Ofokuserad

Idag fick jag höra något som alldeles tog udden av det mesta. Vilket förstås oxå färgade min träning. De första passen körde Tina på som jag varit i en annan hage, vilket jag lika gärna kunde ha varit. Men Magnus sa till slut till mig att skärpa upp mig, vilket jag försökte göra. Då blev träningen lite bättre igen. Vi fick till några rediga fösningar, bra fållarbete och fina hämt.
Tina var dock lite undrande över min sinnestämning och jag känner bara för att spy.  
Vomit 2 


Igår var vi duktiga

Igår vaknade vi pigga och allerta och började direkt efter frukost att planera för vår ridtur som skulle gå av stapeln. Vi hade bestämt oss för att lasta hästarna och åka till Ucklum där Helge står, och rida ut där.

När vi väl kom dit hade temperaturen stigit mer än vi tänkt oss men vi sadlade på våra hästar och gav oss av. Tina började turen med att fara in i ett elstaket och får sig en pärla, Stackarn. Hon blev lite depp, men det gick strax över. Vi var ute i ca 1,5h och det var riktigt härligt men väldigt varmt. På hemvägen stannade vi hos Susanne som äger Helge och fick lite isglass. Mums.
På kvällen när det svalnat lite så åkte jag till Kungälv och vallade lite. Tina var het och röjde lite men hon gjorde endel riktigt fina hämt samt föste bra, i de omständigheter som är i den hagen.  Efter vallningen, åkte vi och badade med hundarna vid Bohus fästning, och medans Myzak dök från bryggan så kärringdoppade sig Tina lite försiktigt vid kanten...  
Rolling Eyes Jaja, Tina var dock väldigt nöjd när vi kom hem och efter en härlig massage så sa hon godnatt!!

Idag blir det vallning igen. Det blir kul! Vi får se om jag uppdaterar ikväll igen!

 


Framsteg och bakslag

Idag var jag allt lite seg när jag gick upp, gårdagens spelkväll hos grannarna satte sina spår  Bloodshot 
Men det var bara att bita ihop. Jag tog vovven med mig och gick till fåren för att träna lite. Väl där så blev det varmt och hett, men Tina skötte sig fint!. Bra avstånd på hämten, hon gick längs staketet, mer utrymme finns ju inte. Sen föste vi lite och då delade vi flocken och tog en tacka med 2 lamm. Att jag inte har gjort det tidigare, det blev helt annat flyt och lättare och bättre träning. Idag märkte jag även på Tina att hon vuxit i sin kostym lite mer och fått mer självkänsla igen. Härligt! När fåren utmanade Tina så backade hon inte en milimeter, utan vann faktiskt alla gånger. Perfekt! Efter passen så sprang Tina ner och la sig i bäcken. Helt klart har hon börjat uppskatta vatten mer.
Sen när vi gick hemmåt så hade hon tyvärr en liten hälta fram, inte så kul. Men Anna sa att ett bakslag brukade komma unjefär nu, när hunden mår bättre och börjar köra på mer. Lite surt dock.

På kvällen blev det åter igen lite party hos grannen som nu fyllde år! Grattis!
Hon är bättre!

Känslan jag hade var alltså inte helt fel. Anna, min superba massör kände igenom Tina idag och det var som jag trodde, Tina var mycket bättre, rörligare och bättre i bogen! Skönt! Hon har fortfarande lite ont av sin rygg och av ischiasmuskeln. Men ändå, så mycket bättre!! Yes Det känns otroligt bra!! Nu har de flesta moln runt detta skingrats och jag tror på en positiv lösning!! Najsssssss!!
Jag ska förstås fortsätta med simning, styrketräning, snurrar och stegträningar. Kör på  men värm upp, massera och gå ner!! Ja, det kan jag klara!!

Övrigt, Budgivning igång på huset, så håll tummarna. det kommer väl att avslutas måndag, tisdag nångång!!

Livet känns bra nu!


Grattis brorsan!

