Får på plats

Då var de då äntligen på plats. Fårskallarna alltså! Vi har röjt ut en av våra grusboxar och gjort en fin halmbädd till dem. Vi tog transporten för att försöka få in fåren där. Det märks att fåren inte är så mycket hanterade på detta sett för dom är lite svåra att få in. Men efter många om och men så gick de in. Alla utom ett, för helt plötsligt kommer ett av lammen gåendes från skogen. Men tjena, hur lätt var det att få in den när den var upprörd över att flocken var väck? Inte helt. Vi fick ta ut en av tackorna och lite galler, samt ha Tina som låg med lagom tryck och motade. Nu är de iaf hemma och verkar rätt nöjda!

Tina och Warro var oxå med ute med hästarna och när jag lämnade Warroo så var han rätt mör kan jag säga. Även Tina har slått sig till ro och verkar nöjd med att ha varit ute hela långa dagen.

Nu ska jag vara gå ut och ge hästarna kvällsmat innan jag ska drösa i säng jag med.

Ha det

Knådarkurs

Upp med tuppen  Mouth At Side Eller ja iaf kl 8 ringde klockan, segt! Fixade lite grann med hästarna och hundarna. Tina gör sitt karakteristiska löpmove. Det innebär att hon tycker att bakdelen är enormt vidrig och försöker komma ifrån den. Jag kollar henne och se där ja, löpet är påbörjat. Nackdelen med Tina är att hon inte städar alls under löpet utan blodar runt som en idiot utan att ens verka märka det. Jaja, det är ju ett tag tills det blir så mycket, det brukar ju vara rätt soft i starten.
Jag hämtade upp Mikaela och vi begav oss till Kallebäck. Där var idel kända ansikten och det var kul att träffa alla igen. Nackdelen med att jag har en brejk med brukset är att man inte träffas så ofta.
Kursen för Anna var spännande och trevligt upplagd. Vi fick lite bakgrund innan vi satte igång att massera på den egna hunden. Tina talade vid ett tillfälle om för mig att jag var ute på hal is, men sen fogade hon sig och verkade tycka det var trevligt och skönt. Det var oerhört spännande att få känna det som Anna talat om så mycket, ärrbildningar och annat smått och gott efter gamla skador. Tina hade mycket av den varan. Det riktigt knastrar om henne, ändå var det såååå mycket bättre än när jag startade för snart ett år sen.
Vi fick oxå känna lite på de andras hundar för att känna skillnaden mellan individerna. 
Vad kan då sägas om Tina?Mycket gammalskit, som ska försöka knådas bort, lite stelare på vänster sida bak i ryggen, förmodligen pga hormoner och löp, men annars bra muskeltonus.
Mycket bra för mig som måste vara duktig med massage, uppvärmning och nedvarvning. Jag kommer alltså behöva massera Tina livet ut, men jaja det går bra! Anna gick oxå igenom stretch. Jag ska inte göra alla övningar pga för stora belastningar i bog och bröstpartiet, men mycket kunde jag ändå göra.
Kort sagt en mycket intressant och informativ kurs!! Tack Heléne för inbjudan!!

Efter kursen gick jag och Mikaela en kort tur med djuren och nu ligger Tina utsagen i en soffa. Warroo fick vara hemma och har därmed varit ute och lekt hela dagen med barnen, så även han ligger platt på golvet. Trevligt med trötta djur.

Nu ska jag oxå ta lördag så ha det gott

Anna

   


Livet känns rätt gött nu

Dagen idag började med att jag lämnade av de två galna djuren i min gamla hundgård. Ville inte ha med dom till jobbet. När jag väl kom på plats så fick jag återigen en påminnelse om att jag har så grymma vänner. Det ligger en cd-skiva på min plats. På den står det bara "Dön seriös musik" *asg* Det var ministry of sound, vilka jag bara älskar. Det var min polare Brun på jobbet som fixat den. Jag har den förövrigt på nu och den är sååå bra! Ja såklart blev jag superglad och spelade den högt hela dagen.
Iaf ett par minuter senare kommer Erik som jag lånat bilen av och vad får jag av honom, jo en latte. Det är typ bästa sättet att börja sin dag enl mig. Herrejösses, najs!
Fredagar på jobbet är ju alltid trevligt det trillar in roliga mail och alla är på gott humör! Innan jag skulle gå hem ringde Silva från Stockhom, så kul att höra från henne. Hon är betydligt duktigare än jag på att höra av sig. *skäms* Men hon håller i och håller mig uppdaterad. Hoppas hoppas att hon kommer på gränsvallarlägret i april!! Annars så ska vi träffas när jag drar till Skinnskatteberg nästa runda!

