottarna. Tina tog dem fint runt pinnen och sen gick det hur fint som helst. Jag var lugn, Tina jobbade på och allt flöt fint i fösning, drivning samt fålla in och ut.  
Domarkritiken löd: Tveksam start, men sen gick det som en dans. Alert hund, fina drivningar!
Jag kommer att lägga ut  protokollet i dagarna men vi blev ialla fall godkända med 80p. Jag är så himla glad och Tina fick en härlig promenad och benfria fläskkotletter som belöning.

Nu ska vi slappa!!

Att vara med eller inte?

Ja, det är frågan. Tina höglöper och är allmänt skittrist, dålig hörsel ihop med världens mjukaste lilla vovve, som har det sååååå jobbigt.
Jag tror ändå jag åker ner och går på LP, för min egen skull. Jag skulle gärna vilja testa att gå banan och få den erfarenheten, sen får väl hunden gå som den vill... Nackdel i denna sport, men får inte svära på sin hund *s* då åker man av banan. Lite kul egentligen.

Ikväll ska vi åka och titta på ytterligare en häst. Denna gång lite närmare hemma. Det ska bli kul.
Jag har ju förresten inte berättat om vår förra provridning. vi drog då iväg för att rida 3 ponnisar. Emelie var enormt duktig och jag blev mäkta imponerad av hennes ridning. Nya hästar nytt ställe och mycket folk som tittar, tycktes inte bekomma ungen alls. Första hästen hon red, var hon inte så intresserad av. Hon tyckte den var för slö, trots att den kommit tillbaka pga pigghet. Sen satt hon upp på en ful stackare, men hela ekipaget lös upp. Emelie red lite dressyr för att sen ge sig på hoppningen. Jeez vad hästen hoppade, fart och stil.Jag blev kär och ungen blev ännu mer förälskad. Sen skulle hon rida en till men den fick inte ens chansen. Emelie ville bara ha denna ponny. då talade ägarna om att hästen tyvärr var hingstig i hagen och därför inte kunde gå med ston. Blääää vi har ju 2 ston. Så det blev ingen häst. Emelie grät hela resan hem, och även jag tyckte det var jättetrist. Men det är bara att ta nya tag och som sagt det blir en ny tur idag.


Fortsättning på ryggen

Var idag på lunchen nere hos Anna, hundmassören. Hon tyckte att Tina kändes fin, men att problemen i ryggen fortfarande fanns kvar. Hon trodde sig inte kunna lösa detta utan att jag skulle vända mig till en annan kille för att kanske knäcka rätt ryggen. Jobbigt detta tycker jag! Hon trodde dessutom att vissa av mina problem med stoppen i vallningen hängde ihop med visst obehag hos Tina i dessa rörelser.
Skit, piss och vademecum

Hjälp, vem har bytt ut min hund?

Var återigen och tränade lilla vovvan igår och herrejösses.... tydligen var det hörbarhet nolla på det fältet för min lydiga hund var som bortblåst. Jag har teorier om att någon konkurrent bytt ut min hund mot en sämre, dövare variant av vallhund. Tina eller den konstiga bortbytingen, tog inte ett ända stoppkommando, vilket innebar att hon hela tiden gick för nära fåren. Pälstackor med lamm tycks inte uppskatta detta speciellt mycket och inte jag heller, ska jag ärligen säga. Detta resulterade iaf till att det var en ständig kamp mellan hund och tacka. Smidig vallning var det iaf inte.
Jag kommer inte att gå ut på prov med en hund som är så olydig. Känner verkligen inte att jag skulle vinna något som helst på det. Det är bara att jobba tillbaka det, men frågan är om jag inte ska låta lilla stumpan löpa klart och se om svullnaden som uppenbarligen gör att hörseln är så dålig oxå går ner. *s*

Ja ja vi får se vad som kan hända närmsta dagarna, så får jag bestämma mig sen!!


