Sjuk på sin födelsedag, inte sköj!!

Idag fyller jag år!! Hiphipp för mig. Men som sagt så var jag skit hängig igår och vaknade med feber idag.Sick Sov till typ halv ett.. Skönt iofs men ändå! Ioch med att jag inte gjort nåt med Tina igår så blev det en liten långsam promenad med Tina, Anfia, Warroo, Sandy och Diesel. Tina är helknäpp nu när hon är skendräcktig och skrek av rädsla när Diesel ville hälsa... Suck Tönthund! Jag körde ialla fall lite baklänges fritt följ, fjantframförgående, kryp och fjärr. Hon var på allerten men inte jag. När vi kom hem så landande jag tungt i soffan och Tina tyckte att jag var världens tristaste matte. Stämmer säkert i nuläget oxå!! Hon körde en miljaders moment för att testa om inget skulle göra mig gladare. Hon avslutade med ett bett i benet skithunden  Sickened Jaja då fick hon en reaktion ialla fall.

Huset var full av kids och jag och Janne bestämde oss för att skjuta på firandet tills jag var frisk!! Ska ligga hemma och kurera mig i morgon med. För jag kan inte vara så här hängig mera!!

Inte mycket till uppdatering men sorry det blir inte mer!

   


Igår och idag

Ja, jag har blivit jätteförkyld och känner mig allmänt hängig idag så tyvärr fick Tina bara köra lite hitta övningar med barnen och yttepytte skojfrittfölj!! Men egentligen ska jag inte ha dåligt samvete för detta, då jag alltid håller på och aktiverar henne på något sett... men, men jag hade tänkt att ta en lång promenad och ett upptag. Men det fick stanna vid tanken denna gång!
Igår var jag ialla fall i Varberg och vallade med det gamla gänget! Jättekul att träffa alla igen! Vi fikade, pratade och tränade hund i det fantastiska vädret!
Jag körde lite hämt med Tina och det börjar bli riktigt bra!! Återigen så beror det mer på mitt agerande än på Tina när det blir mindre bra! Men jag är så nöjd! Jag körde oxå en hel del fråndrivning. Det var svårt idag men efter ett par gånger så blev det bättre! 
Vi körde rätt sent men i det vädret så var ingen villig att åka hem!! 

När jag väl kom hem så gick jag på fästingjakt och naturligtvis hade Tina ett par igen. Så himla trist, men fästingmedlet verkar inte funka på henne, det var likadant förra året... Jag blir grymt nojjig!! Får se om jag åker och tar ett blodprov samt en diskussion med veterinären om hur jag ska göra! Börjar undra om inte fästingarna kan bli immuna mot medlen vi använder. Vad tror ni???

Ha det gott 

I natt kom valpen....

  

I natt vaknade jag av att Tina gick och pep som en galning i köket. Jag gick upp i tron att hon kanske var nödig och behövde gå ut. Men istället hittade jag henne bärandes på en leksak.... hennes valp. Samma leksak som sist när hon var skendräktig, vill jag minnas *s* Söta hunden!  Hon tog med sig piphunden in i sovrummet och låg och slickade, pep och grejjade med sin lilla valp länge och väl! Här är vår nya valp
Rolling Eyes

  43263-92
Jaja det gick ganska snabbt över sist och jag hoppas att det även denna gång är slutklämmen!

Annars idag så har jag varit nere på shoppingturné I Gbg med Petra för att fixa lite mammakläder till henne! När vi sen fått i oss lite mat så åkte Petra, Fredrik och hundar hem till Karlstad igen. Saknar dem redan, synd att de bor så långt bort! Depressed 
Jag tog ialla fall med mig kidsen och alla djuren och tog en cykeltur i skogen med dem. Hästar och hund fick galoppera mest hela tiden, skoj tyckte alla. Sen körde jag lite skallövningar samt en korridor upplet. Men nu är jag helt slut efter denna helgen som gått i ett!
Nu ska jag läsa lite och slappa.

