Promenad med världens gravidaste Ellinor

Idag hade jag bestämt träff med min kompis Ellinor. Hon är 3v ifrån födsel och onekligen stor. Men den tösen är inte rädd för att promenera. Hon hade med sig sin malletik Ängel och schäferhane Ozzy.
Det var verkligen jättekul att träffas för det är tyvärr allt för sällan, men vi hoppas på bättring när lilla krypet är fött. Vi valde en av de jobbigare turerna i skogen med snö, is och allt annat som finns att tillgå nu. 
Perplexed 
Men hundarna sprang som galningar och hade jättekul med varandra!    Puppies 
Vi pulsade runt i 2 timmar och pratade om ditten och datten. När vi var på sluttampen och Ellinor högröd i ansiktet talat om för mig att hon inte mindes att turen vart så lång, var det rätt mörkt. Men då trollade Elle fram en jättesnitsig pannlampa som hon förevisade stolt för mig.
 Men när hon som bäst sprutade ur sig diverse muntrationer så bara försvann hon från min sida. I sin iver glömde hon att kolla underlaget och gav sig ut på en jättefläck med blankis. Man kan säga att marken gungade när hon landade på sitt ena knä i asfalten. Stackarn skrek som en stucken gris och jag fick våldshålla hundarna så de inte skulle hjälpa till att trösta. När jag försäkrat mig om att mor och barn var ok så bröt jag ut i skratt. För den synen när denna jättekvinna skulle ta sig upp var näst intill obetalbar. Det låter kanske elakt men goa Elle skrattade lika mycket.  ROTFL 

Det var en härligt uppfriskande promenad OCH tydligen så luktar Tina jättegott nu för både Ozzy och Ängel var jätteintresserade av Tinas lilla bakdel.

See ya

Nä, nu går det troll i detta!

Skulle då tävla appellklass spår i Varberg idag. -4 grader och frost på barmark när jag la ut spåret och 0 gradigt utan frost när det skulle tas. Med tanke på hur länge snön legat här så har vi inte tränat just detta så himlans mycket. Tina gick i snigelfart men otroligt noggrant tog 1:a och 2:a apporten kanon samt första vinkeln. När vi kom till andra vinkeln så började Tina slå och leta efter spåret. Hon var jätteduktig och sökte framåt uppåt  och nedåt för att till slut gå tillbaka och lite neråt. Jag lät Tina jobba självständigt då jag i höstas la mig i med ej så lyckat resultat. När Tina gick neråt i spåret så fick hon det, tog det klockrent för att sen också ta slutet. Betyg 0. Ja, vad säger man! Ung hund, inte tränad på dessa förhållanden. Jag är supernöjd med lilla stumpan och vi tar nya tag.
Jag bröt här för jag vet hur min lydnad ser ut och känner inte att jag behöver träningstävla. Och så är det ju det där med platsen i appellen.... så den sket jag gärna i!
Det var inte bara Tina som hade problem, 6 av 15 klarade spåret. Varav bara en hade fullt betyg.  
Annoyed And Disappointed 
Jag åkte istället till Kerstin som satt på PEAB i Partille. Där håller dom på med ett jättebygge av ett nytt affärscentrum. In med Tina för att kolla hur hon funka i miljön. Jag är så stolt. Upp och ner för branta trappor i mörker och smala passage. In i hål i väggarna samt inomhussök. Den lilla goa gumman trodde allt var en lek och svansen stod rakt upp och kroppshållningen var hög och fin. Men det bästa var nog när hon gick före mig ut på en gallerplatå högt över marken, utan staket...  AfraidSjälv tyckte jag det var jätteläskigt! 
Lilla sötehunden är så himla go och duktig! 
 In Love 

    Fredag och lördag...

Igår när jag kom hem så var det otroligt fint väder, men kallt. Jag skyndade mig för att få njuta innan det blev för mörkt. Jag och Tina tog en pulsarpromenad som vi varvade med lite hämta övningar. Detta för att Tina skulle få använda hjärnan lite. Inte för att hon skulle få springa mer för det är verkligen 200 knyck som gäller för jämnan på den hunden. Rätt skönt ändå med en hund som springer så för hon dubblerar ju lätt sträckan man går.
När vi kom hem fixade jag med hästarna och fåren sen blev det soffläge och tacos. Mums  
Taco 

På kvällen sen så körde jag lite positionsövningar igen och jag måste verkligen vara på Tina hela tiden nu för hon är svårt het och lägger sig sjukt lång fram. Men hon är ju glad den lilla *s* Jag tycker ialla fall att jag ser en bättring men det är mycket kvar för att få den fina position vi haft förut!