Tillbaka i verkligheten

Ja, då var man tillbaka på jobbet och som vanligt så tar det typ 1h sen är det som man aldrig varit borta. Det var iofs kul att träffa alla igen och höra om vad de gjort i sommar, och sitta och fika lite när regnet öste ner utanför.
Efter jobbet igår så packade jag ihop mina saker, hämtade Mikaela och gav mig av till vallningen. Vi hade tur och vädret hade spruckit upp till en ljuvlig kväll, men man känner allt att hösten är på väg. Jag körde Tina ett par rundor, men idag var nog nerverna med lite då jag lyckades med de mest konstiga saker.
Det blev stående ovationer när jag lyckades riva halva fållan och när fåren gav sig av till ett annat fält medans jag stod och tänkte på annat... *s* Men jag är ändå nöjd med Tinas arbete, ok hon skulle väl kunna lyssna lite bättre på mina stoppkommandon, men jaja, det märks att hon löper skyller jag på då!
Hämten idag, vad ska jag säga? Det var nästan så hon sprang till nästa kommun, tycker nästan att hon går lite till överdrift i sin vidd, men fina är dom ju!!! Ska bli skönt när man har gjort lokalprovet så man kan gå tillbaka och köra lite mer basträning igen.
Idag körde jag även 2 pass med Mikaelas hund Myzak, då Mikaela skadade sig rätt illa i knät sist vi körde. Pulsen var hög när jag skulle släppa ut honom på det stora fältet med tackor som såg flyktväger till höger och vänster. Men det gick så bra, han lyssnade till både höger och vänster kommandot, gick sakta mot fåren och började balansera upp lite själv. Det kändes jätteroligt och inspirerande. Det kommer nog bli så att jag kommer köra honom ett tag framöver om Mikaelas knä inte blir bättre, det ska ev bli operation då minisken tydligen blivit skadad. Det ska bli jättespännande att köra en hund som är så totalt olik min egen, lärorikt men lite läskigt oxå.
Idag blir det mer vallning för min del och jag hoppas kunna hålla tungan rätt i mun idag och få till en go känsla inför lördagen. Sen blir det inte mer vallning i veckan utan massage och vila.
Nåt kul som kommer hända imorgon är dock att vi ska åka och titta på en c-ponny till Emelie. Det ska bli riktigt roligt att starta upp den proccessen...

Slappardagar

43263-103

De sista dagarna har vi bara lajjat omkring och gottat oss. Umgåtts med vänner och haft årliga brännbollsturneringen. Igår kom brorsan med flickvän och visade upp nya bebisen. Hon var jättesöt och så himla snäll.
Idag har jag varit jätteseg och även haft lite ågren för att semestern tagit slut och allvaret börjar i morgon igen... Lite trist. Men jag och Tina har ialla fall vallat idag och senare var jag med kidsen och kollade på nya Gustaf filmen.
En skön härlig helg helt klart!!

Idag har jag bara roat mig.

Idag bar det av till Liseberg, där åkpass inhandlades snabbt som ögat. Det var väldigt lite folk vilket var helt kanon, då barnen gärna åker allt ca 4-5 ggr på rad. Det kom en hiskelig regnskur när Janne och Sandra var uppe i Balder  Rainy Men dom var vid gott mod efteråt ändå. Vi gick in och lunchade och när vi kom ut var regnet borta och solen kikade fram igen. Vi åkte som galningar i 5 timmar sen var vi helt slut och drog oss hemmåt. Kul är det ialla fall. Vi fick med oss en del vinster från hjulen oxå, det blev stora påsar chips och choklad. Jag som skulle hålla igen för att komma i den där klänningen..... jaja det är ju 2 veckor kvar till bröllopet jag ska på. *s*

När jag kom hem fick jag ialla fall tummen ur att fixa in min nya hemsidelayout samt nya adressen
www.bc-tina.se  Så vad tycks? Det är Malin( www.bruksras.se ) som hjälpt mig med denna. Tack för detta!!

Tja vad kan jag mer berätta, kanske lite om nya huset... Ja det är då 180kvm med stor inhägnad tomt, stall om 6 boxar samt paddock. Need I say moore? Det känns sjukt roligt att vi fick det. Längtar tills vi ska flytta!