Ha det fint, go vänner!
43263-91Härliga dag

43263-90

Idag var det superväder och efter en lång skön frukost tog jag och Petra med barn, hästar och hundar på en långpromenad. Fredrik och Janne skulle köra cross, så vi passade på att ge oss av på förmiddagen, vi oxå! Det är rätt bra när ungarna kan hänga med på hästarna när man går långpromenader. Det är kul både för dem och för mig att få lite sällskap! Hundarna sprang runt som vanligt och hade det härligt på turen, och ungarna sjöng och stojade på friskt! Exa passade på att bada i varenda vattendrag vi gick förbi.
Det är rätt kul att se henne nu med tanke på att jag fick lära henne att simma när hon var liten! Petra kan inte tro det när jag berättar att det var på det viset och när man ser henne idag så är det knappt jag tror det själv! Tina och Hubbe var mer skeptiska och gick bara ner lite med tassarna! Bilder finns på
hemsidan.

När vi väl kom hem så tände vi grillen och tog en lätt lunch medans hundarna vilade sig lite!
På eftermiddagen, la jag och Petra var sitt spår till varandra som vi lät ligga cirka en timma . Jag började med Tinas spår och hon tog upptaget fint åt rätt håll idag, yes!!! Sen låg hon på bra i linan med bra fart och tog alla apporter kanon!! Skillnaden med detta spåret var att intensitet och intresse var större, som det alltid är när det är främmande spår! Jag går tyvärr ofta spåren själv och Tina tycker nog det är lite trist!

Sen var det Exas tur... jäklar vilken hund det är. Ett kanonspår iofs sjuk fart som vanligt men så jäkla duktig. Tog apporterna bra och enorm lek. Jag kan erkänna att jag blir sugen på att ta tillbaka henne för att tävla lite... men, men, det går ju inte! Jag körde oxå lite tomslag på ovallat område för att sen avsluta med en sökfig. Även här gjorde hon ett superjobb och ökade för varje slag. Ja, specialen har ju alltid varit bra på den hunden! *Sucka* Jag saknar henne allt lite!!

Efter allt detta blev det god middag med vin, som avslutades med säsongens första rabarberpaj! MUMS!!

Men nu är det snart dags att sova lite, för i morgon är en ny dag!!

Over and out!

Anna

 

Full rulle!

Ja dagarna går snabbt kan sägas och nu kommer en liten resumé.
I onsdags så körde jag lite spårupptag samt lydnad med Tina. Tyvärr är vi inne i ett stimm med bakspår, men det är ju kanske inte helt oväntat. Lydnadsmässigt så har krypet släppt och går riktigt fint!! I övrigt känner jag nästan att en paus i träningen är behövlig, då Tina bara vill köra lydnad jämt, och det går så långt att hon apporterar in bollar jag kastar i belöningssyfte... vad gör man???? Igår tog vi ialla fall en resa upp till Dingle för att testa på att valla kor.  Tina har ju rätt mycket eye på fåren, så jag var inte helt övertygad om att det skulle gå. Men vad jag var säker på var att det skulle bygga sjävförtroendet lite på stumpan!
Jag blev inte besviken, snarare tvärtom! Tina försökte stirra bort kossorna till att börja med men insåg rätt snabbt att det var förjäves. Sen gick hon in nära och fint och pendlade bra bakom korna så de fick en farlig fart på slutet. Huga, vilka stora djur!! Mer info och bilder finns på
hemsidan under nötvallning!!!! Kolla in!
På kvällen igår kom Petra Fredrik och härliga Exa och hälsade på! Alltid lika kul att träffa dem. Ja, de hade även med limphunden Hubbe! Ska ta ett kort på honom i morgon och lägga ut!
Så idag åkte vi och shoppade av oss ordentligt. Najs  Smile

Sen var det dags för Emelies hoppträning och idag gick det RIKTIGT bra!!  Jag blev så glad och stolt över lilla dottern som utvecklas så fint!!

43263-88


Nu på kvällen har vi grillat goda kycklingspett med jordnötsås Mums!!
I morgon blir det lite spårträning igen!! Hoppas på uppehåll!