Idag har vi bara varit ute med hästarna på en långtur. Fast det var snorhalt ute så det var sådär faktiskt. Jag känner verkligen för en dag utan hundträning så det får det bli... eller ja ett par positionsövningar blir det men det kan ju knappast räknas. Nä jag ska gå och sätta mig hos frisören och se om dom kan göra nåt åt mitt hår som inte är nåt kul just nu!
Barber

Tjing tjing
43263-37


Skitposition

Jaha då var det dags för torsdagsträning igen då. Det blev Kungälv då planen i Stenungsund var så kass.
Men att pulsa runt i ankelhög tö snö va inget som bättrade på Tinas position direkt. Det kändes som hon låg en halvmil för långt fram  
Oh JeezJa det är en överdrift men det kändes inte bra! Hon gick även igår för långt fram och nu börjar det bli en vana.... Jag har tränat hela vintern med en STOR bylsig jacka och nu börjar man ju nästan tro att man lyckats lära om positionen. Jaja vi får se vad som sker. Men även hemma i köket går hon långt fram för tillfället. BLÄÄÄÄÄÄÄÄÄ  Insane
Utöver detta körde jag endast en inkallning och 2 budföringar. Motivationen att köra på dåliga planer känns väl för tillfället sådär. Ska ta mig i kragen och köra inomhus nästa vecka tror jag! Då ska jag ta tag i   positionen igen!! 

Men nått att vara glad över är ju att curlingdamerna tog guld!!!! Fan va najs!!Great


tja det tog ca 10 minuter sen tog jag tag i positionsträningen och nu känns det redan mycket bättre!!
 Blushy 2 Kan verkligen inte låta sånt vara, det stör mig för mycket!!

Men nu ska jag gå och läsa min spännande deckare i stället!! 

  


Å snön den bara faller ner....

Ska det aldrig ta slut? Fast förresten, det är rent ljust och torrt. Det hade kunnat vara regnigt, slaskigt och smutsigt. Så jag tror ändå jag föredrar detta! Jag började min eftermiddag med en promenad där Tina for som ett jehu upp och ner för bergen. Hon börjar få ett större intresse att följa viltspår men är fortfarande helt viltren. Efter promenaden åkte jag till Kerstin för att fylla bilen med halm till fåren. Jag har nu börjat märka en viss rondör på tackorna så kanske, kanske finns det ändå nåt i deras magar  Sheep
Det ska bli spännande och se om Marcus har gjort sitt jobb.  Winky 
När bilen var fullpackad med halm halkade jag hem igen för att plocka upp Anfia. Vi skulle till Stenungsunds Bk idag för att träna lite. Tyvärr var detras plan helt usel och oplogad så det var inte helt lätt att gå. Jag körde endast lite grann. Tina gjorde fina inkallningar och väldigt bra läggande under gång. Vi körde även budföring och plats. Jag blev kommenderad i fria följet men i detta vädret var Tina lite för het och låg långt fram. Men det fixades lätt till med lite halter och stegförflyttningar, så blev positionen bra igen.

Jag kikade lite på Anfia och Warroo och det ser bra ut med den lilla grabben. Han är positiv och lätt motiverad. Vi körde valpinkallningar. Att tänka på med den hunden är att inte lägga för mycket retning tycker jag, då han har ett ordentligt temperament och kan börja skrika. Men det är verkligen en vovve i mitt tycke.
Om Anfia tänker igenom sina övningar så kommer det bli ett vasst ekipage!!   

När jag kom hem igen så fixades det med fåren så de kan sova mysigt inatt när snön fortsätter vräka ner.
Fint väder och spår (bild)

Fint väder och spår (bild)

Det är så skönt att det äntligen börjar bli ljust nu när man kommer ifrån jobbet. Idag stod ju spår på agendan. Jag bytte snabbt om när jag kom hem och åkte iväg. Jag började med att lägga spåret och nu när det blivit kallare igen så var det tung jobbig skare... 
Mad Men jag hade bestämt mig så det var bara att knalla på. Det blev ett ca 600m långt spår med 4:a apporter och 2 övergångar. Medans spåret låg till sig så gick vi en rejäl runda. Idag gjorde Tina snygga imitationer av en känguru och hoppade runt som värsta fjant och bröstade upp sig. Jag måste verkligen fånga det på bild för hon ser helsköj ut när hon gör så.