Efter jobbet fick jag handla lite och nu har jag grillat kyckling  ochgjort en pastasallad för morgondagens övningar. Det är ju massagekursen som går av stapeln. Spännande. Mikaela fick oxå en plats i sista minuten så jag ska hämta upp henne vid halv 10. Annars i helgen så ska jag försöka ta hem fåren för vinteruppstallning.

Japps så är det

Anna

Lediga dagen

Idag var min lediga dag igen och jag åkte med barnen till skolan innan jag träffade en arbetskamrat för att byta bil. Jag fick nämligen låna hans splajdans nya Audi Quattro. Inte illa. Allt för att jag skulle kunna köra till hoppträningen idag. Thanxs Bud!! Så himla najs va!! Åhh vilken bil. Jag måste bara ha 4-hjulsdrift nu. Helt fantastiskt! Sen var den ju rätt pigg oxå, lilla bilen. Mycket skojjigt.
På dagen var jag och shoppade lite vårkläder, 3 superfina toppar samt 2 söta små klänningar. Mmmm Lööv to shop. På hemvägen åkte jag å fikade hos Susanne en stund och mannekängade med mina nya kläder. Snacka om att få bekräftelse på att man lyckats med sina köp *s*

Sen bar det av till träningen som idag gick jättebra. Sandra blir tuffare och tuffare och klarar av raketponnyn finfint! Hon får slita men klarar det bra. På sportlovet är det nya tävlingar och det är jättekul när tjejerna är med. Eftersom Emelie bara tränar varannan vecka så var hon hos en kompis istället.

Efter hoppningen åkte jag och hämtade Tina innan jag for vidare till Anfia för att hämta Warroo. Hundarna fick rejsa lite innan jag körde hem och nu ligger de och tuggar ben.
Fast skithunden Warroo började med att pinka revir inne, men han fick en sån utskällning, så jag tror knappast han gör om det.

Jaha, en dag som man inte kan vara annat än glad för. Framför allt så är detta en dag då jag påminns om hur goda vänner jag har. Så vänner TACK TACK TACK I love you!

Anna

Inte mycket som händer

I måndags var vi som vanlig och simmade, när vi åkte hem gick termometern ner på -14 brrrr Vi har oxå ca 3dm snö och det är helt sjukt vackert hemma.
Igår träffade jag Anfia och vi gick en härlig promenad i snön å kylan. Det var väldans halt så när en bil precis var på väg att passera mig gjorde jag en praktvurpa och la mig på trottoaren *s* Najss

Ang Tina så är det nog ändå så att löpet är på G, hon kissar med båda bakbenen upp i vädret hela tiden. Höll på att dö av skratt när hon lyfte bakdelen så högt att hon blev för framtung och borrade ner nyllet i snön. Hon är oxå enormt känslig och gapig. Ja typiska Tinatecken på löp. Lite jobbigt då jag hade tänkt att skicka iväg henne till antingen Mikaela eller Anfia när jag ska åka skidor om 2v. Men har jag tur så håller hon sig!

Må väl

Anna

Otippat

Var idag i väg på fm till Anna för massage. Resan ner var väl sådär med snöoväder hela vägen till Stig Center, där blev det regn!
Anna började massera Tina fram då jag berättat att Tina hade haft en liten hälta för 2v sedan. Jo lite svagare är hon fortfarande men ändå rätt ok, sen fortsatte Anna bara att lätt känna längs sidan på hunden. Då blev Tina asförbannad och gjorde en rejäl markering. Både jag och Anna blev jätteförvånade. Aldrig har väl vovven reagerat så. Vi kände lätt på rygg och bakben men tydligen är det hormonerna som satt fart in för löpet för Tina har rejält ont imagen, var svullen och allmänt grisk. Hon visade mycket tydligt för Anna vad som gällde och det var lika bra att lägga av. Sist Tina löpte hade hon ju ont lite varstans i rygg, nacke och mage. Dessutom krummade hon rejält med ryggen då, och det såg man även idag. Får hålla lite koll på henne. Hon har varit lite lurig i magen det sista och jag tycker att det känns lite tidigt för löp.

Annars idag har jag bara städat och tvättat, roliga helgsysslor som måste göras. Ungarna har åkt pulka och är nu ute och fixar fint i stallet. Det blev ingen ridning idag pga vädret! Men det är oerhört fint med ett par dm snö!!