Är man dum, får man kräla i skiten....eller årets första bad

Och just så var det. Idag var det vallning igen. I full storm ska sägas, så man hörde inte mycket och tydligen inte hundarna heller. Jag började, och Tina var enormt het idag. Först körde jag ett hämt som var helt ok. Sen körde jag banan och Tina tryckte lite för mycket hela tiden och lyssnade dåligt på mig. Sen tog jag in och ut fåren ur fållan och där gick det bra!
Både får och hundar var ystra idag, och många hade lite problem med att fåren drog in i fårhuset. Svend skickade ner mig för att hjälpa en annan deltagare att få ut fåren. Jag tog med Tina in och hon hämtade snabbt och lätt ut fåren. Jag la henne strategiskt och vände ryggen till för att stänga till huset med grindar. Så jäkla korkat av mig att tro att hundf*n skulle ligga kvar snällt och vänta på nästa kommando. Nä då, Tina gav sig av, snodde fåren mitt framför näsan på den andra hunden och körde tillbaka dom till mig.
Jag var inte med, för det gick blixtsnabbt och helt plötsligt kördes jag över av 11 får och en hund. Jag tappade balansen och blev fullkomligt överkörd.  
Cover UpDär låg jag i skiten.... Fy så dråpligt. Bara att resa sig, köra ut fåren igen och sen ha lite bättre koll på hunden. När jag kom tillbaka sa ingen ett knyst, trots att jag var helt full av fårskit. Hade det varit nån annan så tror jag inte att jag skulle ha kunnat hålla mig för skratt, men dom var oerhört artiga! *s* Jösses!! Jag skrattade ialla fall hela vägen hem!

Men hur gick det sen då? Jo riktigt, riktigt bra! Fick återigen mycket beröm av Svend som sa att jag började kunna läsa djuren fint och agera därefter! Och det kändes helt kanon. Jag fick till ett par riktigt fina hämt samt gjorde en kalasbra gåbort övning som satt som en smäck! Tina åtlydde resten av kommandona som jag gav otroligt fint och jag svävade på små moln. Nu ska vi ha lite uppehåll, så nu ska jag försöka ge mig ut och träna ordentligt!

Hej hopp från en som badat i skiten! 
  

Blixtrar och dunder

Idag tog jag med mig Tina på en härlig promenad på ett naturspår som finns i Stenungsund. Där är jättefint med härligt kuperad terräng. Bra morion för både hund och förare! Kan säga att jag blev lagom varm och som vanligt hade byltat på mig alldeles för mycket kläder. Efter detta tog jag med mig Tina till Stenungsunds Bk för lite spårupptagsträning. Jag satte upp Tina i ett träd för att gå ut första upptaget och då öppnade sig himlen. Det blixtrade och dundrade  Thunder samtidigt som det bara började vräka ner regn. Blev lite orolig för att Tina skulle reagera, men icke! Hon satt lugnt och när jag väl släppte på henne var det full rulle ut. 1 upptagen var kanonfint. Rätt håll och bra intensitet. Andra upptaget var Tina lite för laddad på och gick faktiskt över. Men jobbade sig fint tillbaka för att sen välja rätt håll! Lilla Gumman är så duktig!

Sen tog jag tjuren i hornen och gick och tränade lydnad. Tina hatar ju som sagt regn. Hon kniper med ögonen och påstår sig få öronen fulla. Ja med dom trattarna på huvudet så är det väl fullt möjligt.   Men för första gången så var Tina ändå glad och fullt träningsbar!! Härligt, vilket framsteg!

Thunderstorms Jag tränade bara lite med henne och sen åkte vi hem. Väl hemma tyckte Tina att 2 timmar var alldeles för lite så vi har kört lite ingångsövningar med olika föremål, så nu ligger hon på min fot och sover.

Nåt jag tänkte på när jag promenerade var dock att hon återigen eskalerat lite i sitt kissande. Nu hukar hon sig inte längre utan kör en regelrätt hanhundskiss. Vid speciella tilfällen kan hon oxå köra frambensvarianten med båda bakbenen upp. *Suck* Jaja, ljuvrena är ju fulla av mjölk så jag är inte helt förvånad men ändå..... får dra ner maten ytterligare på henne. 

I morgon blir det vallning igen, det ska bli så roligt!
  
Over and out! 
Det blev inte mycket tränat

  Det blev inte mycket tränat

Denna helg gick i barnens tecken då Emelie, min äldsta fyller åt idag!

Men jag får väl gå tillbaka till fredagen då Kerstin kom, pga svåra skurar så blev det ingen hundträning för oss, då vi var lite bekväma. Skaldjur och vin lockade mer. Vi skvallrade till småtimmarna och hade allmänt trevligt! På lördagen kom en vän till Emelie tidigt och det var fullt upp med förberedelser inför stundande kalas. På kvällen blev det Schlagerfinalen ihop med alla barnen, chips och dricka! 