På slutet av rundan fick vi en lös rottis efter oss där husse hade stenkoll på sin hund och inte brydde sig om att koppla upp hunden. Tina är ju också väldigt lättstyrd så jag lät henne fortsätta vara lös hon med, men hon fick hålla sig framför mig. Det gjorde hon, fast backandes. Svansen stod som vanligt rakt upp och hon visade upp alla sina muskler. Riktigt tjusigt  och rottishanen tyckte hon var otroligt vacker Heart Eyes   

 Belgian Blue 

Jag fattar inte hur hon kan blåsa upp sig så den lilla vovven, men söt är hon ialla fall. Dog 1 


Sen var det bara att ta spåret, tyvärr hade min promenad blivit lite längre än tänkt så det hade börjat bli mörkt men det är ju bara att hänga efter hunden! Otroligt apportsäker och endast en liten, liten koll vid övergångarna.  Fin intensitet i spåret så jag är väldigt nöjd. Bort med snön nu så man kan börja köra på ordentligt!!

Väl hemma kördes det ett par budföringar samt kryp och backanden. Sen var jag så himla nöjd och om sanningen ska fram... rejält hungrig. Hungrymums filibabba det blev lasagne!!

Over and out!

Anna

Jag snodde en lista...

 Nervous Hoppas nu bara att det inte gjorde nåt men den va lite kul...  Jag snodde den av Ingrid

Detta har jag gjort:
 
(x) snott den här listan från nån
(x) rökt en cigarett
(x) rökt en cigarr
(x) varit full
(x) hånglat med någon av samma kön
(x) varit kär
(x) blivit dumpad
(x) dumpat någon
(  ) fått sparken
(  ) varit i knytnävsslagsmål
(  ) rymt hemifrån
(x) haft känslor för någon som inte känt samma sak
(  ) blivit arresterad
(x) hånglat med en främling
(  ) gått på en blinddejt
(x) ljugit för en kompis
( ) varit förälskad i en lärare
(x) skolkat
(  ) legat med en medarbetare
(  ) sett någon dö
(  ) varit kär i en av mina internetkompisar
(  ) varit i Kanada
(  ) varit i Mexiko
(x) flugit
(x) spytt i en bar
(x) sett en del av mig själv brinna (ja tyvärr)
(x) ätit sushi
(x) åkt snowboard
(  ) crowdsurfat under en konsert
(  ) varit i ett våldsamt förhållande
(x) tagit smärtstillande
(x) älskar eller saknar någon just nu
(x) legat på rygg och sett molnen flyga förbi
(x) gjort en snöängel
(  ) haft ett te-party
(x) byggt ett sandslott
(x) hoppat i en vattenpöl
(x) lekt uppklädd
(x) hoppat i en lövhög
(x) åkt släde
(x) fuskat när jag spelat spel
(x) varit ensam
(x) somnat i skolan/på jobbet
(  ) använt ett falskt id
(x) tittat på en solnedgång
(  ) varit med i en jordbävning
(x) rört en orm
(x) sovit under stjärnorna
(x) blivit kittlad
(x) blivit rånad
(x) blivit missförstådd
(  ) tagit hand om ett råddjur/en get
(x) vunnit en tävling
(x) gått mot rött
(  ) blivit avstängd från skolan
(x) varit i en bilolycka (mycket liten, med små bucklor. Varit i diket otaliga gånger dock) 
(x) haft kramp
(  ) känt mig som en utstött
(  ) ätit ett helt glasspaket på en natt ( nä men på en dag... räknas det?   Hmm ) 
(x) dansat i månljus
(x) hatat mitt utseende
(  ) varit vittne till ett brott
(x) ifrågasatt mitt hjärta
(  ) varit besatt av post-it lappar
(x) gått barfota i lera och pressat leran mellan tårna
(x) varit vilse (jag är världsbäst på att gå vilse och tar gärna med mina vänner oxå) Goofy 
(x) varit på andra sidan landet
(x) simmat i havet
(x) känt som om jag håller på att dö
(x) gråtit mig själv till sömns
(x) lekt polis och rånare
(x) sjungit karaoke (i ett svagt ögonblick så.. pinsamt men sant)
(  ) betalat för mat med bara mynt
(x) gjort något med mig själv som jag inte borde gjort
(x) busringt
(x) fångat en snöflinga på tungan
(x) dansat i regn
(x) skrivit ett brev till tomten
(x) tittat på solnedgången tillsammans med någon jag bryr mig om
(x) blåst bubblor
(x) gjort upp eld på en strand
(x) förstört en fest
(x) åkt rullskridskor
(x) fått en önskan inslagen
(  ) haft sex med en apa
(x) burit pärlor
(  ) hoppat från en bro
(  ) ätit hund/katt-mat
(  ) sagt till en främling att jag älskar honom/henne
(  ) kysst en spegel
(x) sjungit i duschen
(x) burit en svart klänning
(  ) drömt att jag gift mig med någon
(  ) limmat fast min hand i något
(  ) fastnat med tungan i metall
(  ) kysst en fisk
(  ) varit en cheerleader
(x) suttit på ett tak
(x) skrikit så att jag inte fått luft
(  ) byggt en kärra
(x) pratat i telefon i mer än sex timmar
(x) stannat uppe hela natten
(  ) inte duschat på en vecka 
(x) plockat och ätit ett äpple direkt från trädet
(x) klättrat i träd
(x) haft en träkoja
(  ) burit fula/annorlunda kläder i skolan för att höra vad folk säger
(  ) spelat kyckling
(  ) blivit puttad i en pool med kläderna på
(x) blivit tillsagd av en främling att du är het
(  ) brutit ett ben
(x) fångat en fisk och sen ätit den 
(x) fångat en fjäril
(x) skrattat så mycket att du grät
(x) gråtit så mycket att du skrattade
(x) fuskat på ett prov
(  ) haft en Britney Spears-skiva
(x) glömt någons namn
(x) sovit naken

