Gött väder

men inte blev det nåt solat för det. Nix pix, istället åkte vi till torp och kittade lite grejjer innan Mikaela skulle komma. När vi väl kom hem och fått i oss lite lunch var vovven väck med sambon så jag å Mickan fick väl fika lite. Sen passade jag på att måla fönstrena ytterligare en omgång och tjejerna red. Sen var klockan vips halv 4, jösses vad tiden går... Vi åkte iaf å vallade och ja det var väl ömsom vin ömsom vatten tycker jag. Fåren var slöa i värmen och det var lite svårt att få dem att röra på påkarna. Jag fick iaf till 2 fina delningar.. fast mina får är extremt lätta ska jag väl erkänna *s* men det är nyttigt att lära sig hur man för sig med fåren vid delningarna. Det gick även fint för Mikaela å Myzen idag tycker jag. Även om han nu fått ett ganska långt uppehåll och Tina står i höglöp så skötte han sig fint. Det ska bli spännande å se vad som kommer ske med honom under den vecka vi ska valla i Skinnskatteberg nu.
I morgon ska vi vila oss i form. Jag ska förstås måla lite mer samt att tjejerna ska på hoppträning. Vi hoppas på fint väder så man kan sitta lite på altanen och gotta sig.

Ha det najs, fågelbajs
/A

Totääääl sanering å lite annat

Idag fick jag bryt och började storsanera huset. Det märktes allt för väl att jag varit borta i 3 veckor... Sorry Janne men städa är inte din starka sida. Hatar när det är dammigt å sluskigt. Att Tina dessutom löper hjälper inte upp det. Ungarna fick strikta order att sanera sina rum på ett sätt där inget slank igenom, sen sprang jag med dammtrasa i högsta hugg för att sen dammsuga lister väggar tak och golv. Nu är alla golv även torkade och det luktar frächt och skiner fint. Igentligen vill jag tvinga alla att tvätta fönstrena oxå men det får jag nog vänta med lite *s*
Jag har även idag kört en vända med vitfärgen på fönstrena i matsalen. Förgrymmade furu, man får ju typ köra 5 lager... men det är bara att göra det. Men gu va kul det ska bli att få börja med väggarna sen.

Jag och Tina har även varit i fårhagen och kört ett pass. Idag var fåren roliga och springiga. Härligt med tanke på hur tröga de har varit sen lammen kom. Visslingarna går jättebra tycker jag och drivningarna går framåt!

Nu ska jag ta med mig kidsen ut å se om jag kan hitta några kantareller.

Må gott
/A

Regn, regn, regn

Det underbara vädret fortsätter. Jag antar att jag är bortskämd, då jag faktiskt hade fint väder när jag var i Sunne. Men jag har nu grundat och målat med riktig färg på alla fönster i matsalen idag. Känns kul då skillnaden blir så uppenbar direkt. Jag skulle ha vallat men när det kom gäster och det var tvunget att handlas å grejjas så hanns det inte med. Men i morgon blir det vallning igen. Jag hann iaf åka förbi Anfia idag för en kaffe. Det var verkligen kul att träffa the girl igen. Sen sprang jag på Helena i affären, precis när hon stod å tänkte på mig, enl henne *s* Joooo det är nog ganska najs att vara hemma igen.. Löööv my friends!
Vad händer då i morgon?? Måla ytterligare ett lager, samt valla. Kanske att jag åker till Ann. Mmmm tror nog det faktiskt!

Ha det najs nu!
/A

Tillbaks...