Idag var det då kalas, fullt med vilda ungar i vårt lilla hus, tur att det inte sker så ofta för det är en pärs varje gång. Av oss fick Emelie en ny cykel och en mp3-spelare. Hon var så himla glad!   


När kalaset äntligen var slut tog jag med mig Tina och Sandra ut på ridtur! Härligt att komma ut lite! Sen blev det pizza och barnprogram i soffan , innan vi avslutade kvällen med en spöksaga. Nu sover kidsen och jag har vallat lite med Tina samt kört lite apporteringar. Men nu ska jag kolla in en film och bara slappa!

Ha det gott!!
Härliga Tina

Idag träffades Lena, jag, Linda, Kerstin och Marianne för att träna lite igen. Jag började, då jag alltid brukar smyga mig och inte vilja det. Så idag tog jag tjuren vid hornen och startade upp. Idag gick Tina kanonfint på fria följet. Jag hade 1 dålig helt om men fixade snart till den genom att sakta ner tidigare än vad jag gjort innan. Sen körde jag återigen framförgåendet som verkligen inte finns kvar i Tinas lilla hjärna.... *sucka*
Bara att träna på! Sen var det kryp och hopp sitt. Dessa moment flyter på enligt plan och det är inte mycket att orda om. Jag körde även en 100m budföring som gick finfint!!  Jag är så nöjd!

När jag sen åkte hem, efter alla ekipage samt lite fika så stannade jag till på neste för att köra ytterligare kryp samt framförgåendet. Ja... nu gick det bättre. Väl hemma så var hunden lika pigg som innan så vi har kört metall apporteringar och skallövningar tills sambon lackade till och gick  
Sickened Han tycker det är så där när jag kör soffträning, kan man väl säga!  Blushy Girl 2Men det är ju så praktiskt!!

I morgon kommer Kerstin och då ska det bli vin och träningskväll. Vi ska köra lite skydd, där jag ska figga lite för Kerstins duktiga terv. Tina ska få ett spår och upptag!!

Kul, jag längtar! 
 Migrän och vallning

Igår på kvällen började jag känna mig lite vissen, frös trots att det var ganska varmt inne, enligt resten av familjen. Vaknade även på natten med frossa och på morgonen var det ett faktum. Migrän av det värre slaget. Det är väldigt sällan jag drabbas av det nu och det kan man ju vara väldigt glad över. För det är ingen lek. Bara att lägga sig i ett tyst, mörkt, svalt rum och försöka sova bort det. Vid halv fyra snåret började det ge sig och bara illamåendet var kvar. Jag  hade ju vallning idag och det ville jag helst inte missa. Jag velade fram och tillbaka men till slut åkte jag. Var ganska väck på väg vallningen och missade min avfart, fick därför åka en jätteomväg  Oh Jeez 
Men sen när man väl kommer igång med sin träning så är det rätt ok, det var likadant när jag skadade ryggen, ända gången jag inte kände smärtan var när jag tränade Tina. Jag hade tagit med mig kameran för att fota men kunde tyvärr inte hålla kameran tillräckligt still för att ta några bilder. Var för skakig i armarna. 
Idag kändes Tina fantastiskt bra. Hon lyssnade fint, gick bra på kommandona och till och med Svend berömde oss idag. Då är det bra, för det kommer inte ofta beröm direkt till mig!! Vi körde ett par varv på banan samt 3 hämt som blev bättre och bättre! Kul,kul!!

Men nu ska jag gå till sängs igen för jag är helt slak. Imorgon blir det jobb och träning igen!

  
  


Många timmars aktivering av olika slag!