Jippie jag har blivit faster, till en liten flicka! Hon föddes 05.23, är 50cm lång och väger 3080 gr.
Grattis Jonas och Alexandra till den lilla sötnosen

43263-101

Simträning

Igår efter jobbet träffade jag Anfia för att åka och bada lite med vovvarna. Tina är ju en badkruka och Warroo hade aldrig badat, så det kunde ju vara lite spännande. Innan vi begav oss så tog vi en tur förbi Huveröd. Även Anfia hade nu lyckats dra upp en boll i ett träd *s* hmmm minns rätt väl hur mycket hon pikade mig då jag hängde min i ridhuset, där den förövrigt fortfarande hänger. Bara att köpa sig en ny. Tyvärr var de bollarna som hon ville ha slut. Synd för även Tina tyckte de var otroligt roliga. Jaja jag köpte iaf 2 nya, typ Stiansen boll fast med jättelångt snöre. Kanon, tyckte Tina! Sen bunkrade jag även upp med grisöron inför semestertrippen. Toppen att kasta till djuret när hon blir jobbig på kvällen.
Sen gav vi oss av till Hällungen. Jag fick sätta koppel på Tina för att hon skulle simma. Hon är lite feg precis när hon ska släppa taget och börja simma, men oj så mycket bättre det har blivit. Jag gick rätt mycket fram och tillbaka med henne så hon fick simma ordentligt. Det var faktiskt riktigt varmt i vattnet, även för mig!
Warro var inte feg, han kastade sig i och simmade, plaskade och hoppade om vartannat. Han kanske inte var världsmästare i simteknik, men det lär komma. Härligt med en hund som älskar vatten så!! Tina är väl den första hund jag har haft där jag fått kämpa så, men vi ska nog få till det oxå!

Jag tog lite kort men det var inte helt lätt, hundarna for fram i ljusets hastighet och skuggor och mörkt vatten gjorde det inte lättare. Men ett par ska jag lägga ut senare!

När vovvarna badat klart hade de lek-race på stranden. Jösses va de sprang!! Det är så härligt när dom kan leka så bra! Även Anfia tyckte Tina såg bättre ut i rörelserna och framför allt, att Tina var piggare än på länge! Härligt!
Mitt när vovvarna for runt så stannar Warro upp, han var lite kissnödig tydligen.... Ja Anfia, vart kissade han? Jo på din tröja. Hahahahahahahahahahahaaaa Det var lite roligt faktiskt!

Over and out!

Husvisning

Idag var jag och tittade på en fin liten villa ute i skogen med ett stall med 6 fina boxar. Jag är såld.... så himla fint och ligger ljuvligt med fin trädgård, samt paddock. VILL HAAAAA !!!!
Vi ska nu vara med och buda men det är det där med hästfolk, dom verkar vara gjorda av pengar. Har nu suttit och försökt lägga upp nån sorts kalkyl, men vi får väl se. Ska ialla fall vara med och bjuda ett tag så får man se. Håll tummarna för ibland ska man ju ha lite tur oxå!!

Over and out.


Äntligen sök

När jag var iväg på lägret i helgen så frågade Sonja om jag ville vara med och köra sök, då de var lite få i sitt gäng den aktuella dagen. Jag har ju länge varit sugen på att starta upp Tina i söket igen. Sagt och gjort, vi träffades kl 17.00 på Uddevalla brukshundklubb. Det var enormt varmt, men det var bara att gilla läget. vi vallade av rutan och sen började jag med Tina. Hon sprang glatt ut men hade ögon i nacken på mig hela tiden. Problemet hos Tina har varit att hon inte riktigt har velat lämna mig, ihop med att figintresset varit allt för lågt. Jag körde 5 skick för att sen binda Tina i ett träd. Jag tänkte nämligen köra sist oxå. Vi körde de andra hundarna och det var verkligen roligt att se den blandning av raser jobba så fint. Jag tycker verkligen om söket, det är så socialt och man glädjs så med alla som kör när det går bra.