I kväll ska jag på agility, det ska bli lite skojjigt!

Agilityn idag var lite spännande, det är ju ca 5 månader sen vi körde och sist så var vi ju inte med speciellt många gånger. Så lite ringrostiga var vi allt. Men Tina kom snabbt in i det igen och tog tunnlar och hopp med bravur. Slalomet var fullängd så det får vi traggla med, men hon kommer allt ihåg. Tyvärr hände nåt trist, Tina for iväg otroligt snabbt bland hindrena och sprang upp på vippbrädan i fullfart. Den har vi inte kört så den vippade ju över i stan fart och hunden flög. Inte helt ultimat sätt att lära in det svåraste hindret på. Men jag ska lägga mycket tid på den de följande gångerna, och be om hjälp så jag kan fokusera på hunden, så hon inte kan kasta sig. Fick iaf över henne ett par ggr, så jag tror nog att man med rätt träning kommer lösa detta relativt snabbt.

Jag har oxå gjort en god gärning och dragit upp en bil ur ett dike *s*
Nu är det dags att gå och lägga sig!

Ha det gott

/A

Förföljd

Mhmm det känns nästan så. Stormen har föjt med mig hela veckan. Här drar man till England, så blir det sjuk storm 50m/sek, vem har hört talas om det innan lixom?? Sen när man kommer hem så tittar man ut på morgonen och har snöstorm... Vad händer?

Jag har iaf haft en underbar resa, där jag ihop med kollegor från sverige och norge träffade en av våra största leverantörer. Mycket avslappnat trevligt och intressant. När vi kom fram till hotellet första kvällen lyckades jag beställa kyckling med vaniljsås *asg*  
Embarrassed jo nämen så att... men dag 2 käkade vi på indisk restaurang. Shit va gott. Lite najzz vin och gott indiskt öl! Resan var som sagt kanoners!

Idag bar det av med hästarna ner för date med David i Westergrens manege, fint ska det va!  Lol 
Men vädret va sådär, snöstorm och snorhalt. Jag fick ringa Janne och be honom komma och dra hem släpet igen när vi var klara, då jag kände att det inet skulle gå. Men Janne kände detsamma och ringde Peter som har en Crosscountry. så nu surfar jag efter en 4-hjulsdriven bil då det känns rätt bra att ha det. Vi kör ju minst 2ggr i veckan med transporten så.


Ikväll ska vi åka till kompisar på middag. Mycket trevligt!

Ha det gott

Anna


Jaaaaaaa äntligen ett ljus i mörkret

Tillbaks i civilisationen, shit vilken pärs det ändå är när sånt här händer, och nu varnar dom för ny storm på torsdag, neeeeej snälla skona oss. Kan tänka mig att vi blir drabbade då oxå med tanke på att det säkert är en massa trän som gärna skulle vilja ramla. Hoppas den går förbi nån annanstans.
Har iaf satt igång operation tvättning och ska snart skriva en liten packlista. Är ju sämst på att packa då det är så trist.Men en fördel nu är att necessären redan är packad  
Smile där har jag bara saknat borste och blås, som jag givetvis glömde, men det får jag kitta med i morgon.

Idag ska jag annars kolla på tv, det är ju både Ugly Betty och Greys anatomy. Det vill jag inte missa!!

Jag har annars simmat med Tina idag och jag tror att förra veckans hältincident faktiskt kan ha varit en lättare överansträngning. Vi får se vad Anna säger på söndag!
Nä nu har jag inte tid med er längre, ha det gott så hörs vi efter Englands trippen. där jag förresten ska bo på Hilton! Fiiint ska det va ser ni. Men det känns som jag är värd det nu och det tyckte tydligen leveratören oxå!!Thumbs Up

Nu är vi inne på 3:e dygnet...

Fortfarande nattsvart och kallt som i graven. Janne och jag kom överens om att ett elaggregat måste inköpas. Jag känner paniken komma lite krypandes med tanke på att jag ska åka till England i morgon och jag har ett ganska stort behöv av att tvätta nu. Fick iaf köra 2 tvättar hos Fredrika igår men jag skulle behöva köra ett par till. Det är allt rätt meckigt när det blir så här!!

