Bildspel

2 nya bildspel på www.bc-tina.se 

Glad Midsommar

/A

Leta får i nästa kommun

Idag var jag hos Anfia vid 10-snåret för att få mig en kopp kaffe samt lite promenadsällskap. Efter promenixen la jag mig lite på altanen då vädret var kanonhärligt.
Kl 3 var jag i Hjärtum för att hjälpa till att ställa iordning tävlingsbanan inför morgondagens IK1 tävling. Enorma kulliga ängar som mynnade ner mot älven. Tänk den som hade såna fält. När banan var klar så körde vi en träningstävling, helt annan väg med ändå. Nerverna var på helspänn men det var väl bara att bita ihop. Jag var bland de goaste av människor som inte var annat än stöttande. Kul med sån feed back.
Jag skickade Tina vänster och då det var kullar och annat blev hon alldeles för vid. Sen kom tyvärr det gamla problemet tillbaka med att hon blir osäker när det finns utställare. Men efter lite meck så var vi iaf iväg. Jag var oerhört nöjd med hennes runda, och fick dessutom lätt in dem i den nya mindre fållan. Men hämten får vi återigen träna med massa folk vid fåren. Sen får jag nog även lära henne ett inkommando, för så vid som hon är, kan aldrig bli bra i slutändan.
Men med så trevliga människor som glatt hejjade på och kom med uppmuntrande ord, då känns det lätt att komma tillbaka.

I morgon ska jag ligga på stranden och sola tror jag *s* Låter najs lr hur!!

/A

Helg

Så var helgen nästan över. Gårdagen spenderades i Dingle, där vi tittade på IK2. Det var många kända ansikten och väldigt trevligt. Svåra får dock, på förmiddagen var de som galna popcorn som for hit och dit, men på efter middagen var de något bättre. Peter kom 2:a med sin Ville.
Vid halv 7 åkte vi hemåt för att äta lite gott och bubbla ett par timmar. I morse gick jag upp tidigt för att fixa frukost till alla innan de gav sig av för ytterligare en tävlingsdag. Själv kunde jag gå å lägga mig en stund till, då jag valde att stanna hemma å grejja lite. Jag klippte alla kanter i trädgården, runt stallet och paddocken. Det tog sin lilla tid då trädgården ju är enorm. Men det blir ju fint i typ 2 dagar *s* Sen blev det riktigt skönt ute så jag satte mig på altanen och läste min bok. Tjejerna red en runda för att sen ta ett pass i paddocken. Om en vecka drar de på ridläger så då blir det tomt här hemma. Men då kan man verkligen passa på att göra vad man vill. :)

Vi får se vad morgondagen bjuder för aktiviteter. Blir det kasst väder ska jag ta tag i fotobiten, men annars ska jag nog vara ute mest hela dagen. Kanske att jag drar till Susanne och våldgästar henne ett tag.

Må gott
/A

Å där stod Agneta

Idag åkte jag till Anfia efter jag lämnat barnen på fritids. Vi skulle vara hurtiga och gå en promenad innan frukost, så efter en snabbkopp kaffe så gav vi oss av. Vi valde iofs bort den lååånga runda vi planerat pga tidsbrist. Så vi satte oss istället i bilen opch körde till Neste. Där tog vi först en promenad för att sen sätta i gång att slipa på Anfias lydnad. Jag tyckte nog att det gick riktigt bra. Lagom nivå på hunden denna gång!!
Sen drog jag iväg vidare för att påbörja klipperiet. Då ringer Mikaela och undrar hur många lamm jag egentligen har. Eehhhh 5, nope nu vart det 6. Agneta har joinat flocken. Bättre sent än aldrig. Liten, svart och otroligt söt, skuttade hon runt med sin mamma Rut. 
Började med att sätta upp den provisoriska fållan. Snacka om att den släggan är tung, men efter en liten stund var fållan uppe och fåren i. Då var det bara att rigga med elverket, drog igång det lite flott. Brummbrumm.... blubb blubb å sen dog det för att aldrig vakna till liv igen. Det är ju så typiskt, det gick ju som smort ända dit. Bensin fanns, jag hade gjort efter konstens alla regler och ändå blir det så. 
Jaja, det var bara att ta med saxen upp till närmsta bonde. Sen gick vi ner igen för att återigen göra ett riktigt jobb. Jag föste flocken över 2 trafikerade vägar innan jag föste in dem i Gunnars stall. Sen var det många timmars klippning då deras pälsar var helt otroliga. Jag måste verkligen ha en egen sax så jag kan klippa i tid. Men nu är det gjort och jag fick ner fåren helskinnade i hagen igen.
Nu är jag svårt ledbruten, har sjukt ont i händer och rygg. Men jag är oerhört nöjd med både mig och hund. Idag när Tina föste gick hon kanon. Det märks verkligen att hon börjar fatta grejjen. 
Imorgon bär det av till Dingle för tävlingar, och om vädret tillåter blir det grillning på kvällen tillsammans Roland, Peter och Tommy!  

