Nämen se goddag då

Idag har det varit en svår slappe dag. Emelie var på kalas, Tinan fick sig en långpromenad men sen var det inte många knop som gjordes.
På kvällningen var det dock dags för operation djurhantering. Hästarnas boxar skulle mockas, hästar och får skulle matas och vattnas. Jag gick in till fåren och la mat och det var inget med det, men när jag höll på att fixa med vattenslangen hörde jag ett litet litet bräkande. Mhmmm kikade in igen, men såg inte nåt konstigt. Klev in och jovisst där fanns allt ett litet bagglamm. PAUL
Fick alltså snabbt fixa en liten box till den nyförlösta tackan och det lilla lammet så de får vara lite ifred.
Förra året kom alla lammen inom en vecka. Hoppas hoppas för det är ju iaf kort vecka. Jag ska ta ett kort i morgon så ni får se den lilla gullungen!

Må väl
/A

Valla, valla, valla... å så lite valla

Så var det då dags att dra. Jag hämtade Mikaela och vi gjorde lite inköp innan vi drog iväg. Irene och Roland Ville gärna ha lite skaldjur så vi köpte räkor och krabba, aoli samt färsk strömming. Mmmm gott. Pinsamt nog var det att så att jag trots att jag är västkustbo, så har jag aldrig ätit stekt strömming. Men allt var helt suveränt gott.. men nog om det. Vallning var ju planen och shit vad vi har vallat. Roland och Irene hade verkligen ordnat för oss så det var nya ställen varje dag. Vi började hemma hos Peter Nilsson i Lerkulan. Jag kör ju ju nästan bara fösningar åt alla håll och kanter just nu. Nöta nöta nöta. Det är ömsom vin ömsom vatten. Men Roland sa att det var stooor skillnad på attityden hos hunden nu mot i höstas. Kul :) Vi fick på eftermiddagen med oss en riktig surtacka som ställde till det för hundarna och gick mer baklänges än framåt. Men Tina bara tryckte på och tackan köpte det rakt av. Detta var oxå nåt jag såg under helgen, att surtackorna aldrig var ett problem för Tina, vilket betyder att hon ökat sin pondus avsevärt. Härligt. Jag körde en heldel långhämt och det var nemas problemas och när vi var hos Gail Fawcett Engström dag 2, sa hon att när vi kom tillbaka till hösten så var det 800m hämt som gällde på hennes fält där det i somras kördes internationella tävlingar... jaha ja tänkte jag. Men med tanke på vad jag sett i utvecklingen hos min hund under helgen så känns det inte helt omöjligt ;) Gäller bara att träna på rätt. Men jag fick ju rätt goa tips så....
Dag 3 kördes hemma hos Erik Brate. Oxå helt magnifika fält. Även här var det svåra får varav en tacka var överjävlig, men Tina hade inga problem. Ihop med ett stort självförtroende och god djurkänsla så gick det fint.
Sista dagen spenderades hemma hos Ewa Samuelsson, som har en bror till Mikaelas Myzak. Springiga får som tände på Tina till den mildaste grad i hop med en svårt trött matte... men lika mycket bra som dåligt och det som var dåligt berodde på att mattens hjärna kokade.
Dagarna i Skinnskatteberg var helt suveräna. Fantastiskt väder, grymma fält och får, men framför allt otroligt trevliga människor som ville dela med sig av sina erfarenheter. Tack, tack, tack. Vi syns snart igen!!!!!
Bilder kommer så fort tiden räcker till, jag lovar.
Jag fick även tränat plats med skott under helgen pga att Multi och Zipper tränade inför lägre. Grymt bra, inte en reaktion. Tina låg helt oberörd! Najs, fast det är klart, mer bruks för mig blir det nog inte, till Silvas stora förtret. I´m sorry, men vallningen är såååå mycket roligare.
 
Jag har idag bara tagit en liten promenad med Tina och även en liten vallning då fåren skulle in från hagen till boxen. Då testade jag även på att börja vissla, då jag fått order om att det var dags. Spännande.

Må väl
/A

Snart sååååå

Packningen ligger i bilen och vovvan är förväntningsfull. Och jag med ska erkännas. Känns så rätt att få dra iväg lite nu. Det har varit lite tuffa veckor det senaste och det ska bli så najs att åka ivåg och bara släppa all skit å bara valla och umgås med genuint trevliga människor.