Ja då var man hemma iten efter 3v on the road. Inte helt kul med tanke på vädret här hemma... Regn, storm å rusk, blööääää.
Jag har ju som bekant varit i Sunne samt på gränsvallarläger. Jag hann oxå hälsa på Exa å Petra vid 2 tillfällen och de kom till oss en gång. Najs! Exa har nu blivit en go gammal dam med god vigör. Härligt att se att hon mår så bra!! Annars har jag bara slappat, slappat, slappat! Förutom på lägret då förstås :)
Jag hamnade i Peters grupp ihop med 5 andra glada ekipage. Träningen var otroligt bra med jättebra tips! Peter kollade även på det vi tränat på innan och tyckte det såg jättebra ut. Skönt att man gjort framsteg *s* Jag körde även på med visslan och nu är stoppet inkört det med. Nu har jag alltså: vänster höger framåt och stopp. Det känns ju kul. Mina drivningar går fortfarande i slalom känns det som men det är väl bara att traggla. Hämten är ömsom vin ömsom vatten... jaja, jag har ju dåliga möjligheter att träna det hemma tyvärr. Tina började oxå löpa på lägret och var väl inte helt med alltid *s* Det märkte fåren vid ett tillfälle och jag fick hämta dem i grannens överbevuxna hage, till allas glädje ;) Kvällarna var fyllda av tjo och tjim och jag tycker själv att detta var en av de mest lyckade lägrena. Det är så kul att få ta del av gränsvallarlägret.
Nu håller jag på och målar i min matsal samt tvättar, för på söndag om en vecka, bär det av igen... till Skinnsberg för att träna och ev starta en IK1:a.... hehe vi får väl se!!
Bilder ska läggas in och kommer snart! Men jag var ovanligt lat denna gång och tog typ 3 kort, sorry!!

Må väl!

/A


Vallning å vissling

Igår var jag återigen hos fåren. Mikaela kom förbi och vi gav oss av. Jag märkte en stor skillnad i hur Tina tog visslingarna. Framåt och höger tog hon flertalet gånger utan vanliga kommandon. Kul oxå att se att hon nästan ökar iom visslingarna. Man kan ju alltid låta samma lixom, inga känslor som lyser igenom där inte.
På kvällen sen så skurade jag klart Nappes och Crockets boxar. Stallet var ju i bedrövligt skick när vi köpte det och har nog inte blivit riktigt tvättat på år. Men nu är det så rent det kan bli. Nu är det bara 2 boxar kvar att fixa men det hinns inte med innan jag åker.
Idag ska jag till frisören och klippa mig. Det behövs kan man säga. Manen är lång nu och luggen växer löjligt mycket oxå.. gött med en trimning. Sen ska jag förbi Anfias lght och fixa lite i den innan hon kommer hem från sin semester.

Nu har jag grejjat lite här och efter att ha dammsugit hos Anfian, är det dags att dammsuga här hemma oxå.. trist men har man en hund som släpper alla täckhår, är det bara att göra det! Passade på att ta lite kort i trädgården medans det var lite uppehåll.
43263-15343263-15243263-151

Nu tittar faktiskt solen fram oxå!! Härligt
/A

long time no see

Ja, nu har jag legat lite lågt med bloggen, inte för att jag inte gjort nåt utan mest för att det varit lite annat på g.
Men vad kan ha hänt då tro?? Förra veckan klämde jag till med en Justin och en Pink konsert, very najs ;) Jag var även hos Ann och tittade lite när de hade kurs med Con. Passade då oxå på att smita in till Anns får och köra en runda. Tina var svårt intensiv och kändes kanonskoj. Dagen efter det så drog jag till mina egna och körde lite, men de är svåra pga lammen. Men jag håller på att köra in visslingarna nu så det gick bra att träna ändå.
I helgen var jag i sunne och lämnade kidsen *snyft*, det blir bra tomt alltså, men jag drar upp till dem på fredag och kommer stanna där 3veckor. Förutom min lilla utflykt till gränsvallarlägret förståsssss. Ska bli så roligt!
I går var jag och vallade igen, fåren var lite bättre och visselträningen börjar ge resultat. Hehe, har ju bara visslat år henne totalt 2ggr *s*
Idag blir det tvätt å städ i det usla vädret, men ska man vara borta 3veckor så gäller det att ha allt tvättat!!

Hoppas ni har en go sommar
/A