Jag har kollat lite på bilderna från helgen som var och jäklar vad jag föste runt fåren på alla bilder... *s* När jag inte solade då :) Ska fösöka få till ett bildspel efter helgen då gästerna åkt hem.

Må gott
/A

Nämen... hade det ändå gått in nåt??

Efter att jag kört tjejerna till hoppningen idag så drog jag till Ann för att valla. Tina har inte fått valla alls sen vi kom hem från skinnsberg utan bara fått leka å gå prommisar. Var allt lite nervös inför drivningarna... skulle hundfan gå sakta nu då?? Först körde jag lite i fållan och Tina skötte sig riktigt bra, några småfadäser men annars fint! Sen var det ut på fältet där det stod 15 friska tackor :) Började med lite flankeringar för att sen gå ut och driva. Och se på den... hon kan ju, den lilla snärtan. Blir en helt annan stil och trycket ökar. Bra där, äntligen!! Nu ska det tränas på så att trycket blir grymt ihop med rätt fart.

Nu är oxå bilen packad med div grejjer för fårklippningen i morgon. Eftersom fåren går på bete blir det till att släpa ut ett elverk. Jaja vad gör man, när man inte fick klippt i tid??

Må gott
/SB

Vallning i högsommarvärme

Då har man kommit hem och landat lite efter en långhelg i Skinnsberg! Jag drog upp direkt efter hopptävlingarna förra onsdagen tillsammans med Mikaela och Myzak. Vi hade typ 33° hela helgen men körde på ändå. Korta, korta pass för både får och hundars skull. Men vad gör väl det när man då kan sola istället, som oxå är en av mina favvosysselsättningar :) Vi var som vanligt runt lite här och var, och fick testa många olika typer av får, terräng och fält! Jag kör ju bara fråndrivningar.... blöööääääääää men en dag ska det väl funka oxå! *s*
Nåt som iofs var väldigt kul var att Tina och jag fick hämta hela Peter Nilssons flock med får i en gigantisk hage, driva in dem i en fålla för att sen med Mikaelas och Myzens hjälp, sortera upp 4 speciella får som jag skulle ha och träna på ute i stora hagen. Det gick lätt som en plätt och vi var alla väldigt stolta sen! Tina har oxå lärt sig att leta upp fåren i en hage, trots att hon inte vet var de är, för att sen lungt ta dem till mig, trots att jag sitter och solar mig i godan ro... bra där!!
I kväll ska jag åka och valla igen hos Ann, så ska vi se om träningen gett nåt resultat. Tina vill ju inte gärna gå sakta bakom fåren utan drar gärna på... vi får kolla på det!
Bilder är tagna i massor och det kommer komma ett bildspel så småningom. Men i morgon ska jag klippa fåren, sen kommer Peter, Roland och Tommy ner för att tävla i Dingle! Så tidigast måndag om det är dåligt väder ;)

Må fint
/A

En skön dag

Idag for vi upp i arla morgon stund. Halv 6 ringde klockan och hela familjen segade sig runt för att som vanligt få smått panik i slutet. Kvart i 8:a Var vi i Årekärr för en liten lätt clearround för Emelie och Nappe. Då var det 19° redan och dagen verkade lovande. Tyvärr hann Emelie inte gå banan mer än en gång men hon tittade på de första ekipagen medans vi fixade hästen! Sen var det lite framhoppning innan det var dags. 
Halv 9, var det klart och Emelie hade gjort en superfin runda och fått rosett.  En bra uppvärmning inför Nationaldagshoppet på onsdag! Då kör hon 2 klasser med omhoppning. Sandra har efter sin lilla olycka valt att fortsätta sin träning och inte vara med denna gång. När vi kom hem red flickorna ut och jag gick med Tina, det blev en härlig promenix på ca 1 1/2h. Sen hoppades det lite omhoppningssvängar innan hästarna fick gå ut i sin fina hage!
Nedan lite bilder från tävlingen. 

Tävlingar43263-14843263-14743263-149

Nöjd Emelie som ringer mormor
Nöjd

Idag blev det ingen vallning utan bara lite hemmapyssel. Men det behövs oxå ibland!!

Ha det gott
/A

Tränat

Japp både igår och idag har jag varit hos mina vänner fåren en liten vända. Det är operation drivning som gäller. Idag tycker jag att det gick ordentligt mycket bättre! Ska se om jag hinner med en lite vända i morgon igen, efter tävlingarna. Vi ska ner till Årekärrs ridklubb där Emelie ska köra en clearround.
Annars idag har det blivit lite ridning å körning av barn till kalas.
/A