Idag hade jag kommit hem lite tidigare från jobbet och fick då möjligheten att följa med flickorna på deras ridlektioner. Ridklubben ligger ju inte så långt i från oss så jag och Sandra tog cyklarna medan Emelie red ner. Tina fick hänga på och det var ju perfekt! Idag skulle Emelies grupp rida ner till havet så efter dryga 20min cykeltur så blev det en timmes promenad och bad på en enormt fin strand.
När vi kom tillbaka var det Sandras tur att sitta upp och då gick jag och Tina upp på läktaren. Tina tyckte det var lattjo att vara högre än hästarna och for runt som en tossig däruppe. Tur att hon är en tyst hund!
Sen var det bara att cykla hem igen. Härligt. Inspirerad som jag var tog jag med Tina till Neste där jag brukar köra lydnad emellanåt och tränade lite oxå! Idag gick fria följet jättebra. Bra intensitet och i rätt position. Till och med högersvängarna gick fint idag  
Way To Go Jag körde lite platser, apporteringar ( som faktiskt var grymma... konstigt nog, men nån gång i kvartalet så glömmer hundkraken faktiskt att tugga!) 
Vad vi inte har tränat på allt för länge var framför gåendet och det menade Tina att vi nog aldrig lärt oss, yeah right! Bara att ta tag i det igen. Krypet var fint och som avslutning lite ingångsövningar. 
Jag kom precis in genom dörren och Tina ligger redan och sover. Lilla Gumman!  Sparkling Love Heart
Nu ska jag lägga mig i soffan och kolla på nåt riktigt lättsamt på tv och i morgon blir det vallning, jippiee

Over and out


Snitsellöst spår

  43263-86

Idag var jag rätt seg när jag kom hem från jobbet och humöret var väl kanske inte på topp. Men jag var tvungen att åka ut till Peter för att lämna klipsax och andra attiraljer, jag lånat! Väl där, tog jag med Tina in i deras fårhus som är enormt trångt med smala gångar och miljarders bräkande får. Lite spännande tyckte Tina och försökte skrämma dom genom gallret. Dom var inte direkt rädda för hundar då Peter har 2 egna bc som springer där för jämnan. När vi varit där en stund så gav jag mig vidare för att mata mina egna får och jösses vad dom växer, det är inte klokt! Men alla hade det bra. 
Innan jag åkte ut till Peter hade jag lagt ett ca 600-700m spår på torr mark och klippor, typisk terräng häromkring mig! Idag var Tina övertygad om att bakspår var den rätta vägen (första gången faktiskt) och hon försökte flera gånger övertyga mig om att det var rätt. Men jag stod bara kvar lika ihärdigt och till slut vände hon. Vad som var kul idag var att hon jobbade enormt noggrant med hög viftande svans och fint drag i linan. När vi kommit ca 500m var Tina dock rätt tagen, dålig spårkondis och snustorrt underlag tog ut sin rätt. Men då kom överraskningsmomentet, inte helt planerat men ändå....... 5 rådjur höll på att springa rakt in i oss. *s* De sprang mellan mig och Tina.  
Eyes PoppinKan väl säga att både jag och Tina kom av oss lite. Men efter en liten stund så tog Tina spåret  och tuffade vidare. Alla apporter på plats och vi är nöjda med dagens arbete!!

Over and out!


Måla och spåra

I helgen åkte jag till mina föräldrar för att hjälpa till att måla huset. Vi hade helt perfekt väder. Sol men inte för varmt. Medans jag målade huset så tog min mamma hand om barnen och promenerade med hunden. Super! Tina fick rejält med promenader under lördagen och när vi målat hela huset en gång så tog jag ytterligare en promenad samt la ett litet upptag. Tina gick fint rakt ut och läste av 5m bakåt för att sen vända och ta spåret åt rätt håll. Hon fick en belöningsboll plus slut och det gick rätt fort!!  Puppy 1 Duktiga flickan! Efter detta var jag helt slut och dunsade i säng och somnade som en stock tillsammans med kidsen!

På söndagen vaknade jag tidigt och bestämde mig för att ta en ordentlig promenad innan frukost. Jag och Tina gick ner till centrum för att sen gå längs med sävelången. När vi kom fram till badet så släppte jag i Tina 2 gånger från bryggan, så hon fick simma lite och det var inga problem. Sen rejsade hon runt glad i hågen innan vi gick hem och åt frukost. Det var underbart väder och en härlig morgonpromenad!  Sunshine 

Efter frukosten var det bara att börja stryka huset en andra gång, men det gick snabbt och vi var väl klara vid 15,30. Då hade Tina fått ytterligare ett par promenader men jag kände för att ta en jag också, sagt och gjort, så blev det! Det är ganska kul att gå i sina gamla uppväxttrakter och se vad som har förändrats. Det finns en det så mysiga rundor med så fina små torp. 
Kan säga att Tina var enormt nöjd efter den promenixen så hon la sig platt ner och somnade, det händer sällan men så mycket lek och promenixer hinner man ju sällan med annars! Najs!