När alla sen kört sina hundar var det dags för Tina igen. Medans Sonja och Bengt tog ner snitslar, gick jag och värmde upp Tina. Nu hade hon ett helt annat intresse för stigen och platsen där alla verkat ha så roligt. När jag drog mig uppåt så drog hon ifrån mig och letade snabbt upp Sonja. Jag ropade inte tillbaka henne, utan lät henne gå, för detta var ett enormt steg för en hund som bara varit nöjd med sin lilla matte.
Ute hos Sonja fick hon dessutom massa godis, och nu ville hon inte lämna fig alls. POSITIVT
Vi körde ytterligare 3 skick och nu gick det på räls, fullfart, glädje, inga tendenser att titta på mig. Kanon. Belöningen som verkade fungera var korv hos fig, som gick lite framslag för att sen avsluta med leksak som Tina fick ta in till mig.
Jag kände mig jätteglad och nöjd, för nu såg det riktigt bra ut!!

Efter söket körde vi en plats, det var inga problem. Skönt med en hund som ligger så bra! Sen körde jag yttepytte knaslydnad och kan väl säga att positionen på fria följet var rent horribel, men har man inte kört på en månad så är det så det blir. Men lilla söteTina var så glad så!!

Idag blir det bara en promenad och ev lite vallning. tiden räcker nog inte till mer då vi ska åka och titta på ett hus. Spännande som bara den!!

Tjing

Valläger

43263-100

Så var då lägret slut. Det har varit lika trevligt som vanligt och det kändes nästan lite tomt när man skulle åka hem. Bilder finns på
hemsidan

Jag åkte som sagt upp på onsdag eftermiddag, och vi samlades för middag klockan 19. Åsa och Malin hade en liten genomgång av grupper och instruktörer, samt allmän planering. Efter det bubblades det på, med alla man inte sett på länge.
   
På torsdagen så började vi med att dela upp våra får i mindre grupper och jag och Tina fick äran att valla ner fåren till vårt fält. Det gick fort och intensivt kan jag säga. När fåren väl var på plats hade vi en genomgång med Gittan, vår instruktör, för att hon skulle få lite kött på benen.

Jag körde sen mitt första pass i en 25x25m fålla för att fösöka få Tina att lyssna lite bättre på mig, innan jag tog ut henne på det stora fältet. Gittan tittade på hur jag och hunden jobbade och tyckte att det såg bra ut! *phu* Man blir allt lite nervös när man går ut så!! Jag har ju fått lite problem med mina hämt så jag la stort fokus på dem, tillsammans med fösningen. På kvällen var det härlig middag och allmänt jätte trevligt.
Blev dessutom inbjuden på rolig efterfest med god whiskey, aldrig fel Blurry DrunkWhiskey

Vi körde ungefär samma upplägg på fredagen, men både jag och Tina var rätt slaka efter gårdagskvällen så Tina röjde och jag garvade. Hade dessutom extra svårt med höger och vänster denna dag Blushy 4
Extra kul var att min kompis Silva och hennes söta vovve, Q-bus kom förbi och hälsade på oss. Jätteroligt eftersom vi träffas alldeles för sällan.
På kvällen kom jag in i andra andningen igen och det blev festligheter igen. Vi gick en väldigt rolig tipspromenad som Malin E och Annsofie hade anordnat. Efter det blev det brännboll. Kan nämnas att det var enormt tävlingsinriktade människor som var på plats så det var stor prestige i spelet. Det slutade dock oavgjort, till allas glädje.

På lördagen och söndagen var det lite mer fritt, så jag passade på att fara runt lite bland grupperna för att få nya får och fält. Jag fick fantastiskt många fina tips och mycket peppning. Det är oerhört skönt att vara med folk där det aldrig är ett problem att ställa alla dessa frågor som dyker upp.

Tack alla som var där och framför allt Malin, Åsa och Stefan som alltid fixar dessa suveräna läger och dessutom låter mig vara med!

Förresten, jag tältade ju och det gick väl an tills det blev 6° på natten, då packade jag ihop mina saker och flyttade in i en husvagn med Annsofie och hennes söta vovve Obbe. Mycket skönare! Så nån tältare det blir jag nog aldrig, men Tina tyckte det var oerhört trivsamt. Jag fick pikar av grannarna som hört mig och Tina på nätterna -Men Tina tycker du verkligen att vi ska leka nu?? Prassel,prassel,prassel -Hihihihihi aaaaajjjj. Prassel, prassel
.  Bag HeadMåste ha varit några andra!! *s*

Tinas kropp har hållit bra så länge jag inte slarvat. Jag gjorde tyvärr det första dagen vilket direkt resulterade i en hälta samt oerhört stel hund på förmiddagen, dagen efter. Jag bröt förstås ihop men skärpte till mig. Värmde, masserade och varvade ner ordentligt, då funkade Tina kropp bra tycker jag.
Jag har dessutom fått ett negativt svar på borrelia testet, vilket känns bra. Imorgon ska jag köra sök i Trollhättan. Det ska bli spännande!!

