Shit, va högt min hund kan skälla

Tina är nu utråkad till den mildaste grad. Promenader är väl trist i koppel trots att Tina nu kör nån sorts egenhändigt påhittad weightpulling historia med mig. På kvällarna skäller hon uppfordrande i timmar känns det som. Spelar ingen roll vad jag hittar på. Fast vad kan man hitta på i helt stilla stående läge?? Lär hunden att flörta var dagens tips...... nääääääääääääää inte riktigt min grej kan jag känna. Men faktum är att jag kanske ska ta och lägga ett litet godis spår på äng i morgon. Det går ju i slowmotion, och kräket får göra nåt vettigt ändå!! Ja så får det nog bli.Annars idag, packning, ridning och surfning efter pålle till MOI. Ja det är nog så att jag får skaffa mig en kuse. Det här med hunderi verkar ju inte riktigt vara min grej. Dessutom så tycker jag allt att det är sjukt kul att sitta och rida till ungarnas pållar. Ja, vi får se hur det blir.


Rodeo

43263-88
Igår smet jag tidigare ifrån jobbet då vi hade en spekulant på älsklingspållen Hurran. Vi har nämligen bestämt oss för att byta ut henne, för att även Sandra ska få en ponny att utvecklas med. Hurran är underbart rolig att rida på i skog och mark men hon älskar inte att vara med på dressyr och hoppning. Nu när tjejerna börjar vilja utvecklas och testa detta så blir det så att vi kommer köpa oss en ny liten B-ponny.

Ialla fall.. spekulanterna kom, Sandra red runt på Hurran som såg fantastiskt söt och trevlig ut. Något tjock är hon dock, vilket gör att sadeln inte riktigt vill ligga i rätt läge. Men i trav och skritt går det utmärkt. Spekulantkvinnan hoppar upp och börjar rida runt och testa russgullet. Det går fint, Hurran går i form och ser pigg och alert ut, det travas... det skrittas, det görs skänkelvikningar... sen görs en galoppfattning... oopppss och där skjuter Hurran bakut 3ggr i snabb följd. Spekulantkvinnan sitter på halsen och klarar sig i blotta förskräckelsen från att trilla av. My Good hahahaha Jaja dessa små ponnisar.

Ja dom skulle höra av sig sa dom.. Vi får väl se. Men Sandra hoppade glatt upp på hästen och gick till sin hopplektion utan att det var direkta problem. Största problemet var somsagt sadeln som hela tiden for fram och gjorde hästen lite sur och tvär. Nu är svanskappa inköpt så är det problemet ur världen.
Så vad tror ni, kommer dom köpa Hurran??????

Ja, vad händer?

Datorn hemma har sagt adjöss, vilket gör det svårt för uppdateringar. Egentligen gör det kanske inte helt mycket för här är det ju stilltje. Var och vaccinerade Tina igår, bokade då oxå tid för ögonlysning. Får se om jag kan få till det bara för jag ska vara i Stockholm och Karlstad den helgen *s* jaja jag lever alltid på hoppet om att saker och ting ska ordna sig. Fick dock stränga direktiv av Maud, min veterinär. Tina ska härmed inte promeneras mer än rastturer, får ej stå i hundgård utan ligga i bur under dagen, ska bäras upp och ner för trappor, samt i och ur bilburen. Detta gäller resten av året. Fy fan, jag lider med hunden och mår skitdåligt för att behöva utsätta henne för detta. Men vad ska jag göra? Hon måste ju bli frisk! Men vilket pissigt liv för en hund som är van att vara med hela tiden, jobba och ha det gott? Det är verkligen skitjobbigt. Hon är inte ens 2år, stackaren. Jag vet ärligt inte om jag mäktar med detta.

Har ialla fall börjat packa lite. Nu är det bara 2 veckor kvar. Vad skönt det ska bli!!

Laser är skönt fast det gör lite ont, sa Tina

Idag var jag på återbesök igen med Tina. Anna såg direkt att hunden hade ordentligt ont. Vi körde en rejäl genomgång med lasern och sen rejäl helkroppsmassage. Enl Anna så är Tinas skada sån att hon borde vara blockhalt, men lilla vovvsan biter ihop och kompenserar istället, vilket är sämre.
Nu är det koppelpromenader, stillhet och nada träning i ex antal veckor som gäller. Upptrappning i smärtlindringen och fortsatt dos med glucosamin. Jaja det är bara att försöka sig på detta, inte helt lätt dock att hålla aktiva hundar i stillhet. Tur i oturen är väl ändå att jag har mycket med flytten och med jobb, så timingen är väl ändå helt ok!!