Skriver om dagen senare... ikväll blir det spår!! Kul, kul, kul!! Way To Go

See ya later


Dagen efter.... (bild)

Lek

Tina var fortsatt på finfint humör idag och vi träffade Anfia och Warro för att ta en promenad. Hon for härs och tvärs med svansen karakteristiskt rakt upp och kissade överallt hon kom åt. Det nya är nu att bara stå på frambenen för att komma så högt upp som möjligt .  
Dog 18 Så när vi gått ca 1 timma i racerfart gav vi oss hemmåt igen. Tina var precis lika pigg som vanligt när vi kom hem så jag har kört lite lydnad med henne. Hon var het som bara den och låg på lite för mycket i fria följet, men stegförflyttningarna ser riktigt bra ut och halterna på stället är grymma  Thumbs Up  Ja hunden känns helt som vanligt igen.... eeeeehhhaaa
Nu har hon dissekerat handsken på bilden i molekyl stora bitar så det är bara att börja dammsuga. Men det är ju helt ok...
Vill bara passa på att tacka för alla gratulationer jag fått, jättekul verkligen, så tack!! 


Priser Kungsbacka 19/2-06

  Priser Kungsbacka 19/2-06

Jaha då har man tävlat ettan då. Sjukt nervös var jag. Dog spiken i min grupp och andades ut för då fick jag ju ialla fall ligga på en kant på platsen. Trodde jag, ja.  
Annoyed And Disappointed Nä då delades vi upp i tre grupper vilket gjorde att jag hamnade i mitten i andra gruppen. Att lägga plats i lydnadsklass ett är ingen hit, det flyger hundar åt höger och vänster. Så när det var min tur att gå in så trodde jag allvarligt att jag skulle kräkas. Det hade varit high chaparall i första gruppen och nollorna haglade tätt. Men ibland ska man ha tur med lottningen för alla hundarna låg som tända ljus i min grupp, av dom som la vill säga.  Happy
10 på plats och tandvisning. Sen var det full rulle även i nästa grupp som la plats *phu* 

Dom hade delat av manegen med 5små koner, och här kördes 1A och 1B samtidigt. Det var ett enormt störningsmoment för de flesta hundar och det var inga höga betyg som delades ut. Men Tina skrutten var helt fokuserad på mig och gjorde en oerhört fin lydnad. Där jag fick neddrag får jag helt skylla mig själv. Dels är det bra att ha koll på regler och sen är det bra att själv hålla ihop alla moment. 
Men summan av kardemumman var ialla fall 183,5 poäng, 1:a pris och en första placering med 15p ner till 2:an!!  Teethy #1 Trophy

Thanks Anfia för att du var med, lugn som en filbunke fick du mig att tänka på annat när det var som värst!!

Nu ska jag äta middag och pussa på min grymme vovve, för det har varit en låååååååååååååång dag Bouncing Hearts
Idag kändes det bra!!

