men vad hände där??

Idag var planen att jag skulle åka med Anfia och Helena å shoppa... jotack, som vanligt hittade jag en bunt schyssta ,kläder, men tydligen var smaken som baken :( Vad hände då? jo, jag shoppade, jag som inte ens behövde... Herregud.. jag har ju så fylld garderob..
image189

Hahaha bild tagen i badrummet, kolla in sjukta rosetterna!! Och dåliga kvaliten på bilden :s
När jag väl kom hem, så var det svår drillning på tjejerna som skulle rida hela kvällen. Men vilken kväll vi fick, Emelie red fin dressyr på Nappepappe och Sandran hoppade finfint på galna Crocket. Nu har vi myst och känner oss nöjda allihopa!!

ha det gott

/A

men he...te oxå

Rapport från massagen av Tina.
Blödningen har slutat, Bra!!
Hon har återigen fått ont i sitt högra bakben, Dåligt!
Hon har återigen fått ont i sin rygg, Dåligt!

Helvette oxå är min spontana känsla. Så här var det sist oxå och det tog nästan ett år innan hunden blev symptomfri då... Det behöver inte vara samma visa denna gång, jag vet men det känns skit förstås.
Fortsatt vila och återbesök nästa vecka igen. Tur att hon är lite skendräktig och gärna ligger å gosar med nån låtsasbebis just nu!

/A 

Halt fortfarande

Ja det är inte mycket bättre med den lilla vovvan, tyvärr :( Jag har en känsla av att vi kommer vara borta hela denna säsongen oxå. Tydligen är det så att jag ska tävla vallning en gång om året... Blääääää

Det är inte bra för figuren att inte hålla på med träning känner jag. Jag tröst äter det mest onyttiga jag kan hitta hela tiden. Inte jättekul det heller. Igår var det iaf kräftkalas. Vi åt enorma mängder och sjöng å hade oss. Riktigt trevligt!!
Tina charmade gästerna som vanligt.. hon är en social varelse den där!!
Idag var det lite smygpremiär på Shrek så hela familjen gav sig av för att se den ihop med en rejäl popcorn bunke. Den var jätterolig, jag älskar Shrekfilmerna!!

/A

Tvätta, städa, rensa... jösses

Ja det var på agendan idag.. särskilt tvätten då det var superväder! Lakan å handdukar i låååånga rader :)  Dammsugaren gick varm och som grädde på moset började jag att rensa upp i ett av de rabatter jag valt att inte se. Men nu har jag hittat underbara rosor, lavendel, fantastisk flox, fläder och nån annan helt underbar växt. Ja funkar inte hunderiet så ska jag fixa min trädgård istället. Det är igentligen inte klokt att jag håller på så här, har aldrig varit intresserad, men nu när jag har denna undersköna stora oas, så är det faktiskt sjukt kul. Lr så håller jag på att bli en tant... det kan ju faktiskt vara fallet :)

Hovslagaren skulle ha kommit för Nappe har tappat 2 skor :( Men icke, så idag när tjejerna skulle rida, blev Nappe kvar hemma. Det blir heller ingen hopptävling i helgen tyvärr pga div strul, men vad gör det när vädret är kalas??? I morgon blir det en tur till havet och sen kräftkalas på kvällen, mmmm najs!!

Nu ska jag ta tag i grillandet, så ha det great!!

/A

En sorglig dag

Idag går alla mina tankar till Stefan, Åsa samt släkt och vänner. Jag tänker på er!
Malin, det är så svårt att föstå att du inte finns bland oss längre!

/A

Vad kan man hitta på??

Jaaa vad gör man? Hunden ska va stilla?? Ehhhh det kan varken jag lr hon fatta, så hon far runt som ett jehu och jag funderar på burlösningar. Men vad kan man hitta på nu då, när det ändå inte kan tränas... ja idag har vi varit iväg och vaccinerat pållarna. Dom var som vanligt helt suveräna och lätta att ha att göra med. Sen fick jag det trista beskedet att helgens hopptävlingar blivit inställda pga kvarka :( herregud vi är inne i ett stimm nu! Jag har iaf efteranmält Sandran till en annan tävling då hon är så sugen på att komma igång nu. Bestämde mig oxå för att iaf åka och kolla på valltävlingarna på lördag då det ändå är en massa folk jag känner. Jag har oxå satt bollen i rullning ang valp och har lite uppslag. Det känns lite kul och vi hoppas på det bästa. Det ligger inte nära i tiden, vilket både är jobbigt men kanske bra. Får se!
Nu på kvällen var det hoppträning för tjejerna och det gick fint. :)

/A


Massörtid och dom

Japps då hade man varit hos Anna och det var som befarat, den gamla skadan hade gått upp och blödde fortfarande efter så här lång tid... inte bra. Det blir ingen tävling för mig i helgen och ingen träning alls närmsta månaden... fy fan va surt. Nu ska jag börja leta ny hund, det är ett som är säkert.