Tack för er omtanke, alla. Tungt är det men det ska väl ändå lösa sig, det är ju bara en svårläkt skada.  

Nu är tankarna så där mörka igen...

Det går inge bra med Tina nu, hon har ont och det märks på hela hunden. Försöker ha henne stilla men det är inte det lättaste. Hon går på smärtlindring men det tycks inte hjälpa upp det nämnvärt. Jag är så less... och självklart känner Tina att jag är uppgiven.
Just nu har det satt stopp för all vidare träning, vilket får mig att bara vilja lägga ner allt vad gäller hund.

Ond cirkel

Vi var hos massören idag jag och Tina. Jag visste att det skulle vara sämre än tidigare då Tina hade en rejäl hälta i fredags som dock snabbt gick över. Hon skrek oxå till i ett skick på söket i söndags, men jag kunde annars inte se nåt på henne. Hon mattades inte utan for lika glatt iväg igen. Tina är ju inte en hund som visar att hon har ont , utan börjar omedelbart kompensera sina rörelser. Bläää bläää blää. Det blir ingen agility för oss i morgon utan smärtlindring och lugna promenader står på schemat resten av veckan.  Ska oxå börja ge glucosamin i högdos, från idag. Tätare med besök blir det igen hos Anna, så ska vi se om vi får bukt på det snabbare denna gång!

Efter massagen åkte jag hem med Tina, bytte om och åkte till stallet. Pysslade lite med Nappe och tog sen en tur. Det var jättehärligt men tyvärr fick jag problem med mitt knä. Det knät är ju oxå anledningen till att jag lagt ner träning och löpning. Men detta var första gången jag känt av det i ridningen. Suck man börjar bli gammal!!! 

Ytterligare en mil bakom sig.

Nu börjar det kännas att man verklgen är ute mycket och promenixar. Det blev förstås ridning idag igen och eftersom jag ändå ska ut och gå så gör det mig knappast nåt. Men det är inga små sträckor man lägger bakom sig när tjejerna rider... Vad som dock var lite roligt var att Tina idag när vi precis lämnat hemmet och gått ut på en stig, snarlik sökstig, började visa intressen utåt. Hon tittade uppfordrande på mig, precis som hon sa, ska du skicka mig eller. Nä det skulle jag ju inte då Tina är en liten nybörjare, men kul vart det ialla fall. Var ialla fall igång i 3 timmar, och jag är lite mör i benen nu.

Trist bara att det är nån friluftshistoria på skolan i morgon så det blir till att ställa sig och göra amerikanska pannkakor. Inte så himla sugen, men det är bara att bita ihop. Jag längtar i säng!
Så vad väntar jag på, bara att sätta igång!!

Tjing!

Å en slank hon ner i diket.

I fredags bestämde jag och Sandra, oss för att ta en härlig långtur med Hurra och Tina, medans Emelie var på idrottsskolan. Vi fixade och gav oss av. När vi kommit låååångt hemmifrån så fick dock Hurra nog och efter ett par rejäla rodeomanövrar så låg ungen i diket och hästen gav sig av. Sortin var dock rätt snygg, en spark bakut ihop med en präktig brakfis, talade hon om för oss vad hon tyckte. Snopna stod vi där och såg molnet efter hästen. Det var bara att börja traska hemmåt och hoppas på att kusen stannat och ätit nånstans på vägen. Så var inte fallet. Hurran hade dock den goda smaken att välja den väg hem där det bor mest människor , så alla såg vad som hänt. En av gubbarna jag alltid byter ett par ord med när jag är ute, kom dock med bilen och letade efter oss. Det var ju schysst ändå!!
Hurran stod välbehållen i vår trädgård och mumsade när vi kom hem, och såg rätt nöjd ut. Skithäst tyckte väl vi, i sanningens namn!!