Idag fick jag gå upp kl 8 för att hinna ner till Varberg i tid till 10. Hade väl förmodligen behövt gå upp tidigare men jag är inte bra på morgnar....Frown Packade ialla fall med mig termosen med kaffet och gav mig av.
När jag kom ner till Magnus visade det sig att det bara blev jag + en kille till Thumbs Up Blev ju värsta privatlektionen. Jag körde 4 riktigt fina pass och jag är väldigt nöjd!! Vi tränade på att Tina skulle hålla ut ordentligt i svängarna, vilket hon enligt Magnus gör väldit naturligt om jag för mig rätt. Kommandot Gå tillbaka funkade oerhört bra idag och jag fick lite nya tips om hur jag skulle lägga upp övningen där! Jag körde fråndrivning och denna gången tyckte Tina inte att det var så konstigt att hon inte gick i balans. Hon kändes otroligt fokuserad och träningen var kanon. Jag kunde köra så länge jag ville utan att det några problem. Riktig kvalitetsträningSmileSmile Jag pratade lite med Magnus och han tyckte det såg jättefint ut. Nu skulle vi börja slipa.... Slipa det är ju det bästa jag vet, för då har man kommit en bra bit på väg!! Å vad kul det kändes idag!

När jag kom hem tog jag och Katarina en promenad medans Oscar och Sandra red. HorseVi var väl ute i ca en timma och när vi kom hem gick vi ytterligare en lika lång promenad med  Katarinas andra hundar och Tina!   
Ja man kan säga att man har tagit vara på dagen, så nu ska jag laga lite god mat och ta ett glas vin.  Salad Martini
Sen blir det schlager för hela slanten!Hur gick det med bollen??

Ja... stack ner till ridklubben vid 4:a snåret idag och trodde jag skulle kunna fixa ner bollen Soccer
Men när jag kom till stallet så möttes jag av personalens glada flin  Laughing 1  Alla visste tydligen om gårdagens fadäs. Jaja det kan jag iofs bjuda på då det inte kändes helt obekant när bollen la sig runt balken i taket.  Been there, done that! Ja man har ju satt en del bollar i träd och ledningar förr. Första gången i ett manegetak men det är en första gång för allt. Gjorde ialla fall ett nytt försök att få ner bollen innan ridlektionerna började men ack nej bollen sitter fint fast i taket. Men det var ett par pappor som skulle påbörja nån sorts klättring för att befria bollen men då satte ridhuschefen stopp.  No No No 
Undrar om detta kommer påverka mina träningar i nämnda manege i framtiden!! Angelic 
Vad gäller kräkets bravader för dagen så har vi promenerat och myst i soffan. Eller jaja jag tvångshöll henne för jag ville mysa. Nu är hon galen av uttråkning och gick ut! Tur att man bor på landet så det är ok!!

Imorgon bär det av till Varberg för vallning. Jag har ju tränat dåligt pga för mycket snö. Fåren skar upp sig på skaren och nästan dog ju av andnöd det lilla jag försökte valla. Hoppas ursäkten godtas!!

Ha det finfint!!
 Sunshine 


Tinagullet (bild)

Tinagullet

Även igår märkte jag en liten förändring i Tinas attityd. Hon var pigg och allert på långpromenaden och hon pockade på uppmärksamhet hela kvällen inne. Återigen körde hon ett egenhändigt upplet och körde skallövningar i mitt öra. Jag körde henne lite i köket och hon såg väldigt glad ut för detta initiativ  
Animated Hearts

Idag, torsdag var vanliga träningen inställd, så jag och Linda bestämde oss för att gå i fontin istället. Alla hundarna rusade som galningar och jag och Linda kom överens om att det var väldigt skönt med vovvar som inte bråkade utan lekte så bra! Efter prommisen så åkte vi upp till klubben för en kopp kaffe och vad fick man se, PLANEN var PLOGAD!!!  Smile Tack snälla för detta, nu är det ju träningsbart igen!

Så efter ett par koppar kaffe så gav jag och Linda oss ut för att titta lite på Tinas lydnad. Jag gick runt lite och Linda analyserade. Tänk så bra med egen coach!! Ett par tips, så började det kännas fint igen! Hoppas bara att jag kan ge tillbaka lite i framtiden! Linda körde Dizza lite oxå. Den lilla stumpan är så duktig!!

När jag åkte hem så fick jag för mig att dra ner till ridklubben för att höra om jag kunde få köra ett pass i manegen. Jo det gick fint!! Så in med hunden och lägga plats, nemas problemas. Full fokus på mig!  Way To Go Sen körde jag lite fritt följ, några inkallningar och ställande plus läggande under gång. Tina gick över all förväntan och som belöning skulle hon få favvobollen. Men man är ju inte bäst på att kasta, så bollen hänger nu stiligt på en bjälke mitt i manegen, fullt synlig  Embarrassed 1För att få ner den försökte jag med ett ridspö, som lika prydligt la sig brevid bollen.... Hur lyckas jag? Efter många försök fick jag ialla fall ner ridspöt. Men bollen hänger kvar. Hmmm jaja jag får väl förklara i morgon när jag ändå ska dit på ridning.