Jag var iaf iväg och tog Grönt kort för häst igår och det gick väldigt lätt och smidigt. Nu kan tjejerna tävla när och om de vill. När jag var klar med det så bar det av i väg hem till Fredrika m fl, och de såg lika chockade ut när jag klev in genom dörren och skrek: Älskling jag är hemma. Var är min Ravioli?? 
Kan lixom inte låta bli att skämta om hela sjuka grejen. Det är nog bara jag som tycker det är kul, men de är nog lättade över att jag drar iväg nu!
Fredrik såg måttligt glad ut när jag klampade upp på ovanvåningen samtidigt som han kom ut bara i kallingarna. *s* 
Tack iaf för att vi fått bo över, det har verkligen betytt så mycket, iaf för mig, som måste duscha jämt och få kaffe på morgonen!! Guld värt för mig!

Må väl
 

Storm, strömlöst och flytt

Ojojoj vilken storm som svept över oss. Ja Silva, vi blåser bort. Strömmen har gått, vilket gör att man blir helt handikappad. Inget funkar, hästarna får inget vatten, elen till hagarna funkar inte och viktigast av allt... inget kaffe. Jag tog tidigt med mig barnen och flyttade in mig hos mina förskräkta vänner Fredrik och Fredrika. Dom sitter nu helt chockade i sin soffa medans jag packar in mig barnen och även Janne för en stund. Duschen har gått flitigt och kaffe har jag fått. Nu ska vi se om vi kan få pizzabudet att komma hit för lite middag. Najs att man fick surfa lite oxå. Snacka om att utnyttja sina vänner *s*

Jaja nu verkar dom vilja att jag gör nåt annat så ....

Ha det gott

Weeeeeeeiiiii

Jaaaahahahahhahahahaaaa då Suveränt kul som vanligt. Fantastiskt. Som vanligt går man och småfnissar åt allt skojgalet som hänt under gårdagskvällen. Totally crazy, längtar redan till nästa event!
Najzzzzzzzzz
Men idag var jag och hämtade stressTinan hos Anfia och sen bar det av till fåren. Det blev en liten runda innan jag gav mig hem för att sticka ut med tjejerna, som hade en kompis hemma. Det skulle förstås ridas. Vi hittade en trevlig ny runda som var lite lagom för tjejerna att faktiskt rida själva.

Nu har vi käkat god middag och jag känner att jag faktiskt är lite slö i ögat, så nu ska jag nog bara kolla film å slappa till det ordentligt. I morgon ska vi ut och köra lite agility iaf. Det behöver Tina, för hon är svårt skadad just nu!!

Må väl

Bättring

Tack för allas omtanke ang Tina, det värmer! Men det verkar som det faktiskt var nåt ganska litet ändå, vi tog det lugnt 2dagar så vart det bra igen, men såklart en varningssignal. Ska bli lite spännande och se om Anna kommer känna nåt om en vecka.
Tina är hos Anfia och Warroo och gottar sig ett par dagar medans jag ska ut med jobbet på lite afterwork.
Lika bra så slipper Janne ha barn, hästar och en tokig hund i morgon kväll, samt att Tina slipper sitta i bilen hela dagen.  För mig blir det en härlig kväll på stan och det ska bli riktigt, riktigt kul.
Jag har idag talat om för mina vissa av mina arbetskamrater hur glad jag är för att ha dem, för dom är helt fantastiska. Aldrig har jag väl haft såna grymma polare på jobbet! Dom är som en familj, otroligt härligt! Thanx buds!!

Jaja nu ska det sovas så man är vacker när man väl ska ut i morgon!

Må väl

Halt

Igår var jag och simmade igen och efteråt så åkte jag och rastade Tina ihop med Anfia och Warroo. Tina for runt en stund sen blev hon lite konstig, jag såg inget då men på kvällen såg jag en liten markering på vänster fram igen.
Idag är hon halt när hon legat en stund... Visst, jag visste detta men det känns så himla jobbigt ändå! Jag har ingen massage tid förräns om 2 veckor då Anna skulle opereras. Men jag får ta det lite lugnt så hoppas vi på det bästa.

Cupen klar

Så då var cupen klar för tjejerna och dagen var jättebra för tjejerna. Sandra startade kl 9 i sin första klass men hon var så nervös att hon glömde av vägen, vilket innebar fel. Men hon tog revanch redan i nästa klass och fick sin rosett. Det är roligt att se hur bra det går för Sandra och Crocket nu. De har blivit ett fint team och Sandra har helt annan  kontroll över honom nu. Som sagt, det blir spännande att se deras utveckling.
Emelie och Nappe körde 2 säkra felfria rundor och en bra omhoppning, de hamnade precis utanför placering, men med rutin så kommer de snabbt vara där.
Det var iaf 2 glada nöjda tjejer som kom hem.