På lördagen åkte vi tidigt för att hämta Nappe. När vi kom hem så tog jag Hurran för att kolla av henne lite, så fick Emelie rida med på sin nya häst! Vi var ute en härlig runda och Hurran var hur snäll som helst. Knäpphäst! Jag tror helt enkelt att hon inte uppskattade att gå ensam mer. Hon har ju alltid haft med Stina på turerna och nu är ju Stina pensionerad.
På kvällen vankades det goda, goda lammkotletter. Dom var helt suveräna! Nästa helg blir det nog lammstek!!
Idag blev jag väckt tidigt av barnen som ville ner till stallet. Men 7 lixom??? 
FaintingNä jag fick ligga till halv nio innan jag gav upp. Efter frukosten tog Emelie sina saker och cyklade ner till jordhammar, medans jag och Sandra tog Hurran och gick ner. Väl där så grejades det lite innan vi red ut en tur. Efter turen blev det ridning i manegen. Sen red jag och sandra hem för att laga lunch. Emelie kom efter när hon gjort ordning Nappe. Då var klockan halv 3, då hade Tina och jag varit igång endel.... men det var bara att käka och åka till söket! Vi var bara 4. Anders från Åre, Irja, Sonja och jag. Jag körde Tina 2 gånger, och jag är så nöjd!! Fin motivation och bra fart!! Körde på en låda samt det blev ett par fina tomslag, där hon inte gick ner sig utan tvärtom!!  Shit pommes frites! Här ska köras sök!! Ja, nu ska jag köra igång med det oxå!!Fint väder

Jippiie Napoleon, vår nya kuse gick igenom besiktningen och kommer att hämtas på lördag!! Så skönt, för jag drömde i natt han skulle åka på nåt i besiktningen, men så var nu inte fallet. Najs!
Efter jobbet packades Tina in i bilen och vi åkte på vår agilityträning. Det är en liten trevlig grupp som kör, men det blir oxå väldigt intensivt!! Tina går som på räls och det känns verkligen att hon tycker det är kul!! Instruktören trodde dock att jag kunde få problem vid kontaktfälten, då det redan nu i start,går alldeles för snabbt. äsch det är ju inte blodigt allvar för oss, så det gör inte så mycket! Fast det är klart, vem vet man kanske ändrar sig. Dessutom har ju kidsen framfört önskan om att få köra med Tina sen. Jaja, vi får se hur allvarlig jag orkar vara i detta. Jag hade ialla fall kameran med idag och eftersom Mikaela är skadat så fick hon ta lite kort istället. Det kommer att komma ut på hemsidan så fort de har blivit fixade. här kommer ialla fall ett smakprov!
43263-104

Ha det gott

Nix pix

Det blev ingen lydnadsträning. Regnet öste ner och det fanns andra trista saker som behövde göras. Typ, städa, tvätta och handla, så det blev det jag gjorde efter jobbet. När detta var klart gick jag ut en timma i skogen. Det är så himla härligt ändå ute nu. Känns som man kan gå hur länge som helst. Nu gjorde jag dock inte detta då jag bestämt mig för att testa på lite vallning med den nya konstellationen av får. Det är nu bara en tacka som har ett lamm kvar. Gruppen var jättebra. Lagom i fart och följsamma. Ingen vände upp utan gick bra! Härligt, äntligen kan man börja köra på lite igen! Tina och jag tränade på saktagåendet och lite på hur vi ska få bättre stopp utan att jag ska bli förbannad och hunden därmed köra eget rejs. Testar mig fram lite nu och jag tyckte nog att det gick hyfsat bra!!
Skulle dock vilja gå en visselkurs för att hunna vissla ner Tina. Får se om jag kan hitta nån att gå på!
I morgon får vi veta om hästen vi ska köpa går igenom besiktningen. Hoppas, hoppas!!
Sen blir det såklart agility igen, kul! Vad som känns ännu roligare är att jag ska köra lite sök i helgen! Det är ju verkligen det som jag tycker är roligast!!


Nu ksa jag gå och läsa för kidsen så: Ha det gott! 

När inläggen försvinner..

blir man ju så himla less. När jag kom hem från vallningen igår tänkte jag vara lite duktig och sktiva direkt. Sagt och gjort och när jag sen sparade, så försvann allt. Jag orkade verkligen inte börja om igen, så jag skriver väl lite om det idag istället.