Ha det gottTröttast av dom alla (tisdag)

Igår var jag oerhört trött när jag var på jobbet. Det har varit så mycket de sista veckorna både med jobb, vallning och att handskas med Tinas skada. Så nu tog det verkligen ut sin rätt.
Fick tyvärr jobba över men efter det drog jag ner och kittade ett tält för lägret. Hade bestämt mig för att inte dra upp schabraket till jättevagn till örebro i år. Man är ju så himla trött när det är dags att åka hem och då är det skönt att slippa.

När jag väl kom hem så tog jag med mig Tina för att promenera med Anfia som jag inte lyckats få tid att träffa på länge. Det var jättetrevligt och avkopplande. På hemvägen åkte jag till fåren och vallade dem lite. Tina var intensiv men lyhörd och det gick jättebra. Lite minus fortfarande på hämten men jag väljer att komma ihåg det positiva.
 
När jag väl kom hem så började jag packa lite men som vanligt slutförde jag det inte och det mesta kvar. Har heller inte hunnit handla mat och SPRIT. Ojojoj, det kommer ordnas idag i stället.

Nu längtar jag bara iväg. Kul med valläger, speciellt när man nu äntligen har kommit en bit på väg och verkligen kommer få träna ordentligt!!

Ha en trevlig helg.
Uppdateringar och bilder kommer nu närmast på måndag. 

Tina var glad och pigg

sola sig

Idag på vallningen visade Tina upp sitt rätta jag och var odräglig, olyding och alldeles underbar. Fösningen gick som en dans genom grindar och dyl. Fålla in och ut var en baggis. Men hämten..... hahahaha urkassa. När fösningen började fungera så fick hon helt annat sug in till fåren och gjorde skithämt, rent ut sagt. Sen lyssnade hon sämre än någonsin, hon kunde bäst själv helt enkelt. Vad säger man? Inte mycket, mer än att Tina hade en riktigt bra dag.
Skönt att man nu ska på läger så man kan laga sina hämt igen!
Imorgon ska jag kitta upp inför det så det blir inte mycket annat, mer än att jag nog ska jaga runt mina egna får ett varv så de inte alldeles glömmer av oss!

Detta behövde jag!

Tjoohoo

Tillbaka igen

Det har varit en oerhört skön helg för mig och Tina. Vi har bara varit och hämtat nya krafter. Vi har oxå kört en hel del massage och mycket övningar. Tina tycker att stegtricket är jätteroligt och det är nästan lite svårt att få henne att gå lugnt. Men det känns kul att hon ser så positivt på träningen. Även snurrarna går bättre nu, när jag satt ett kommando på så verkar hon tycka att det är lättare.

I kväll ska vi åka och valla igen, vilket ska bli kul såklart. Tina är hos Mikaela under dagen och tar en skön promenad.
I morgon bitti blir det att åka direkt till djurkliniken för borreliaprovet. Skönt att få det gjort, så man kan lägga det åt sidan sen.

Jag vill bara säga tack till alla som hört av sig via mail, telefon och kommentarer. Det värmer och jag blir jätteglad för er omtanke.

Ha det gott

Nä, det känns inte bättre

skynda,skyndaGRRRRRR

Idag åkte vi på första laserbehandlingen, och jag var nervös på vägen ner. Tina hade dock stor förväntan redan ifrån bilen och in till Anna. Men idag gjorde det ont. Vi började med massage och Tina var fortfarande mycket påverkad av sin bröstskada. Vad som tyvärr var väldigt tråkigt var att hon visade nya symptom på smärta. Både i rygg och rumpa, och denna gången syntes det tydligt. Modet hos mig sjönk mer och mer,  även Anna tyckte det var lite konstig att Tina inte visat nåt förra veckan. Men kanske har behandlingen satt igång endel oxå.  Tina har dessutom tydliga problem av ischias-nerven, som kommer i kläm emellanåt. Vi körde på och kommer att fortsätta. Men jag kommer oxå kolla borrelia/erlichia, för att ta bort misstanken.
Jag känner mig ledsen, rädd och uppgiven. Men jag kommer att behandla Tina enl Annas råd, och träna vidare så som jag gör. Ska även försöka vara lite mer positiv men det känns svårt i nuläget.
För er som tycker det är konstigt att jag fortsätter valla, så har Anna sagt att det går bra.