Vad som är bra är att jag fick lov att träna på kvällarna så länge manegen var tom, vilket den alltid är efter kl 21. Det är bara 5min ifrån mig så det var ju fantastiskt... Varför har jag inte tänkt på det innan?  I've Got It
   


Jobbiga hund

Tisdag 14/2-06 Jag var lite seg så det blev såhär!!  Nerd 

Idag kunde jag inte skjuta på det uppdrag som jag blivit tilldelad på jobbet. Kolla ut och köpa gardiner...
Är dom inte kloka, vad tror dom om mig egentligen? Jag har ju för fasen fortfarande mina tomtegardiner kvar sen julen. Åhhh det där är verkligen inte min starka sida. Jaja bara att bita ihop och ge sig ut, fick ju i alla fall dra tidigare från jobbet  Way To Go  Jag hittade snabbt och lätt schyssta panelgardiner och hoppas nu bara att alla andra tycker som jag. Och om dom inte gör det så lär man ju inte få såna uppdrag mer, vilket är lika bra!

Efter detta gick jag en promenad med Tina. Vi mötte upp Anfia, Warroo och Musse. Det var riktigt rått och kallt men man håller ju värmen med god fart   Walking The Dog Female  Tina var i sitt esse och pinkade som värsta,värsta hanen, upp för stolpar och staket typ var 10m, att hon kan ha så mycket kiss i sig den lilla hunden. Svansen stod rakt upp och hon var på ett sjukt piggt humör. När vi kom hem och jag la mig till rätta i soffan så körde hon skall övningar rakt in i mitt öra, när hon märkte att jag inte uppskattade det så gick hon och hämtade allsköns prytlar, allt från längdskidpjäxor, plånbok till ridhjälm och papperskorg.... 

Man kan väl sammanfatta det med att hon var lite piggare idag och hormonerna var tröttare!! Det är ju åt rätt håll samtidigt som det är en fruktulöst jobbig hund jag har. Men hon är ju så GO! Dog 18 

Have a nice day    
 Circle Of Hearts 


Fjantträning på tom klubb

Jag skulle ju inte träna lydnad var det sagt men det är svårt att hålla sig! Så jag drog upp till en öde brukshundklubb och körde knäpp övningar. Lite upplet, lite fjärr, höger, vänster och gå bort! Lite sändanden i framåtsändandet. Känns ändå ok.
Sen kom Thomas och vi körde hans Anni på parkeringen för att hon börjat löpa. Hon gick helt ok men man märkte att koncentrationen inte heller där var helt på topp. Stackars små tikar som har det så jobbigt!
Jag tog ut och körde Tina igen. Hon går bra men har inte riktigt sitt vanliga go. Men det går ju heller inte att kräva av henne nu. Sen fick hon black out vid inkallningen, satt kvar som ett ljus med öronen rakt upp och normal kroppshållning trots att jag ropade . Hon trodde att vi tränade sittande i grupp.... Jag har försökt förklara för henne att det inte kommer bli nån karriär inom lydnadsklasserna men hon försöker motbevisa mig  
Shock 2 Vi redde upp missuppfattningen och körde vidare efter det utan mer bekymmer.

Vallning med skott

Idag var vi allt lite sega och jag hade väl helst velat ligga kvar i sängen till typ nu. Tempot den senaste veckan kom ikapp mig och det är ju måndag igen imorgon. så jag fisslade runt inne till nästan 1. Drack kaffe, käkade godis och spelade tv-spel. Suverän söndagmorgon  Happy
Sen tog jag på mig och gick en långpromenad med djuret, otroligt härligt väder var det och man hade nog kunnat vara ute hur länge som helst!

När jag kom hem så tyckte jag att det var bra att valla lite. Jag körde upp fåren till ett hörne och körde höger och vänster träning. En lagom lätt träning för mig och Tina. Fina 90° vinklar fick hon till varje gång. När vi höll på som bäst så började min granne med nån sorts skytteträning. Men Tina märkte ingenting, skönt!!

När vi hade vallat klart sköts det fortfarande rejäla salvor. Men även utan fåren som dragning så verkade Tina inte notera något. Rätt suveränt att få lite sån träning så där helt  oförberett. 

Nu känner jag mig tillräckligt duktig för idag och tänker inte göra några fler knop. Soffa, film och en laddning popcorn ligger inplanerat.  Åhhhh va skönt att vara så lat!  Teethy 
   


Idag kom Warroo och hälsade på!