Jag började med Tina i den lilla hagen hos Magnus. Tina var het och ganska självständig i sitt vallande. Efter den lilla rundan skickades jag för att fixa fram fåren vi skulle ha på stora fältet. 8 nyklippta tackor som sprang snabbt och lätt. Tina gjorde ett fint vänsterhämt på ca 120-130m. Trevligt. Sen tog vi ut dem rätt hage och jag försökte trycka ut henne på höger där vi trilskas lite nu. Det gick inget vidare och fåren såg sin chans och stack. Jag valde att inte skicka Tina efter dem, då jag tränade nåt annat. Vi tog en liten paus och tittade på de andra i stället. 2:a omgången var inte heller lysande, för hög fart och jag var helt klart alldeles för irriterad. När jag blir det så väljer Tina helt bort mig och kör sitt eget. Jag vet ju detta men ibland så är det verkligen bara så mycket måndag. Efter det ville Mikaela att jag skulle köra Myzak. En helt annan typ av hund, som precis är i uppstarten. Jag körde lite cirkelträning, och han höll ut fint, men hade väl högt tempo. Men han blir nog rolig att köra. Nackdelen med att köra 2 hundar är att man inte hinner analysera mellan passen, och det var återigen dags att ge sig ut med Tina. Jag försökte lägga irritationen bakom mig och se, då jobbade hon direkt bättre. Jag skulle verkligen behöva köpa mig en stor dos tålamod. Lilla stumpan är ju så himla duktig ju!
Myzak tog jag med mig till lilla hagen, och vi drev ordentligt mycket, samt jag körde fållarbeten. Shit vad bra han gick. Lugnt och sansat, balanserade bra och kände även av lite draglägen hos fåren. Han växer lilla gubben.

Idag har det varit ridning för ungarna, så jag tog med Tina, när Sandra skulle rida ner till Jordhammar.
När barnen ridit klart väntade Kerstin hemma hos mig för att hämta en tacka och ett bagglamm. Tina lastades in i bilen för lite hederligt arbete. Där är det najs att ha en hund, fattar inte hur man kan få till ett så smidigt infångande av fåren utan hunden. Kändes dock lite sorgligt när de åkte, men dom kommer ju ändå få det så bra!!

Imorgon ska barnen på bio och jag är lite sugen på att träna lite lydnad..... herre jösses, det var länge sen!
Får se om det sitter i tills i morgon!

Over and out

Skogens guld

Idag var det upp i ottan för att möta upp slaktaren. Det gick jättesmidigt och nu är hela frysen full av lammracks, fileér och härliga kotletter. Jag var nere och kollade av så inte tackorna låg utslagna av sorg, men dom var enormt trevliga och mer lika sig själv igen. Det var bara tackan Happy som har sitt tacklamm Hanna kvar, som var trilsk. Jag har nu gjort upp med Kerstin att även hon kommer att flytta till Västerlanda tillsammans med bagglammet. Skönt att få en homogen vallningsbar grupp igen!!

Efter detta så tog jag och Tina en härlig långpromenad. Jag tog med mig en påse då jag vet att det brukar finnas kantareller på denna runda. Jajamensan, det glödde av guld i skogen. Vi var ute och vandrade ett bra tag. Tina var på härligt humör och for runt som ett skållat troll. Kul att se henne sån igen!

Nu på kvällen så åkte vi upp till vårt nya hus för att få mäta lite och planera lite soffinköp. Dom vi köpt av är oerhört trevliga och vi stod och tjatade länge och väl!!


Nä men usch då

Igår bar det av på after work med arbetskamraterna. Blev upphämtad hemma för lite förfest hemma hos farbror Brun. Han kittade direkt upp med singstar. Jag har sjungit karaoke på en kräftskiva en gång och det lät uruselt så jag sa direkt att  -Nope, det får ni mig inte till. Men efter några öl så stod jag ändå där och duellerade...... hahahaha och vann!! Sen körde jag på ytterligare ett par låtar och vann varje gång! Hahahah det var skitskoj! Sen var det ut på krogen med de andra och kvällen var kalaslyckad.

Idag var det dags att plocka bort bagglammen samt öronmärka tackorna och den bagge Kerstin skulle ha.
Tina fick hämta djuren för lite riktigt arbete, inte bara hobbyvallning. Fick in fåren snabbt i fållan och sen började gallringen. Märkningen gick snabbt och lätt. Sen tog vi 4 baggar. Men när tackorna sen grät efter sina lamm, så tyckte jag att det blev lite jobbigt så jag lämnade karlarna till att fixa resten. Det är nästan så jag funderar på att skita i att ta lamm i år igen.  Huvva.
I morgon tidigt ska ialla fall styckningen sättas i gång och då var jag tydligen tvungen att vara med. Få se om jag kan lura mig ur det oxå.

Ja, jag är allt lite seg nu efter sen natt och fullt upp hela dagen, så nu ska jag nog lägga mig i soffan och slökika lite.

Ha det fint!