Summan av kardemumman, Tina var nöjd, Pappa var mer än nöjd och det var en jättehärlig avkopplande helg med god mat och trevligt sällskap!!

43263-8543263-84 
Fredagspromenad med Kerstin

43263-83

Idag körde jag upp till Kerstin, trots att tiden inte riktigt räckte till för nån av oss. Tyvärr träffas vi allt för sällan, då jag har fullt upp på mitt håll och Kerstin jobbar nätter och helger. Men idag fick vi loss 1 timma och den chansen tänkte vi ta! Dessutom hade Kerstin varit snäll nog och köpa ett nytt objektiv till kameran, som jag väldans gärna ville ha  
Way To Go Vi gav oss ut på en rask promenad i helt suveränt väder, om än lite svalare, i en helt fantastisk miljö. Vitsippedalar och porlande bäckar.... kan det bli bättre. Både jag och Kerstin var lite ledsna över tidsbristen men det var ju bättre än inget!
Bilder från promenaden finns på hemsidan. Kolla in!

Imorgon drar jag i väg för att hjälpa min pappa att måla huset. Bror med gravid sambo ska oxå komma dit. Kul!! Ska försöka smyga ifrån och lägga ett litet spår ialla fall  Rolling Eyes

Tjingeling
Träning i Lerum

Träning i Lerum

Idag var det jag, Linda och Ingrid som slöt upp för den veckovisa träningen. Då Tinas starter på ff har rättat till sig så körde jag lite regelrätt fritt följ. Positionen var mycket bättre denna gång och hon låg inte alls på så mycket. Kanske för att jag kom tidigt och hade kört henne ett halv timmas pass innan,  vem vet
Goofy
Jag har fortfarande lite svårt att få till mina helt om och höger svängar men det är bara att träna på. Lite surt dock att det inte ska räcka att träna hunden, man ska träna sig själv på att gå oxå. Skönt ialla fall att se att det inte bara var jag som led av dom problemen idag! *s*
Efter detta körde jag återigen lite sakta gående, samt hopp sitt och kryp. Inte att förglömma, trots att jag oftast gör det, jag körde även plats och budföring. Budföringen är något jag måste ta mig i kragen
 på, och träna varje pass för jag väljer oftast bort det. Bättring Hygrell No No No  

Det var ialla fall en trevlig träning tycker jag, och jag har redan en plan på vad som ska läggas vikt på inför nästa träningspass!! Hoppas nu bara Tinan vill vara med på det då hon börjar bli allvarligt skendräcktig och har låtsasvalpar till höger och vänster!!  Mouth At Side 

Lilla Gullhunden!

Ha det
Spårupptag och upplet

43263-81

Idag tog jag mig i kragen och gick ut och körde ett litet spår med upptag samt  ett upplet.
Spårupptagen gick klockrent med fin fart  och intensitet. Tina gick rakt ut och tog spåret åt rätt håll. Sen sög hon spåret och gick i rask takt! En belöningsboll samt slut hade jag lagt och det var inga problem! Kul!

Sen vallade jag och Anfia en korridor och Tina fick 3 små föremål varav en var en plast hylsa! Inte heller detta var några problem.
Efter detta fick Tina och Warroo leka lite och de hade sååå kul!!
43263-79

Sen körde jag lite lydnad med Tina och hon var då lite mer sansad i sitt fria följ och jag är nöjd med positionen. Körde några inkallningar samt läggande, kryp, apportering och plats. Är överlag nöjd men vet oxå vad jag behöver lägga mer vikt på! Förhoppningsvis kommer det att lugna ner sig lite nu så jag kan komma igång och träna mer regelbundet!!

I morgon blir det träning med gänget igen!! 

Ciao 
 


Grattis Linda

43263-78

Idag klarade Linda och Myzan lokalprovet med dagens bästa hämt! Underbart!!  
Bravo
Inte helt fel att få det avklarat!!

