Packdags

Idag har jag återigen varit ledig, men denna dagen blev precis sån jag lovat mig själv att det inte skulle bli. Det trycktes in så otroligt mycket måsten att jag inte hann allt, kom dessutom hem 20,10. Nejnejnej, så här får det inte bli.
Jag har inte hunnit med Tina, inte hunnit hämta tapeter, eller sätta ihop Sandras säng, jag har inte packat.
Men nu ska jag gå och packa samt ta mig nåt att äta, så det blev inte så innehållsrikt idag.
Men nåt jag vill ha med är att Sandra var iväg och hopptränade med en lite  mer avancerad grupp idag, då instruktören tyckte vi skulle köra varje vecka för att få hästen att lugna ner sig. De hade lite styrkeövningar för hästen först, sen kördes det lite ordningsövningar och se på den, Sandra och Crocket körde oehört bra idag, enorma framsteg. Så för första gången kunde Sandra hoppa en rätt avancerad 50bana med 9 hinder utan att Crocket fick ta över. Jippiiiiiii 2 ggr dessutom. Vilken häst och vilken dotter. Dom kommer kunna gå långt!! Roligt dessutom att se stoltheten hos dottern när hon bemästrade detta lilla krutpaket.
Men jaja snacka om att vara stoltaste morsan!!  
Sunshine 

Nu blir det uppehåll över helgen men jag ska leta fram kameran och tvinga Micki att fota allt vad hon är värd. Så ha en go helg för det tänker jag!!






Onsdagkväll

Efter en hektisk dag på jobbet känns det skönt med en ledig dag. Tina var med Janne på jobbet idag, och hon älskar det. Snacka om bonnhund. Att åka lastbil är en av favvosysselsättningarna.
När jag kom hem och hade gett alla pållarna mat så gav jag mig ut på promenad med Anfia och Sandy. aslltid lika underhållande trots Tinas motvilja till Sandys schäferhane. Tina har svåra fobier mot schäfer sen hon vart påflugen i somras, vill inte riktigt släppa det och försöker tuffa sig så mycket hon bara mäktar med. Lite skrattretande men men.

Efter promenaden var det dags att dra fram skruvdragaren och försöka montera ihop Sandrans säng, kom väl inte så himla långt innan jag tyckte det var nog  Embarrassed Det kom ju roliga saker på TV . Men imorgon ska jag pilla ihop den, efter frisörbesök och hoppträning så ska det nog finnas tid över Rolling Eyes
Annars är väl det nya att vi letar nytt hem till Stina, då jag fått erbjudandet att plocka hem Helge till oss, och det vill jag ju väldans gärna!!








Kolla kolla

Jippi jag är ute! Räkningarna kunde betalas och sidorna svichar fram snabbt! Mycket grymt!

Bredband

Tjooo äntligen är man då på G ut i cybervärlden igen. Bredbandet ska vara igång hemma så att man äntligen kan uppdatera hemsidan med lite bilder igen. Härligt!

Jag var igår och simmade med Tina igen och denna gången var det verkligen ett genombrott. Tina fick simma själv utan linor och verkade ytterst nöjd med detta. Hon försökte inte ta sig upp en ända gång utan gled omkring som värsta sälen (rehabtjejens ord) Vi körde jetstream, cirklar och 8:or. Det gick superduper. Tina har börjat maffa till sig både fram och bak och ser härlig ut i kroppen. vi har nu oxå fått tillstånd att köra själva vilket gör att jag kan hitta tider lite friare och själv både öka och minska mängden simtillfällen i månaden. Najs! 

När vi körde hem så lämnade vi av Warro hemma hos Anfia igen, efter 5 intensiva dagar. Detta i kombination med simning gjorde att jag trodde Tina skulle gå hem å lägga sig och stensova... men icke, hon skulle leka med bollar och greja i timmar tills jag kände att näää jag är trött jue, gåå och sov. Då fick jag en blick och ett par uppmaningsskall innan vovvan la sig tillrätta i soffan. Söthund.