Idag åker vi till Sunne för att bara slappa och få nya krafter.

Ha det gott

Anna

Ibland är det bättre och ibland sämre.


43263-91
Det är rätt jobbigt att veta om att hunden har ont, för jag har ju lite dåliga erfarenheter och nojjar gärna till det lite extra. Jag ska inte sticka under stol med att jag är fruktansvärt orolig för Tina.
Lika glad som jag blir när Tina är pigg, lika förtvivlad blir jag när jag ser stelheten och småhältorna hos henne. Det snurrar i mitt huvud hela tiden och jag har svårt att tänka på annat. Det kommer inte bli något lägrespår för mig i augusti och just nu är motivationen för den sortens träning lika med noll.
Men vallningen kommer jag köra på med, dels för att när Tina går lugnt och balanserat så använder hon kroppen ganska rätt och dels för att jag känner att lägger jag av allt så har jag gett upp.

Så igår tog Mikaela Tina medans jag jobbade. De åkte tillsammans med Mikaelas hund Mysak och en kompis med tollare och badade. Tina hade varit otroligt pigg, galen och otroligt charmig enligt Mikaela.  
 Circle Of Hearts På eftermiddagen åkte vi och vallade. Jag riktade in mig på fösningar och det gick ganska bra. Fick några fina tips som kändes riktigt bra! Tyvärr såg jag på Tina att den vilda dagen tagit ut sin rätt och hon passade för första gången. Inte bra!  Frown 
Vi hade ialla fall en otroligt trevlig kväll och det var skönt att bubbla lite och tänka på annat.

Idag åkte jag efter jobbet till mina får, för att testa tipset jag fick igår, på hemmaplan. Fantastiskt nog så gick det riktigt bra, trots att fåren är stöninga fortfarande. Men med några av visdomsorden som jag hörde igår, i baktanke, så underlättade jag mycket för min hund och fick en bra träning!!

Vad gäller Tinas snurrträning så är det svårt som bara den att få henne att göra dem, jag har tom fått ge upp ett par gånger. Men jag ska tillbaka till Anna i morgon för första riktiga behandlingen.
Sen blir det en lugn träningsfri återhämtnings helg för Tina.

Jo, men visst är jag lite down idag, men det blir bättre i morgon.

AnnapannanLilla rara Tina

Idag var det en slagen hjälte som stapplade upp med mig. Tina hade uppenbarligen träningsvärk efter gårdagens massage och såg lite olycklig ut. Men jag hade lite tur att en kompis lovade att ta Tina under dagen och därmed oxå försöka få med henne på en liten simtur. Yeah right, tänkte jag, lycka till, för värre badkruka än Tina finns knappast att hitta. Kanske jag då men inte många andra.  Dumb 
Vi bestämde att vi skulle käka lunch ihop och efter det skulle Tina vara med henne. När jag sen blev upphämtad efter jobbet så påstod Mikaela dock att Tina simmat ihop med hennes hund, som om hon inte gjort annat. Härligt, för det är ju oxå en träning som är helt kanon. 

Vi gav oss sen av till Magnus för att valla lite. Jag körde endast lite fösningar där Tina fick jobba sakta och fint, och därmed gå med alla 4 benen ordentligt. Duktiga, duktiga Tina gjorde ett jättesnyggt arbete idag och jag är så himla nöjd!!

När vi kom hem gjorde vi lite övningar och nu är Tina på ett alldeles förträffligt humör. Jag anar att min lilla vovve mår oerhört mycket bättre efter massagen från igår och jag ser verkligen fram emot att se vad hela behandlingen kan göra för henne.

Det har varit en bra dag!

Over and out!