Själv tog jag Tina med mig och åkte och vallade i det fina vädret! Vi körde en bana och till och från gick Tina riktigt fint! Jag får fortfarande passa så hon inte kommer för nära, samt problemet med att hon tar för sig under gångerna finns fortfarande kvar!! Men vi fick till 2 riktigt fina rundor! Kul också att se lite andra hundar i olika stadier träna! Sen blev det fika och tjöt i det härliga vädret! Kan det bli bättre?

När vi kom hem nu vid 22-tiden körde jag lite inkallning med ställande samt saktagående som gick fint! Lite skall har vi oxå kört och det börjar arta sig. 

Jag har även en träningsplan för morgondagen men den får ni läsa om då!

  
 


Liten uppdatering

Oj,oj,oj! Jag har verkligen förmågan att trycka in mer än nödvändigt på mina helger.
Här kommer en liten uppdatering.
Jag hade bestämt mig för att klippa hästarna på fredagen då Stina våran shettis har sån otrolig päls. Hon hinner inte fälla av i tid pga ålder och har det lite jobbigt i värmen. Jag skulle låna klippsax av en kompis, men när jag väl fått allt på plats så visade det sig att saxen var helt oduglig. Det var bara att ta fårsaxen...
Shock 3 De utlovade motiven,blixtrar hjärtan och stjärnfall blev inte helt lätt att göra *s* men, men hästarna blev klippta, lättskabbiga men klippta, och det verkade tycka det var skönt.

På lördagen lastades hästarna för ponnyridning på barnens skola på förmiddagen. Det gick smärtfritt och 50 turer med barn på blev det. Sen lastades hästarna snabbt på igen för att köras hem då jag skulle ner till Kungsbacka för att MH-testa Tina. Det var 25° grader varmt och Tina är skendräktig som få samt rätt värmekänslig för närvarande. Jag har tänkt rätt mycket på hur jag skulle göra med skotten på mh't. tina är skottfast men jag var rädd att hon skulle bli ordentligt skrämd under testet och kanske ta med sig det till skotten och få en rädsla senare. Jag vägde för och emot fram och tillbaka men fegade ur och valde bort skotten. Helt i onödan visade det sig, när vi gjorde testet. Protokoll kommer läggas ut på hemsidan under resultat när jag får lite tid över. Kan nämnas att hon växte under testet och avslutade jättebra. Dommaren gned skämtsamt salt i såren och sa till mig att han inte såg några som helst problem med att ta skotten med den vovven...  Perturbed Ja,ja så kan det gå. 

Söndagen bestod av stängselbygge igen och nu har vi en del av hagen klar för fårsläpp. På eftermiddagen klipptes de små ulltottarna och de verkade tycka det var väldigt skönt att bli av med pälsen. Så ikväll blir de fästingmedel och sen transport ut till hagen!
Kan nämnas att jag efter denna helg har fin träningsvärk och sjukt ont i händerna idag. Men så skönt att jag fick gjort så mycket!!

Tina håller kollen på de nyklippta tackorna!!
43263-7643263-75
Ha det fint


Torsdagsträning och invigning

43263-74

Idag blev det inget staket bygge för mig då vi är helt slut på fårnät, och även den lokala granngården hade vi tömt lagret på, så idag var jag fri!!  
Too Happy 1 Snabbt bestämde jag mig för att helt koppla av allt annat som behövdes göras hemma, och åka och träna min hund i stället! Ett bra val tycker jag, då klubben var full av glada människor som njöt av det helt fantastiska vädret!

Fast innan detta skulle ske, var det dags för ytterligare en hoppträning för Emelie. Vi har fått möjligheten att träna för en helt otroligt duktig instruktör och Emelie tycker detta är jättekul. Idag var Hurran extremt pigg och for runt som en galning. Emelie fick jobba hårt men redde upp det otroligt bra trots en riktig vurpa från hästen tidigt i träningen. Duktiga lilla gumman!!    In Love 

När vi väl kom hem så packades det bara om och mot klubben styrdes bilen! Idag var alla i gruppen med.
Jag hade tagit med min nya kamera och det fotades flitigt ska jag säga!! Men att läsa manualen är ett bra tips insåg jag när jag kom hem och skulle försöka fixa korten!! *s* Dessutom ska jag vara noggrannare med focusfördelningen som oxå kan ställas in, men vissa kort var riktigt riktigt bra!! KUL!!!