Totalresultat
Emelie: 3 felfria clear round av 3 samt 3 felfria grundomgångar med 2 felfria omhoppningar av 3.
Sandra: 2 felfria Clear round av 3

Väldigt bra tycker iaf jag!

Anna 

Långa hämt och förberedelser

Idag var det lite segt på morgonen, men efter frukost så tog jag med mig Tina till fåren. Körde ut dem på det stora fältet för att köra långhämt. Första var inte så bra, så jag stoppade henne, gick fram och skickade vidare. Men de nästkommande var riktigt riktigt bra!! Tina är riktigt bra nu och lyssnar kanonfint. Liggen och stoppen är helschyssta och hennes attityd mot fåren har blivit helt underbar.

När vi kom hem så var det dags att städa bort julen. Det är inte alls så kul som att pynta inför. Men nu är det gjort och hemmet är fit for fight igen.

Vi har oxå förberett oss för sista delen i cupen, och packat grejerna för i morgon. Vi ska vara på plats kl 8, och första start är kl 9. Sandra startar som nr 2 i sin första klass.

I kväll blir det lite kalas för Anna, som fyllt 25. Det ska bli trevligt att umgås och äta lite gott.

Ha det fint

Snögubbe Cup del 2

Då var det dags då, del 2 i cupen. Ungarna är ju som bekant på ridläger och Sandra ringde igår för att höra om hon fick hänga med på en clear round.. Ehhh vad säger man, egentligen borde hon vänta då crocket kan bli både stark och snabb men visst självklart ska du vara med!
Tyvärr kunde varken jag eller Janne vara med idag och de fick klara sig med hjälp av lägerpersonalen.
Sandra gjorde en fin runda och fick rosett. Riktigt kul! Duktiga ungen.
Emelie körde samma klasser som sist och gick felfritt i båda, men i omhoppníngen blev det en lite skarp kurva som hon inte riktigt redde upp, så där missade hon tyvärr ett hinder. MEN vad gör det? En rosett samt en felfri runda är ju jättebra.
Sista omgången går på söndag och då ska jag vara med och coacha med ridvägarna.

Var och härlsade på 2 trötta och nöjda barn nu på kvällen och det ska bli najs att få hem dem imorgon lagom trötta *s*


Anna


Tomt, tomt, tomt

Jaha så åkte barnen och hästarna då. Stina är på semester hos Jannes bror och fru, för att inte må för dåligt när polarna är väck. Emelie och Sandra med hästar är på sitt ridläger och roar sig och här har lugnet lagt sig. Sandra har visserligen ringt en massa gånger och vi får väl se hur det går med övernattningen. Klarar hon bara första natten ska det nog gå bra.
Sandra har iaf bestämt sig för att ställa upp i clear round med Crocket på torsdag i 40cm klassen och det är bara att be en bön och hoppas att det går bra *s*

Jag jobbade för första gången sen innan jul och det förflöt rätt lugnt, känns ju inte som man varit borta när man väl suttit där nån timma. Väldans kul att träffa alla igen dock.

Jag tog med Tina på simning idag och Det förflöt utan några problem, det ända är att Tina är ovanligt rastlös. Det är lite jobbigt.

Men nu ska jag gå och slänga mig i säng och läsa lite i min bok, för lite matt är man allt.

Ha det gott

Nytt år - Nya möjligheter

Jaha då var det 2007 då.  Vi hade en jättetrevlig kväll igår i goda vänners lag. Vi började med en härlig promenad/ridtur med grillning. Sen lagade vi god mat tillsammans som vi avnjöt i vår fantastiska matsal. En underbart trevlig kväll! Idag står magen ut åt alla möjliga håll och det är dags att försöka styra upp sina matvanor.

Jag hade stora tävlingsmål förra året. Jag ville blir uppflyttad till elit spår samt klara lokalprovet. Pga Tinas skada lades brukset på hyllan redan i maj så de målen blev det inte mycket med. Men lokalprovet hann vi med innan det totala träningsförbudet trädde in.

Målen för i år.. ja jag vet faktiskt inte, min motivation för bruksträning har helt falerat och det ända som är kul just nu är vallningen. Men sånt kan ju ändas men jag kommer inte sätta några mål där iaf.
I vallningen däremot är målet ett första pris i ÖK.

Vad som gäller för dagen idag är att packa för döttrarna som ska åka iväg på 4dagars ridläger med sina hästar. Det blir roligt för dem!

Ha det gott och god fortsättning på det nya året