/A

mmmm det är rätt najs

image188

Med blommor från trädgården som doftar ljuvligt och finns i såna mängder att det är kul att plocka in och njuta.
*asg* nu trodde ni allt att jag blivit galen va??? Men vad gör man när man håller på att förgås av träningslust?? Man hittar nåt annat att fokusera på och just nu är min trädgård fylld till bredden med rosor :)

Jag sitter annars och funderar återigen på att skaffa mig en ny hund, lite för att ha en hund att träna om nu Tinas skada ska envisas med att krångla. Alla andra bc-människor har ju ett knippe, så varför skulle inte jag?? Sen är det ju förståss det svåra att hitta en grym, grymmare, grymmast hund. mmm Tanken är väckt... nån som vet nån grym hund?

/A

Det suger...

Både att hundskrället är kass samt i träningstarmen... vill dra å valla. Vill, vill, vill... Ska man? Nä klart man inte ska, men jag är ju så sugen. Ska till Anna på onsdag och kolla läget med skadan... men att hålla hunden lugn är ju lättare sagt än gjort. Hon far runt som värsta tornadon. Jag själv nästan avlider av tristess. Har iofs målat helt klart idag och nu är det bara fondtapeten som ska inhandlas och sättas sen är rummet klart. Najs. Men vad ska man hitta på nu då? Är lite mätt på renoveringen just nu.. behöver nog ett litet brejk, det är så mycket annat nu med skolstarter å ridning högt och lågt. Bäst att ta det lite soft!! :) Längtar tillbaka till träningshagarna i Skinnsberg, där kan man snacka bubbla, sova träna, sova träna. Inga måsten bara du och vovvan! Det är rätt skönt ibland det oxå.

/A

NäääääääääÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ

43263-106
Har haft huvudet i sanden hela veckan... vill inte se, vill inte förstå. Tina är halt igen. Såg det i tisdags när jag var på promenad med Anfia. Satte direkt hunden på vila och koppelrastning, ihop med massage och glucosamin. Blundade och hoppades. Vallade igår, och självklart är ju inte hundan halt då, men idag var hon rejält halt igen. Vad göra nu? Hade ju sagt att om hon inte håller nu så lägger jag ner henne, har ju som de flesta vet hållit på med rehabilitering i ett år med henne. Men nu är vi ju på g, det är ju nu det händer saker.. Vi lär oss tonvis med saker och det är så himla skoj. Att börja om känns helt off.. fy fan rent ut sagt.... Ger det lite tid nu ändå... kommer köra henne nästa helg. Får ringa massör Anna för ett utlåtande.

/ Lessenannan

Snurrigast i Sverige??

Förmodligen är det så. Denna dagen går nästan till världshistorien.  Hasade å masade hela förmiddagen. Tjejerna skulle på hoppträning och efter som tiden blivit ändrad skulle Janne ta dom. 16.30 säger jag till Janne, Don't be late.. tyvärr var det 15.30 träningen va.... jehupp. Jag drog i väg för att hämta Mikaela i Kungälv innan vallningen, och kunde då inte motstå frestelsen att köpa en latte på McD. Sen gjorde jag klassikern att kika på klockan å hälla ut halva stora latten i knät!!! jomen flott. Sen ringer jag upp en vän på mobilen utan att märka det.. varpå denna vän fick höra ett utlägg om min latte!!??!!!! Dessutom har jag idag lyckats anmäla mig till ett VP istället för Ik1, fel tävlingsummer på anmälan... Så nu ligger jag här å känner att det kanske var en mindre lyckad dag ändå.. tur att den snart är slut!! fick tröst äta en dubbeldajm å en påse kolabrio till kvällsmat för att inte bryta ihop... nädå så illa är det inte.

Träningen idag var rolig dock. Har ju inte varit där sen juni och det har ju hänt endel. Visslade såklart samt fick bra övning för att få Tina friare. Nu ska vi köra på så får vi se. Förhoppningsvis får jag tävla IK1 nästa helg.

/A

Ny dag, nya möjligheter

43263-186
Myzak posar

43263-185

Glömde ju att berätta att jag var med på Minis valpning när vi var hos Roland och Irene sist! Se vilka söta bebbar!! Hon var kanonduktig och allt gick på 3,5h, inte illa för en förstagångsföderska!!