Ryggproblem och spika formen

Idag var det upp tidigt... jobbigt med tanke på dagen innan som var sen. Jag var iväg igår igen och vallade , på nya får och nya fält. Alltid lika nyttigt både för mig och hunden. Min puls är som vanligt hög, och självförtroendet sisådär. Men sen går vi ut och gör vårt vallande och det känns fint igen. Tina visade återigen att formen var på topp och jag känner mig lugn. Men hur ska man nu kunna hålla toppformen med en hund som ska in i höglöp. Tina har ju varit rätt urkass vid sina löp, det är inget att sticka under stol med men jag hoppas på att denna gången ihop med en hög drift ska bli bättre. Vi får se. Tina gjorde ialla fall hämt, jag aldrig trodde att jag skulle kunna få till med en hund. Resten av vallningen var het men bra med bra lyhördhet. Självklart var det små missar, men med supporten som jag har, fick jag givetvis tips som ska användas för att fixa till detta.
Tack alla ni, som stöttar upp och uppmuntrar mig. Jag är så himla tacksam.
Idag hade grannen kalas och som vanligt så var det ponnyridning på schemat... det blev lite ruschigt men när alla barn ridit 3 rundor (28 barn)  
Confused, så var vi inbjudna på kalaset. Härligt väder god mat och trevliga människor. Efter kalaset gav jag mig ner till stan för att massera lite på Tinastumpan. Sist jag var där så kändes hon ju så himla bra, vilket oxå Anna bekräftade. Men denna gången misstänkte jag att hon hade problem med ryggen. Precis så var det oxå. På 3 ställen hade Tina rejält ont och vi fick köra mycket massage och laser. Det är rätt fantastiskt ändå hur tydligt man ser på hunden vart den har ont. Jag masserar ju mycket själv nu, och det blir lättare och lättare för mig att se vilka problem som finns hos hunden. Jag ska faktiskt gå en massagekurs hos Anna för att lära mig ännu mer. 
När jag väl kom hem efter massagen så tog jag en promenix med Tina för att sen landa i soffan framför miss Marple.
Ja det rullar på... vi har förresten fått sålt vårt hus, inte illa pinkat och nu väntar vi bara på inflyttning i det nya. Härliga tider. Fast flyttstädet lejer jag nog ut  Brows 


Just det ja, vi har ju köpt hus oxå!

Just det ja, vi har ju köpt hus oxå!

Å det är ju inte fy skam!!

Svävar på moln

Idag var det måndag igen och därför oxå vallning. Tina har ju under hela min semester påpekat att det varit aldeles för lite vallning. Jag och Mikaela var lite tidiga idag vilket gav oss tillfälle att köra lite själva innan kursen satte igång. Jag testade småhämt med Tina för att se om träningen i Arvika satt kvar i minnet på lillgumman. Jodå hon slickade staketet vid båda tillfällena. Härligt  Smile
När alla kört en liten genomkörare på lilla fältet så byggde vi upp en lokalprovsbana på det större fältet. Snacka om att jag blev nervös... uja. Men när jag väl skickat iväg min hund åt höger och såg henne ge sig av i rätt riktning och fin båge så släppte det. Vi tog oss igenom med vissa smärre fel av mig. Magnus hävdade dock att vi vart godkända och det kändes kanon!! För att testa att rätta till mina egna småfel, så körde jag ytterligare en runda. Tinastumpan gick då ännu bättre och det känns finfint inför lokalprovet.
Nu får vi bara hoppas på att Tina inte går ner sig för mycket i och med löpet. För går hon som hon gjorde idag så bör inte lp vara något problem!Tillbaka

Då var man tillbaka från nästan 2 veckors avkoppling i ljuvliga Sunne. Så himla härligt, tog med kidsen, hunden och hästarna upp och det har varit suveränt väder hela tiden i stort sett.
Första veckan gick till en massa meck jag inte hunnit göra klart innan jag stack men andra veckan var otroligt avkopplande. Tina har tyvärr varit lite halt av och till men annars i gott mod. Vi har ridit varje dag nästan och därmed har både Tina och jag fått rikligt med motion i försöken att hinna med med cykel för mig och spring för Tina. Jag passade på att ta kontakt med Adam, som har en gränsvallare när jag ändå var uppe, då han bor i Arvika. Vi träffades och vallade på för Tina svåra får, men i slutet fick vi verkligen till det och vi var super nöjda.
Efter vallningen så åkte jag och tjingsade på Anfia som var i Gräsmark på kennel läger. Det var jättekul att träffa Janne och Christina som man bara haft kontakt med via nätet. På torsdagen fick jag oxå vara med dem och köra lite sök, vilket aldrig är fel. Tina skötte sig finfint och visade samma glädje som sist när jag körde med Sonja och co. Det känns verkligen roligt att det nu verkar vara så att Tina är mogen för sökarbetet.
Idag märkte jag att Tina börjat löpa, vilket iofs är något jag misstänkt skulle komma. Hon har gapat som en tok på allt och alla samt luktat mycket gott enligt hennes herrbekanta. Gött, då kan vi lata oss några veckor till  
Rolling Eyes

Over and out