Massage

Idag var då dagen D. Jag skulle träffa hundmassör Anna kl 11 i stan. Lite spänd var jag allt över hur Tina skulle uppleva detta, men Tina tyckte Anna var en trevlig prick och tyckte nog dessutom att massagen var oerhört skön, för det mesta. Tyvärr besannnades mina farhågor och Tina var inte fräck i kroppen. Hon hade en lite hälta precis när jag tog henne för ett år sen som jag behandlade. Vetrinären tittade dessutom på henne när jag förröntgade henne i samma veva och Tina var helt symptomfri. Men tyvärr verkar det som att hon bara gått och avlastat sig på olika ben sen dess. Tina är en väldig smärttålig hund och klagar inte i onödan. Det är ju sen februari jag märkt att det inte varit som det brukar med hunden. Det sista har jag oxå noterat att hon på fria promenader inte använder vänstra framben och högra bakben överhuvudtaget. Så problemen hos hunden är rätt stora i dagsläget, men nu ska vi försöka fixa upp Tina med laserbehandlingar samt tvinga henne att använda de ben som hon valt bort. När Anna berättade detta för mig. Kände jag bara hur jag ramlade ner i ett svart hål. Jag åkte nämligen till vetrinären med min förra hund pga jag trodde att det kanske var något litet. Man ska ju alltid lita på sin intuition. Det slutade den gången med avlivning och det var så fruktansvärt. Kan säga att jag var otroligt rädd att det skulle bli repris på denna helt gräsliga upplevelse. Men Anna verkade ganska säker på att vi nog faktiskt kunde få i ordning på lilla gumman.
Tina är ju väldans lätt i kroppen och dessutom bra byggd. Jag känner mig ändå positiv och fick stort förtroende för Anna.
jag kommer nog att lägga ner den mesta träningen ett tag framöver dock, istället kommer fokuset ligga på styrketräningsövningar. Skönt då slipper jag ta den tävling jag siktat in mig på  
Dismay

När vi var klara skyndade jag mig hem igen för att ta båten med familjen ut på kobben. Idag badade jag dessutom *brrrr* men det var så varmt att man var så illa tvungen.Krabborna nappade fint och dagen var jättehärlig.
Nu ska jag klippa lite gräs innan jag slappnar av i soffan!

Ha det gott och var rädda om era fyrbenta vänner! 


Jakten på Kapten Morgan......

Jaaaaa så har man då haft ytterligare en sån där helt otrolig festkväll!! Den var så lyckad. När det blir så där helt galet spontant och oplanerat. Vi som var med var jag då så klart, Farbror Brun, Direktören och Micki. Vi drog först ut till Marstrand för första biran och hade redan då kommit in i helt rätt mood. Efter detta gick vi upp till Åstol för att käka lite rökta räkor på Rökeriet. Där började oxå jakten på Kapten Morgan. Tyvärr fanns han inte där så vi fick nöja oss med lite annan rom samt ytterligare ett par öl. Vädret var helt kanon och vindarna var varma. Mätta och med humöret på topp fortsatte vi till Klädesholmen för liten avstigning på Salt och Sill. Den lilla krogen ligger inte helt fel. Här skulle dom val känna till Morgan???? Jo visst... Vidare upp till Haddocks, men där var totalt dött, varför tänkte vi det är ju ett rätt säkert kort. Men då kom jag på att det var ju Sundanatta hemma, så alla var på Kookaburra. Full fart ditåt. Havelzzzzzzzzzz låg där med Havden, båten som vi var ute med för ett par veckor sen. Honom kidnappade vi så även han fick komma ut och roa sig. På slutdestinationen var ett sånt röj och vi dansade helt vilt hela natten lång! Kapten Morgan var för länge sen glömd, då baren hade så mycket att bjuda på som var godare!
Boten Anna var den låt som spelades mest och högst och man var ju inte sen på att hänga på där *s* 
Girl 1 
Micki hängde på hem och sov över, så det var upp tidigt för att fixa hem henne, sen var det ute med lilla båten till kobben där Roger mfl servade med grill och fika och annat. Rätt Schysst dag kan man säga!

Jag fick ett mms idag med en bild från nattens röj. Hahahahahaha den kommer inte läggas ut!


Party forever!!!!