Idag har jag lagt ut bildspel på hemsidan
www.bc-tina.se och utöver det så har det målats en sista gång i matsalen. Idag var Anfian med och gjorde ett strålande jobb, thnx gumman, du var grym i din svarta sopsäck!!
image187

Snygg, Snyggare, Anfia *asg*

/A

Mycket har hänt

Veckan som varit har varit full av händelser. Jag åkte ju som bekant till Skinnsberg i söndags och fick på måndagen det enormt sorgliga beskedet att Malin Ekström på Kennel Gränsvallaren gått bort efter en tids sjukdom. Så ofantligt sorgligt att mista en så godhjärtad och engagerad varm underbar människa. Jag sänder en tanke till Stefan och alla andra i hennes direkta närhet. Jag kommer att sakna henne.

Annars har veckan helt varit inriktad på träning. Sällan har jag tränat så hårt som jag gjorde denna vecka. Jag har fått utmana mig själv och min hund med övningar jag i min vildaste fantasi inte kunde tro att vi kunde fixa. Vi avslutade veckan med att starta Ik1 i Bråfors både lördag och söndag. Lördagens tävling var enorm svår med vilda får och svåra dragningar åt de flesta håll. Många brytningar blev det och målet var bara att komma runt. Det fixade vi, med skitpoäng men med tanke på hur många som tappade flocken så vart jag nöjd!! Söndagen var något lättare men fortfarande samma dragningar. Tina var trött efter hårdkör varje dag i 7 dagar utan uppehåll och det märktes. Min flock får fick oxå dra en repa innan jag fick hämta vilket gjorde att jag fick en jättebanan på framdrivningen. Tina orkade helt enkelt inte räta upp dem. Och i efterhand skulle jag skickat höger då det var de håll fåren fått dra innan... men man lär sig på misstagen. Hon var oxå mer olydig denna dag och det gick hetsigt till, men jag kom runt även denna dag med skitpoäng *s*  Summan av kardemumman är att jag måste få till mina hämt på tävling, det går fint på träning och vi har utmanat henne till de yttersta men hon är så jäkla känslig för drag och jag tappar oerhörda poäng där, men bara att träna på med svåra drag så det släpper.  Jag är rätt stolt iaf att jag vågade vissla runt henne på tävlingen. Bilder från tävlingen och protokoll kommer läggas ut på hemsidan förstås.
Jag måste tacka Tommie som harvat runt med mig denna veckan... Thnx grabben, jag har verkligen växt med detta. I'll be back!

Nu är man hemma i verkligheten igen och nu ska vovvan få vila tills på torsdag då det är vallning igen.

/A


13:03

Var vaken till halv5 i natt... surfade efter käcka lösningar till nya tvättrummet. *asg* Ja va ska man göra?? Steg iaf upp vid 10 och käkade lite frukost innan jag satte igång att måla igen. Nu är hela rummet målat vitt och det ser riktigt trevligt ut. Jag har oxå varit ute å hämtat en näve kantareller... hehehehe Anfian vad sägs om det?
Vad händer annars då? Jo idag är det den årliga brännbollsfesten med alla goa gubbar från där vi bodde förut. Det blir grill å lekar och det brukar vara väldans sköj. Jag ska framtills dess bara slappa och sola lite tror jag.
För morgondagen planeras:
Måla väggarna en sista gång
Packa för resan
Vara klar att åka kl 15

Det ska bli så himla skoj att komma iväg och jag tror kanske att jag behöver släppa mitt projekt lite. Hoppas jag kan sova lite bättre bara annars blir det tungt.

Må gott
/A

Ont i hela kroppen

43263-142

Igår somnade jag relativt tidigt.. halv ett men blev sen väckt av ett kattkräk som ville gå ut. Då va klockan halv 3 och jag var klarvaken. Somnade igen vid halv 5. Surt som bara den. Kom därför upp lite senare idag och började med att slipa alla kvarvarande väggar innan Mikaela kom vid halv 2. Efter en kaffe drog vi och vallade. Idag hade Tina lite problem med att komma ihåg höger och vänster samt att hon fuskade i flankeringarna i fråndrivningarna... Men andra grejjer gjorde hon fint.
När jag kom hem satte jag mig i solen en kvart innan jag kände att det nog var bättre att grunda alla väggar. Sagt och gjort.. gött nu är det klart och ska torka. Jag har svår träningsvärk i hela kroppen, är vrålhungrig och totääält slut! Inte blev det solat idag heller.... Hmmm men nästa vecka blir det bikinivallning iaf, vägrar att inte få sola nåt!

Nu blir det grillad svärdfisk med smaskiga tillbehör... gotteligott

Ha det
/A

Shit va jag e redig då!!!!