Idag är det ridning för Sandra så jag kommer att vara där, men nåt litet kommer väl hända för Tina. Annars laddar vi för helgen :) Det är ingen direkt instruktör jag ska till, utan jag ska hänga på Mikaela till hennes uppfödare. Men det ska bli otroligt roligt! Tyvärr är Mickis hund lite halvdålig men hon skulle åka med ändå. Mer vallning till mig! :o)

 

Oh tjena...

Grattis goeKerstin och Salltorps Busy, som igår gjorde mentaldelen i korningen och slog till med helt fantastiska 300p. En tervtik till råga på allt, inte illa. Vad som är roligt är att denna tik sen innan är förutbestämd in i avel. Så roligt. Grattis igen Kerstin och självklart uppfödaren.

Själv har jag smågrejat lite i helgen. På lördagen öste regnet ner, men jag och ungarna packade iväg oss till Ucklum och red där ut med alla ponnisar och jag på Helge. Helge hade inte blivit riden på ett bra tag och det märktes, shit så het han va. Vi var väl ute ett par timmar, men sen var vi genomfrusna och gav oss hemåt igen. Efter detta åkte jag på möte på ridklubben för att se vad som händer inom hoppsektionen. Man får hålla lite koll nu när ungarna är på G.

På söndagen packade jag upp en del lådor samt fickade iordning i sadelkamaren i stallet. Det var rätt najs att få saker och ting på plats. Sandras rum har oxå blivit färdigmålat, så nu väntar vi bara på den tapet vi beställt. Nästa projekt blir Emelies rum, där är färg och tapet bestämd så det är bara att sätta igång.

Mikaela kom förbi så vi vallade en stund. Tina var sjukt het och tar inte många kommandon just nu, men det är ju väntat med den långa period hon varit avställd. Men hon har mognat fint och fått ett helt annat tryck och sug. Kul! Det ska bli roligt att åka iväg nästa helg.

vi har ju oxå haft Warroo hemma hela helgen. Jösses vad dessa 2 hundar kommer bra överens och leker fint, dom är helt slut på kvällarna efter 10-12 timmars lek ute. då kan dom ligga och tugga på samma tuggben innan dom krachar på golvet. Söta är de!!

Ha det fint

Återuppbyggnad

Tina fortsätter att tillfriskna och nu är det återuppbyggnad och styrketräning som gäller för den lilla gumman. Anna gick igenom henne ordentligt och allt ser oerhört ljust ut. Jag ska köra på med simningen samt börja köra med viktmanchett på vänsterframben, så Tina tvingas använda det benet lika mycket. Jag ska köra mycket smidighetsträning i form av åttor, så hon blir bättre i sin vänstra sida. Tänk ändå, för en månad sen var jag på väg att ge upp, och nu har det vänt så totalt.

Igår var min lediga dag, sån lyx va!?! Jag och Susanne åkte till Torp och jag köpte mig ett par riktigt coola jeans från Filippa K, så najsa! Sen fikade vi och bara gled omkring. En helt skön känsla att vara ledig så mitt i veckan. På em så var det dags för barnen att hoppträna igen. Det går riktigt bra för dem med sina nya hästar och Emelie börjar komma upp i lite höjder.
Warroo har kommit hem till oss igen för att få en helg på landet, han ska stanna hos oss till på måndag. Det blir roligt för Tina och även för resten av familjen som bara avgudar denna lilla kruthund.

Jag går själv och glädjer mig över att jag ska till Skinnskatteberg och valla nästa helg, det var allt för länge sen så det ska bli riktigt kul.