Kolla in farsan Balloo

Idag kom Warroo på besök och ville då genast kolla in fåren. Han hängde på Tina i början, men sen hittade han nåt mumsigt som kallas fårskit.... mumma!
Han är ett härligt knytte, lilla gullhunden! Nästan så jag kan tänka mig att ta honom själv, men det känns oxå jätteroligt att se hur nöjd Anfia är och hur motiverad hon blivit av att ha en riktig hund! Jag tror och hoppas att detta kan bli ett riktigt fint ekipage i framtiden! 
     warro wallar...

Efter vi hade visat fåren och skiten för Warro gick vi en promenad. Det var rätt kul för det var sjukt mycket älgspår och älglegor på rundan. Jag går där ofta och det har aldrig sett ut så innan, men Anfia är sååå rädd så man fick ju spä på allt vad man kunde
Angelic  Hon var livrädd  Coolhahahha
Efter att dom hade varit och hälsat på så la jag ett litet spår men skaren var urtjock och jobbig, men Tina tyckte ialla fall att spåret var jättekul och jobbade fint med hög intensitet.
Efter det brassade jag thaikyckling och bjöd Anders och Susanne på. Sen var det dags för Gin Rummy...... Ja det gick väl sådär...... Embarrassed kom inte sist men jag vann ju inte som jag hade tänkt. Jaja ny revansh planerades in på direkten! 
Just det gården var det ja... Den var ganska röten... Typ inte gjort nåt sen 1933 men en bomb och ett nytt hus så hade jag väl kunnat flytta dit!!

Nu är det nog dags för bingen för i morgon blir det ridning och annat så...

Sweet dreams

Annapannan
Äntligen fredag

Ja så känns det verkligen. Vilken tung vecka det har varit, har kännt mig totalt orkeslös och uppe på detta så har väldigt många på jobbet varit hemma sjuka. Va löjligt, jag var ju där sjuk...  Disappointed  hehe. Kanske därför jag kännt mig så himla orkeslös oxå *hehe* Jaja. Sånt är livet. Vi hoppas på bättring nästa vecka.
Vi avslutade ialla fall veckan med after work och det är ju aldrig fel. Vi bokade oxå in en ny datum med full utgång och dans hela natten!! Det ska bli jäkligt kul!!!
När jag kom hem var det bara att stappla runt med hunden en sväng och det var svinkallt och tunggått med mycket snö och elak skare! Jag är ialla fall förskonad med en hund som inte har några som hels problem med tassarna. Förmodligen för att jag inte går så mycket på saltade vägar. Idag var det fullt med rånare och tjuvar i skogen enligt Tina. Hon gick med otroligt hög svans och ett bröst parti som gjort många bodybuilders avundsjuka... Fan va hon e tetig nu alltså man kan ju bara skratta åt eländet!!
 
Imorgon blir det ialla fall kul för vi ska åka och titta på en gård, så håll nu tummarna för att det ska vara nåt. Det hade varit så skönt att få egen mark och ordentligt med plats!! Sen ska jag lägga ett litet spår och valla om tiden räcker till. På kvällen kommer Anders och Susanne och då ska jag  ta revanch i Gin Rummy!!

Ha så gott  

Snöstorm, halka och dålig träning

Sicket väder man går ut i ibland alltså... Tyckte nog att de som såg oss tittade lite konstigt. Tina är allt annat än kul att träna med nu då hormonerna svallar  högt och lågt. Men vis av förra löpet så har jag bestämt mig för att inte köra i stort sätt nåt. Jag vet att folk tycker att det kan vara fel men denna hunden går så sjukt bra i normala fall och jag har inget moment som är direkt sämre eller någon konflikt med hunden som jag måste pilla med. Jag är ganska säker på att jag kommer gå in och förstöra fina moment om jag kör nu. Hon gör som vanligt allt hon kan för att vara med och vara till lags men hon mäktar inte med det. Dessutom så känner jag direkt att det blir meningslöst och då är det ju just det!! Fan man är ju inte mer än kvinna och vet vad PMS innebär. Det är en sjuk känsla och känslorna rusar verkligen runt i kroppen.
Lillstumpan får ha sin lilla jobbiga period utan att jag ska spä på den och faktum är att det nästan är lite skönt, för då kan jag ägna mig åt allt omkring som faktiskt hamnat lite bakom. Framförallt så kan jag lägga mer tid på jobbet!!!!!!
Fördelen med vallhund är iallafall att vallningen kan köras oavsett, så nu blir det lite vallning till helgen istället!! Och det är ju nog så kul!