Igår var jag med Tina och simmade. Det har varit ett tag sen då jag inte riktigt orkat, men denna gång gick det riktigt fint. Tina simmade i 25min och såg väldigt nöjd ut. Vi körde intervall i jetstrålen samt 8-träning.
Väl hemma blev det inte mycket mer gjort förutom knaspackning och slapp i soffan. Känner fortfarande att det är nåt skit som ligger å lurar i kroppen, men jag försöker lura tillbaka. Vi får se vem som vinner.

Japps vi synes efter helgen

/A

Massage och agility

Bläääöööö tänkte jag när klockan ringde kl halv nio i morse. Inte piggast i Sverige direkt men det var bara att bita ihop. Kan nämnas att tanken for inte bara en gång genom hjärnan att kanske skulle man avboka massagen... men då jag sett en störning i bakvagnsrörelsen, så vågade jag inte chansa. Drar ju till Skinnskatteberg i helgen för att valla hela helgen, och jag ville veta att Tina var ok. Mycket riktigt. Tina hade en liten sträckning på insidan låret och med massage och laser fick vi bort den lilla störningen. Faktiskt skönt att veta att man själv nu kan se de små tecknena hos hunden, när det är nåt som inte stämmer. Det minimerar ju risken att skadorna ligger länge och iom det blir svårbehandlade.

När vi kom hem tog jag med barnen för ridning på jordhammar. Då hade de ridit ca 2 timmar, kondition och lite cavalettiövningar, samt lite hoppning. Väl nerer på jordhammar var det dressyr som tränades. Idag gick det otroligt fint för Emelie, och det är kul att se hur fint det går så fort hon kommit på hur någonting funkar.

Nu på kvällen var jag och Tina iväg på vår sista agilityträning. Idag var det oerhört bra övningar och Tinan var svårt laddad. Riktigt kul att köra när hon är sån. Tyvärr så kommer fortsättningskursen gå på torsdagar och det är ju då tjejerna hoppar. Krockelikrock... illa illa.

Nu har vi efter lite klovård tagit kväll och snart ska vi nog krypa ner i sängen. Stormen är på väg och jag hoppas verkligen att vi får behålla strömmen denna gång.

Japps
/A

Tänk vad man kan hinna, bara viljan finns

F?
Idag var det kalas för Sandra! Men ihop med att en italiensk buffé skulle ordnas, så skulle huset städas, hästar motioneras samt får komma ut på en liten tur. Och som den jonglör man är så ger man sig in i leken. Jag gillar lekar :) Så medans hästarna grejas med så gav jag mig av med fåren på en schysstdrivning på ca 1km. Det avrundades med ett 100m hämt för att  drivas hem igen. Fort går det hem och Tina fick hämta upp 2ggr. Men shit vad bra det går! Ska bli så kul att ge sig upp till Roland å dom igen för att se förändringarna i hunden! När fåren var på plats igen så var det bara att spänna sadelgjordar på de små hästarna innan döttrarna gav sig av på jogg. Nappe ska nämligen träna upp sin kondis och Crocket får väl hänga på :) Sen körde tösena bra träning i padocken med de nya hoppstöden och bommarna. Bra där  :) Jag var ute och fotade lite men det blev sådär men jaja..
Så klart så blev jag sen med det andra men det är så kul med ungarnas ridning så det var totalt värt det.
Vi käkade iaf gott och snackade skit, sen när de flesta gått så stannade Johan å Marlen kvar för lite Gin Rummy, som jag faktiskt vann, trots groggar vin och annat skräp. Bra, about time!!

Imorgon ska jag träffa Anna tidigt för massage, phu.. sen blir det ridning med tjejerna innan agilityn på kvällen. Full rulle. Som vanligt!!

/A

Hipp hipp hurra, Sandra 8år idag!!

43263-103

Idag fyller lillungen 8:a. Vi väckte henne med en sjukt dålig födelsedagssång i morse och gav lite presenter. Av Emelie blev det en mycket uppskattad cd-skiva och av mig å Janne fick hon hinderstöd med tillhörande bomhållare. Nu skulle det hoppas minsann. Vi fick ju 16 bommar av ridklubben tidigare i veckan så nu kan det tränas lite mer.
I kväll blir det bara lite god mat å slappning men i morgon kommer det hem folk.
Jag kommer förmodligen avlida tidigt då jag fortfarande känner oerhört hängig. Det bryter inte riktigt ut men seg som kola är jag iaf.