Må väl

Anna

Simma lugnt

Igår tog jag mig till jobbet igen och det var väl sådär, men det resulterade ialla fall i att jag numer kommer ha torsdagar ledigt. Härligt. Efter jobbet så åkte vi till simmet och idag fick Tina bekänna färg. Inga flytvästar och silkesvantar här inte. Jag hade kanske trott att Tina skulle tycka det var lite scary nu men icke sa nicke. Hon simmade lugnt på som om hon var en liten säl. Idag blev det tränade vi åttor och även jetstreamen fick hon testa på denna gång. Rehab tjejen tyckte Tina hade byggt sig ordentligt fram redan och kommenterade även låren bak. Kul. Det känns så himla roligt att det går åt rätt håll. Skulle faktiskt vilja öka upp simningen till 2ggr i veckan men vi får se om man kan pressa in det i sitt schema, ska ju ta det lugnt som sagt. Hade varit skönt om det fanns en anläggning lite närmare.

Jag körde även ett litet upplet med Tina när vi var ute på lunchen. Bara 2 föremål i en smal korridor. Det märktes att det var för lätt för henne men det var ialla fall nåt.
Idag ska jag se om inte Mikaela kan ha Tina under dagen. Hon behöver komma ut och leka av sig lite.

Ha det gott

Long time, no see

Jaha då har man varit där då. Tryckt näsan mot den så välkända väggen. Jag har blivit helt slutkörd. Det har varit ett helvete på jobbet det sista och det tillsammans med flytt, barn, dålig hund och allt runt om körde mig tillslut i botten. Har legat som ett kolli i sängen i en vecka, men är nu på benen igen. Men en förändring är nog på sin plats.
Tinan då, jo hon har tålmodigt fått klara sig själv det mesta men i fredags åkte jag till Anfia och tog en morgonpromenix efter att jag släppt barnen i skolan. vi gjorde oxå ett litet upplet och det var mycket uppskattat av vovvan som gjorde ett mycket fint arbete med tanke på hur längesen det var vi körde. På lördagen kom Warroo och hälsade på Tina. Tina blev så glad och de röjde och lekte så bra tillsammans. Det här med rejält stor inhägnad trädgård är en otrolig lyx som gör att djuren kan vara ute timmar i sträck. Mikaela kom oxå förbi och vi körde en liten vallningsrunda med hundarna. Tina var het och olydig men ack så rolig att köra med. En av tackorna gav hundarna nåt att bita, och gick till attack. Men Tina kände fint av detta och fick fint flyt och bra arbete.

idag ska vi simma igen och efter förra gångens upptäckt, ska hon denna gången simma utan flytväst. Det ska bli spännande och se hur hon tar detta.

Fint, tack, hej

Det känns så underbart!

Ja visst är det så kul att Tina mår bättre. Jag träffade Anfia igår och hundarna lekte som galna. Det märks verkligen att Tina är mer sig själv igen. Hon har inte velat leka på såååå länge. Men igår var min gamla goa galna hund tillbaka. Hon pockade på uppmärksamhet hos mig och Anfia hela tiden och positiviteten bara sprutade ur henne. Underbart! visst är vetskapen om att hon kan slå upp skadan i mitt bakhuvud hela tiden, men som Anna sa, om det händer så går det snabbare att få bukt på nu!! Dessutom kommer jag ju fortsätta behandla henne!
Efter lekstunden så lämnade jag Tina hos Anfia och Warroo, där hon ska vara till i morgon. Jag ska nämligen på galej med jobbet igen och det finns ingen hemma som kan ta Tina i natt.
Det är lite tomt men jag vet ju att hon har det kul hos Anfia, och meddelandet på Anfias MSN är: Anna, du kommer aldrig få tillbaka din hund, moahahahahaha. HJÄLP