Jag körde lite starter med Tina då hon börjat dippa lite med huvudet precis i inledningsskedet på ff å lf. Det är ack så lite men ändå lika bra att ta tag i! Sen körde jag sakta gåendet och hoppet med henne oxå.

Tyvärr tränas det lite för sällan just nu för att få några direkta stegringar, men då jag inte kommer gå ut och tävla mer innan sommaren så får det bli så ett tag nu! Kan dock nämna att Tina var väldans het idag och den positionen hon höll på ff var nästan skrattretande, hennes ljumske var vid mina ben.

Kära nån tänkte jag, så det blev lite positionsträning hemma i köket. Hon kom ganska snabbt tillbaka i rätt position, men huvva vad hon kan ligga på!! Men som jag alltid säger: Jag vill ha en glad och sprättig hund, så jag tycker att det är rätt charmigt!


Kort kommer att läggas ut på hemsidan, när jag får tid över. Denna helg kommer bli fint hektisk så vi får se hur det går men håll ögonen öppna!      

Ha det gott i det underbara vädret!


Jag ska sy å jag ska sticka.. tralalalalalaallaaaaaaaaa


Idag var det bara måsten som stod på agendan när jag kom hem! Lite sådär trist, då jag igentligen skulle ha vallat men tyvärr fått skippa det denna veckan och resten av veckan oxå för den delen då det bara är följetongen HAGEN SOM ALDRIG BLEV KLAR, som gäller för mig! Men jag fick dessutom ett bonusuppdrag i form av teaterkläder á la stenåldern! Hahahaha ja just det ja, jag hade träslöjd i skolan, då jag redan på den tiden tyckte att sykonsten var överskattad. Men det blev 2 st klänningar, tänk stil jutesäcksmode, varav den ena av döttrarna fick en cape i fejkpäls som accessoar! 2 nöjda döttrar senare gav jag mig ut och gjorde de käcka gårdssysslorna med får och hästar. Men vad fanns då?? Jo ytterligare en bonus i form av en högtrimmad värstingflakmoppe av märke Peugeot. Och vi pratar inte trampmoppestil utan 125:a scooter. Fräckt. Jag for fram som ett jehu med hö, fårmat och vattenslangar, medans Tina glatt sprang allt vad hon kunde bredvid.
Sen var det bara att boka upp fårsaxen med snälla Peter, för nu ska fåren klippas igen och denna gång ska de även föräras med pedikyr. Jag kommer att vara vältrimmad inför sommaren med allt detta kroppsarbete, för jag minns alltförväl träningsvärken från när jag klippte fåren sist!! Hugaligen.

Jaja, träna hund får vi göra en annan vecka!

 
Bye-Bye 
Ömsom vin ömsom vatten

Sötnosar

Idag kom ytterligare två lamm till världen, Henry och Hanna! Nu ska det vara färdigt tror jag och sammanlagt blev det sju lamm, 5 baggar och 2 tackor. Lite trist fördelning men inte mycket att göra åt!
Även idag blev det stängseljobb. Barnen samt en kompis åkte med för att leka när vi andra jobbade. Tja det tog väl typ 10 minuter sen kom Sandra springandes med andan i halsen. Emelie och Oskar hade gått ner sig till knäna i sugande härlig lera. Det var bara att springa dit och dra upp ungarna. Stövlarna fick vi fiska efter sen. Jag höll på att skratta ihjäl mig för det där känner jag igen så väl, jag var alltid i alla vattendrag och lerpölar när jag var liten *s*
Vi jobbade ialla fall på och fick endel gjort. Resten av veckan kommer jag att fortsätta med hagen. Målet är att kunna släppa ut djuren på söndag!

På eftermiddagen drog jag ner till Varberg för att valla, och vi kan väl säga att ibland gick det toppen och ibland gick det mindre toppen! Jag blev faktiskt så arg på Tina idag, så jag avbröt vallningen och tog ut Tina ur hagen då hon innte lyssnade över huvudtaget på mig. Skithund!! Men sen skärpte hon till sig och det blev bättre igen!!

Nåt som är lite skumt nu är att jag bara vallar, ingen lydnad knappt alls. Det trodde jag inte om mig, att detta med vallning skulle ta över så mycket!! Spännande, få se vad detta leder till!

Nu ska det sovas!!

Ha det finfint!