Japp
/A

Leta, leta, leta

Herregud Idag har jag varit i total koma hela dagen. Det känns som jag har ett kilo grus i varje öga, samt att jag har huvudvärk och ömmar i kroppen. Ska man behöva bli sjuk nu? Jag hoppas verkligen inte det. Det var iaf underbart väder ute och jag träffade Anfian även idag för en promenix. Det blev en kort runda, för varken jag eller Anfia orkade mer. Men vi vallade iaf en ruta på 30x50m och körde upplet. Det märks att jag varit flitig nu, för Tinan jobbar jättefint. Ingångarna är iofs inte så klockrena då hon gärna tar ett litet ärevarv. Men en sak i taget. Även Warro har näsan på och har verkligen gjort framsteg.
Efter uppletet körde jag lite ff och kryp. Tina far fortfarande ut vid högersvängen och ligger lite långt fram. Men kontakten och engagemanget är ljuvligt!! Hon är så söt den lilla :)

Efter detta åkte jag och drack te hos en kompis, vars dotter barnen lekte med. Nu är det McDreamy på tv, dubbelavsnitt dessutom, så nu ska det drägglas en stund!

I morgon ska jag inte göra ett jota, bara sova.... I need it!

/A

Huvudvärk

Idag har det inte blivit så mycket gjort, efter en pissig dag på jobbet var huvudvärken ett faktum och jag träffade bara Anfia för en timmas promenad med vovvarna. Jag orkade inte mer men det var skönt att få komma ut lite och tjata av sig. Skönt att Anfia var villig att lyssna på mitt jadajada.

Igår var jag lite duktigare. Även då träffade jag Anfia och vi gick en liten promenix, sen körde vi uppletande. Jag vallade en liten korridor till Warroo och la ut 3 grejjer. Idag var det stor skillnad och han hade ett helt annat nosarbete. Sen var det Tinas tur och hon skötte sig fint. Hon är ibland löjligt noggrann, men jag tror att det kommer bli bättre iom att jag kör det oftare nu ;)
Efter detta var jag igentligen lite sugen på lydnad, men vi åkte och solade istället. Kanske att det blir lite imorgon istället.

Nu ska jag gå och lägga mig och hoppas på en bättre dag imorgon!

Ha det gott

/A

Gänget av fårskallar

G?nget

Idag har vi som vanligt tryckt in allt som är möjligt under  så få timmar som möjligt. Idag var det lokal hopptävling på agendan. Båda töserna skulle starta Lätt D, vilket innebar 60 för Sandra och 70 för Emelie. När vi hopptränade med Sandra i torsdags så gick det fantastiskt bra, men tyvärr så gick det inte lika fint idag och Sandra fick smaka på bommarna själv när hon trillade rätt in i ett hinder. Det var inte en lika bestämd unge som red och då gick det som det gick! Men hon är tuff den lilla och hon startade en gång till utom tävlan i samma klass och tog sig då runt. Bra där. Men tårarna rann, och förklaringen var att Sandra visste potentialen hos ponnyn och ville jättegärna vinna. Rätt inställning, men det går inte alltid som man tänkt, bara att träna på. Samdra tillhör ju oxå det yngsta ekipagen med sina 7år. Emelie och Nappe gjorde en säker runda och hoppade felfritt, men farten var för dålig och de hamnade precis utanför placering. Men vad gör det, även där behövs rutin!

När jag kom hem med ett extra barn och all ridutrustning hamnat i bilen, så insåg jag fakta. Det var bara att börja städa. Sunkbilen var Übersunkisch.. bara att börja sanera stenhårt.
Då detta var klart tog jag ut de små fåren på en vända och det gick ju finfint. Kort kommer nedan :)

stil3Stil2Stilstudie1drivaF?Det g?r braDet g?r braF?

mhmm

Jaha, då är det fredag igen, skönt. Var faktiskt riktigt roligt på jobbet idag, vi var få och det var enorm fredagsstämning. :) Skönt! Jag hade en intervju kl 11.30 som jag var på. Jättetrevligt men tyvärr tror jag inte att tjänsten är nåt för mig. Men kul att få komma på intervju och vi ska iaf höras igen på fredag nästa vecka. Får väl känna på det lite och se hur det kan utvecklas.
Sambon har dratt till Helsingfors med jobbet så jag och kidsen är själva i helgen. Så vi köpte lite god mat och har suttit och ätit gott nu på kvällen och till efterrätt blev det fruktsallad. Mums.. andra gången idag, jag är lite inne på det just nu.. Haha kycklingsallad 5ggr i veckan och fruktsallad typ 8:a. Jotack, jag är ju lite knas. Imorgon blir det lite soft, paranteserna kommer och det blir väl lite middag och ridning med pållarna så de håller sig mjuka inför tävlingen. Det ska ju bli gott väder så det kan bli najs att vara ute litegrann. Innan melodifesivalsfinalen i morgon ska vi dra ner för att bygga banan inför hopptävlingen. Lite för att ungarna ska hinna lära sig banan redan dagen innan. Kan vara skönt, för det brukar bli rätt stressigt att coacha båda kidsen under såna tävlingar. Man vill ju vara där för båda, men med tidsbristen så hade man behövt dela sig.
Ja, vi får väl se om man hinner få in lite hundträning denna helgen, men går det inte så är det ju ljusare på kvällarna nu och ger därför lite mer utrymme även under vardagarna.