Anna

Jaaaa, äntligen går det åt rätt håll

Igår var det ösregn och jäkligt ute. Jag lämnade jobbet fem i halv fem för att dra ner till stan för massagen. Det gick fint till Stigs center men sen var det bara stopp. Segtsegtsegt. Tiden gick och 20 över fem var jag framme hos Anna. 20 min försenad. Jag fick komma in för en snabb koll innan nästa kund. Anna kände och klämde och tittade sen upp på mig. Goda nyheter. Tina är så mycket bättre, har börjat muskla sig fint i fronten av simningen och var härligt musklad bak. Äntligen, det var i rättan tid för jag hade ju nästan bestämt mig för att ge upp. anna körde litelite laser i vänster bröstmuskel sen var det slut på tiden. Jag och Tina gick ut med lätta steg i regnet. Vi tog en promenad innan vi fick komma tillbaka igen. Då fick Tina en riktig härlig helkroppsmassage. Anna sa att hon märkte på hela attityden hos hunden att hon mådde bättre och jag kan inte annat än att hålla med. Tänk ändå vad 3 simträningar kan göra. Så otroligt snabbt, vilken helt fantastisk träningstyp.
Jag och Tina firade med lek och träning hemma igår. Åh vad härligt!! Vi får börja valla lite igen, kan köra igång lite smått med söket, och kanske återuppta min brukslydnad igen. Weeeeheeeee Jag är så glad. Anna sa iof att det kan komma återfall.... och jag vet ju det för vi har ju redan drabbats av det innan, men jag ska ändå försöka starta upp igen, för min egen skull och för GullTinas!! 

Over and out 

Plaskiplask

Återigen dags för ett besök hos Blå Stjärnans rehab-avdelning. Tina såg inte helt nöjd ut när hon kom in till bassängen, men hon anpassar sig ju ganska snabbt. Jag la i henne och hon simmade runt lugnt och fint. Denna gång gick det mycket bättre. hon är fortfarande stelare i vänstersidan, men det var ändå mycket bättre. Vi körde på med svängar åt båda hållen och kunde dra ut mer på tiden oxå. Ska se nu vad Anna säger i morgon på massagen. Kanske kanske att det kan vara bättre... hoppas, för jag orkar inte ha det så här längre!! 

Fulvalla

Det är precis vad lilla Tina börjat med. Först var det hästarna som drabbades. Tina vallar nära och envetet och kan gärna ta ett tjuvnyp när hon tror att jag inte ser.  Hon hetsar upp sig mer och mer när jag är i stallet och skriker ut sin frustration. Nu har dessutom katterna oxå drabbats av vallningen. Hon vallar runt dem i huset och de verkar måttligt roade av detta tilltag. De brukar sätta sig under nåt och titta åt ett annat håll. Men då åker även de på ett nyp så de far iväg. Dammsugaren är oxå ett populärt mål för denna nyfunna hobby. Här rör sig ju objektet, men tydligen inte i rätt riktning för här huggs det hela tiden så maskinen stänger av sig.
Stackars Tina har blivit dum i huvet av all denna stilltje. Jaja, idag blir det ialla fall simträning igen, vi får se om det går bättre idag för den lilla.

tjing

Dagarna går

Det är lite svårt att få till bloggandet nu, när jag inte får till mitt bredband, men hoppas ni har lite tålamod. Det  har hänt lite grejer men inte så mycket. Jag och Tina hade ett förgiftningstillbud. Jag höll på Nappes hovar som jag behandlar med kopparsulfat, då Tina kom förbi i fullfart samtidigt som hon tar ett par slick i smörjan. Ahhhhh näää, ringde Blå Stjärnan men de visste inget så det blev till att ringa Monica. Det är sjukt skönt att alltid veta att hon kan tipsa om det mesta, så även denna gång. Det hade kunnat gå riktigt illa men tina klarade sig utan några men. Skönt!
vi har oxå varit varit och simmat igen. Denna gång fick tina simma i svängar och här märktes hur stel hon var i vänster sida. Där fick hon inte till det alls utan kapsejsade gång, på gång.  Det blir till att köra mycket snurrar samt fortsatt simträning. Kan väl lätt säga att det börjar kännas segt. Jag fuskar mer och mer och har väl nästan gett upp hoppet om en frisk hund, trots att Monica sa till mig att det visst skulle bli bra men att det tog tid. Bläää

Nu är det iaf snart helg och Janne är på Gotland och kör cross, själv ska jag måla lite och grejja hemma.

Ha det fint

Anna