Familjen reagerar, vännerna undrar, ja till och med jag står undrande över vad som hänt... så här redig har jag nog aldrig varit i hela mitt liv. Jag sover inte på natten och jag sover inte på dagen... ruggigt, frågan är när jag ska rasa!! Men vafan go with the flow, det blir mycket gjort!! Natten spenderade jag med att kolla på blocket efter snygga sideboards.. vilket jag oxå hittade. Surfade väl till halv 3 sen somnade jag iaf, gött. En halvtimma tidigare än vanligt! Sen drog jag upp vid halv 10 för att måla min vägg en sista gång innan jag hämtade Anfian kl 11.
Jag å Anfian träffades vid gymmet där hon å Helena vart å försökt bli snygga *s* Sen drog vi till Neste för en lydnadslektion med Barbro. Jag vart glatt överraskad, jag tycker Anfias framtoning och tänk nu börjar bli riktigt bra och med lite variationer så kommer hon få en fin lydnad på hunden. Han är extremt högtempererad med en kamp å ett föremålsintresse att dö för. Så självklart behöver pyret sin lilla tid och framför allt tydliga direktiv och en lugn förare. Go Anfian, du är på väg!! Sen körde vi ett löjlupplet, som iofs hundarna tyckte va lite sköj. Vi skickade varannan gång. Jag vet inte hur många föremål Warro fick in, men Tina snodde 8:a st..Bra där, du vann :)
Spana in bilden.. jag har hunden på höger sida *asg* Kan det vara så att jag vallar lite mycket nu å inte har nån koll? Men hunden är lika glad för det!
image178image179

Sen gav vi oss ut i kantarellhavet... not.. kolla den taniga bruden som ser helt lost ut *hehe*
image182

Ok då det blev lite grann, men inte så mycket som vi hoppats ;)

När jag väl kom hem sent om sider så spacklade jag hela rummet samt slipade en av väggarna.
Men medan spacklet torkade så dammsög jag och tvättade bilen... Tada. Kan säga att nu när jag sitter här och skriver är jag precis klar, phu
image183image184

Att göra i morgon:
Valla med Mikaela
Slipa alla kvarstående väggar, samt måla den slipade väggen

Nu ska jag slappa med ett glas vin

Ha det gott

/A

Stressad

image177 Mmmm där har ni min frukost!!

Har återigen fått problem med att sova och spenderar då nätterna med att planera vad jag ska göra på dagen. Men sen när man borde gå upp är jag ju så trött att jag bara måste ligga liiiite till. Detta medför att jag oftast inte kommer ur bingen förräns vid 11-snåret. Idag känns det inte som jag fått så mycket gjort, tyvärr. Vaknade med en rungande huvudvärk men efter ett par tabletter så försvann den. Jag har iaf varit och köpt väggfärg och nästan valt ut min fondtapet. det har även slipats och spacklats samt grundats en vägg och även målats ett lager. I morgon ska jag köra ytterligare ett lager för att sen se om det blir bra.
Var iväg en yttepytterunda med Tina ihop med Barbro och Anfia. Vi ska köra på längre i morgon då vi ska köra lite träning med Anfian samt kolla om det finns några kantareller. Men shit det är redan torsdag... detta måste jag göra innan jag drar till Skinnsberg:

Tvätta å dammsuga bilen
Måla minst en långvägg och en kortvägg (grunda samt 2 lager väggfärg)
Dammsuga huset
Valla minst 1gång
Olja matsalsbordet samt köksbord och stolar

Det ser lite ut men sen ska man ju göra allt det där vardagliga oxå å så ska jag på grillfest på lördag å den börjar tidigt.... hehehe

Det ska gå.. förhoppningsvis somnar jag i natt och kan gå upp tidigt så jag hinner köra en målning innan jag hämtar Anfian. Eller så får jag helt enkelt måla på natten då jag ändå är vaken *s*
 

/A


Bilder.... äntligen!



Jahaja.. då fick jag väl tummen ur då!! Här kommer lite bilder från semestern, lägret, renovering och annat... håll tillgodo! Ann-Charlotte jag mailar lite bilder till dig!

Stirra stirra stirra
image156

Jag å Adam å en massa hundar
image157

Tina smyger iväg å försöker se oskyldig ut
image158

Peter å Ann-Charlotte i den lilla dansövningen

image159

Meja å Ann-Charlotte 
image160

Zonja å Ztingeling
image161

Sen var jag i Sunne å där va det fint väder!
image162image163image164
image166image167image170
image175

Min lilla Exa börjar allt bli grå
image168

När jag kom hem så hade lite blommor slagit ut!!
image171image172

Här är min matsal. Här ska det bli vitt, vitt, vitt å så en svart fondvägg på kortsidan längst bort.
Här har jag bara hunnit måla dörrkarmen å fönstrena.
image173image174

Så där ja... lite så ja!

/A