Japp, dags att mata djuren
Ha det gott
/A


Idag känns det som..

Jag spenderat hela dagen i bilen. Har farit som en skottspole fram och tillbaka till St-sund i olika ärenden. Skittrist. Men lite saker har blivit fixade och det är huvudsaken. På kvällen var det hoppning igen för Sandra och jag hade försökt peppa henne med goda råd och tips inför träningen. Håll stöd och driv. Och se där ja, det gick som en dans, ungen anammade råden och de flög över hinder både 60 och 70. Härligt. Nu hoppas vi att det håller i sig till söndag.
När vi kom hem tog jag bara vovven och gav mig av till St-sund för 5:e gången i ordningen.. tröttsamt. Men jag behövde gå en runda med Tina så jag träffade Anfian för en timmas walkabout!

Nu är jag lagom seg och ska lägga mig tidigt, är gräsänka i helgen och mycket kommer att hända så det är bara att samla krafter! :)

Sov gott
/A

Ont i magen

Idag har det verkligen trillat in i hjärnan att förändringens tid är nära. Jag har under de senaste 2 åren levt i en värld med kompisar på jobbet som man bara kan jämföra med världen i tv-serien Friends. Helt underbart och roligt har det varit och aldrig har jag väl haft så kul. Men nu är slutet nära och allt kommer att bli annorlunda. Jag vet att rädslan grundar sig mycket i att jag inte vet vad jag kan förvänta mig. Krasst sett så är det nog inte så mycket som kommer ändras, vi ska fösöka göra aktiviteter minst en ggr varannan månad och jag vet att vi kommer höras i stort dagligen, så vad är problemet??  Kanske är det att jag oxå är på väg ifrån. Jag söker ju som bekant annat och det kommer säkert ta sin tid att hitta nåt men bollen är rullad och man vet aldrig. Ledsamt är det iaf!

Idag har jag bara varit soft. Träffade la familia mafioso på torget efter jobbet för en god middag på Salt och Italy. Sååå najs, god mat och exellent service. Väldans mysigt, helt klart nåt man ska göra oftare! Väl hemma så var det de vanliga sysslorna med djur, tvätt och disk som skulle göras innan man kunde sätta sig framför tv och softa.

Är iaf ledig imorgon, ska färga igenom håret, vilket är nödvändigt, har inte gjort det på säkert ett år och nu börjar topparna se lite bruna ut, sen är det hoppning på em. Så jag ska bara ligga och tycka synd om mig själv däremellan :)

/A

Upplet, promenad och sol

Idag skippade jag simningen, då jag inte alls kände för att hetsa ner till stan. Lite seg efter jobbet med lätt huvudvärk.Jag träffade Anfia istället och tog en rask promenad. Efteråt vallade vi en korridor och körde lite upplet. Tinan var duktig idag och mumsade glatt på sin leverpastej i tub. Kanoners att ha i bilen för påkommna träningar.
Jag har iallafall märkt att mitt hundtänk är på g på allvar. Analyserar och instruerar helt plötsligt på ett sett,  jag trodde var helt väck. Får AHA-upplevelser hela tiden. Känns så positivt. HAr oxå bokat in resan till Skinnskatteberg och det blir en 4dagars tripp denna gång! Roligt ska det bli!
När vi var klara med djuren så åkte vi och solade så nu är man fräsch å go igen!!