Tjoflöjt!!

Slask och hormoner

Idag tog jag med Tina till jobbet för nu kunde jag väl knappast dra på det längre, det här med att ta upp träningen!!  Confused Det var lätt kaotiskt på jobbet kan man väl saga då alla de som varit med i norge var sjuka... Hehe hårt.
Jag drog till Kallebäck efter jobbet för det kändes som den plan var den som kunde tänkas vara bäst.
Jag körde Tina ett litet pass först och som vanligt med ett sånt underlag så går hon inte helt bra... Men ändå bättre än hon brukar, så jag ska försöka se det som positivt. Men helt klart var det så att hon gått bättre!! Konstigt ändå att man kan surna till så av att ett träningspass av typ 100 bra, är sämre. Men vi körde lite ploj övningar och budföringar som var bra så jag släpper det! 
Lindas Myzan har börjat löpa nu och jag ser på Tina att hon inte kommer var långt efter...  Hade på ett sätt varit skönt om det kom nu så det blev överstökat. Trots att vi planerat in lite annat. Men det är ju inte kul att tävla en hormonstinn hund heller! Det blir som det blir och det gör inte så mycket heller för uppriktigt sakt så känner jag mig inte heller på topp just nu!!
I morgon är det i alla fall träning igen och då ska jag bara köra stegförflyttningar och halter tror jag. Få upp koncentrationen lite på gumman igen... och på mig!

Skumt ändå hur lätt det vänder det här med motivation. Har ju varit så otroligt fokuserad och motiverad hela hösten och vintern, sen kom jobbet lixom och tog över... Det kommer bli jäkligt mycket för mig ett tag där, tror jag! Hoppas kunna kombinera detta bättre, men med den ilskna influensan som inte riktigt vill ge med sig så är man lite sleten!! Bättre väder värme och sol, mycket läger och roligheter ska nog få mig på rätt spår igen! 

Ha det fint nu, vänner!     
 Hello 

Hektiskta Dagar

   Jaha så var man då äntligen hemma igen.  Dagarna i Olso var långa och intensiva men mycket intressanta. Men när formlerna rabblades upp så kastades jag tillbaka till mattelektionerna i högstadiet. Hugaligen. Men nu var det inte lika svårt och obegripligt utan faktiskt ganska logiskt. Men man undrar ju vem som sitter och hittar på dessa formler med Q hattar och andra lustiga uttryck!
Efter detta satte jag mig på bussen till Karlstad för att hälsa på mina vänner Petra och Fredrik och min lilla vovve Exa. Där vankas som alltid god mat och dryck och enormt bra shopping. Janne och Fredrik gav sig av på motorcyklar för att se på rallyt medan jag och Petra tog en rejäl promenad med hundarna för att sen ta en ännu rejälare shoppingtur!!
Way To Go På kvällen blev det återigen mat och vin samt finfina drinkar!!

När jag sen vaknade på söndagen så kände jag mig allt annat en ok, ont i kroppen, frusen och varm omvartannat. Men det var ju bara att bita ihop och se glad ut... Sick
Blev utdragen på en 2 timmars långpromenad i lössnö på en myr och jag lovar då höll jag verkligen på att dö. Hela kroppen skrek av smärta och jag kände hur jag höll på att svimma, men inte visade jag det utan traskade glatt vidare. När vi begav sen gav oss mot Göteborg så däckade jag på direkten. Behöver jag säga att febern var skyhög när jag kom hem?? Underbart. Men jag var bara tvungen att gå in och jobba på måndagen och hade bokat kundmöte på tisdagen i Örebro så vad gör man?? 38,5° på morgonen, en alvedon och kaffe till förbannelse så går allt bra!! Men jobbet blev gjort och kundbesöket är avklarat!! Så imorgon ska det bli hundträning igen för första gången på väääääldigt länge!! Skönt att komma tillbaka till normala rutiner igen!!
 

Nu bär det av..

Åter en lugn dag på träningsfronten, kom hem sent från jobbet och var dödstrött. Jag tog bara en liten promenad med Tina så hon fick springa av sig. Sen var det bara att börja packa. En väska för Oslo och en väska för Karlstad. Vad jobbigt, jag som inte packat upp Sälenväskan än...  Kl 7 blir jag hämtad i morgon så det blir upp tidigt oxå jippi..

Så nu blir dt lugnt på bloggen till på lördag då jag ska ta Petras dator i besittning. Har dessutom kameran med så jag kan ta mycket kort på Exapexan!!

Ha så gott tills nästa gång!