Må väl
/A


Träningsvärk.... jo tack

43263-112

Herrejösses, våren är på väg. Vi har visseligen mycket snö kvar här i långtbortistan, men våren är i luften. Fåglarna kvittrar glatt och träningslusten är här. Ett säkert tecken är när jag tog en promenix med Tina rätt ut i skogen från vårt hus. Sjuk najs skog och vad registrerar jag? Jo att det fanns en jättebra sökstig med fantastisk natur på båda sidor. Men hallåååå, när tänkte jag så sist? Vänner, vänner jag tror det är ett bra tecken!! *s*
Annars idag har vi varit rediga till tusan. Började dagen med snabbfrukost innan vi packade in hästarna för en tripp till Westergrens manege och ridning. Kl 10 var vi på plats och började rida. Det var mycket trevligt och tjejerna fick rida en timma ca. Jag fick oxå äran att hoppa med Crocket, då Sandra och han just nu inte pratar riktigt samma språk. Ååååååååååhhhhhh vad roligt, herregud, men så jobbigt, det gäller att hålla om den pojken ordentligt samtidigt som han är het. Kommer ha träningsvärk i morgon for sure! Men detta är iaf svår komination för en 7 åring. Driva fast det går i 100 knyck. Läskigt men effektivt.
Jag har ialla fall bett en tjej som går i agilitygruppen att komma och rida Crocket på torsdag, går det bra så får hon tävla Crocket på söndag.
När vi kom hem så storstädade jag huset länge och väl och nu skiner det så fint. Pyntade oxå med lite tulipaner, ni vet VÅREN :)
När jag var klar drog jag ut med Tina och vallade igen och jag är så nöjd med lilla gumman. Shit va fint hon går nu. Ska upp till Skinnskatteberg snart så det är kul att hon går bra.

Nu på kvällen var det agility igen. Vi har nu verkligen löst gungbrädan, efter vårt lilla missöde, och slalomet börjar verkligen sitta fint. Jag får dock vara mer noggran med mina händer när jag pekar, då hon verkligen springer exakt som jag visar. Jag körde oxå lite lyd samt dold plats. Herrejösses, kanske skulle man ta en lydnadsklass *asg* jo men jag skämtar inte hon är allert nu lillan.

Det är härligt med vår, lr hur?
/A

Jag har gjort det..

JaAAaaa faktiskt. Vad undrar ni kanske, jo tagit steget till att faktiskt åka till en brukshundklubb. Och Anfia har bildbevis. Jotack, var iofs sen som vanligt pga hundra andra saker som skulle fixas men 5 över 11 sladdade jag in på Anfias parkering. Sen bar det av till Stenungsunds bk. Fantastiskt, att det faktiskt blev av, men ännu mer fantastiskt att jag såg fram emot det! :) Jag började med frittfölj. Där har jag som vanligt problem med mina högersvängar. Där hon sladdar ut enormt med baken. Annars var intensiteten och kontakten mycket bra!! Sen körde jag raka inkallningar. inte mycket att klaga på där. Läggandet och ställandet funkar. Krypet har verkligen blivit fint... herregud hundkräket har vilat sig i form. Då blev jag lite vågad och tänkte att framförgåendet det ska minsann köras, det var svårt uselt i maj när jag körde det sist... men ja inte var det kanon, då hon flyger ut och sen går med hög svans och sjuk kroppshållning. Men framåt går det och jag bryr mig inte om det momentet. Skallet satt, hopp sitt likaså. Apporteringen var som det brukar med ett sorkhopp innan gripandet men fullrulle både in och ut. Jotack där var ju alla moment som är för lägre lydet. Tjofräs varför träna ihjäl sig?? Hehe jaja jag körde väl lite precitionsträning på FF för att försöka få bukt på högern. Körde ett par platser och där är hon verkligen så kanon, nu ska bara skotten in oxå. ;)
Fick oxå äran att köra Warroo, så Anfia kunde kolla lite hur han gick. Nu kör vi ju lite olika, vilket inte är så konstigt, men jag är oerhört mycket mer lågmäld, vilket jag tror funkar rätt bra på en så högoktanig hund. Kul var det iaf. Warroo passar mig som handen i handsken! Han har allt jag gillar i en hund!
Vi körde budföring oxå innan vi gick och körde hitta övningar för söket.. tada Silva, se vad redigt!! Bra gick det oxå!!
En bra dag med hunden, nu måste jag bara ta tag i uppletet oxå, så är vi på banan.

Väl hemma vallade vi lite snabbt och Tinan var på bettet, men lyssnade fint.
Innan det var dags och gå in och slappa tog jag ut tösernas ponnier och red igenom dom innan tjejerna själva red. Med anledning av nåt Anfia sa på träningen så fick de byta hästar med varandra och shit va bra det var. Sandra fick till ställningen i högervarvet på Nappe och Emelie red Crocket oerhört fint och noggrant. Bra där Anfian!!!
Här kommer 2 bilder från idag och man kan tro att jag hoppat på förslaget om freestyle på Stora Sthlm *s*
Oärligt snodda av Anfian, då jag glömde min kamera, som vanligt!

image116

image117