Hon är tillbaka...

image156

Ja hon är här och hon trivs!! Trots sina svåra jobbiga löpnojjor så är hon så glad att va tillbaka. Jag har även med mig Warroo över helgen.Men bryr hon sig, nä knappast, hon är på honom pch uppmanar till lek. lägger in sitt ben i munnen på honom, gör inviter så man nästan rodnar... Vad ska jag säga, jag är glad att hon är här hos mig. Har haft så mycket att det varit skönt att slippa dåliga samvetet över att man inte haft den tid som lilla gumman behövt.
Men nu ska hon stanna, trots att jag har lika mycket i 2veckor till så får hon inte åka igen, nope. Nu ska hundhuset på plats och jag ska ta upp mina fina gamla vanor med superduperlånga prommisar på kvällen. Det kan behövas :) 
Annars på jobbet.... kul, kul, kul!!!! Dagarna går i rasande fart och jag bara längtar tills jag får trilla in på mitt skift!!
/A

Seg som kola

Nu är vi hemma igen, har tittat igenom filmerna från Sandras klasser och analyserat. Hur gick det då? Tyvärr inte hela vägen men otroligt bra ridet ändå!! I lätt C där Sandran haft största problemet red hon aktivt och fint men det gick lite för snabbt i en sväng och Crocket missförstod och sprang förbi hindet, annars var det så himla bra!! Nu är det bara att ta nya tag!
Janne har slitit hårt och nu är hundgården på plats. Bra nu är det klart för lilla Bobban att flytta hem :)
Nu ska jag bara slappa å sega mig...
/a

En dag...

 
Idag har det varit full rulle, och det kommer hänga i hela helgen! Efter frukost skickades töserna ut för ridning och jag gav mig av för att valla lite med Tinan. Hon är ju inte helt långt från löp nu så det var egentligen korkat kan jag känna i efterhand. Blev skitirriterad på henne, för hon var omöjlig å fjantig, vilket jag har svårt att ta. Men men bara att lägga bakom sig. Sen var det bara hem och byta om för att dra ner å hjälpa till på ridklubbens regionala ponnytävlingar. Satt från 11.30-19.30 i domartornet och tog tid samt skrev protokoll. Väldans kul faktiskt. I morgon är det lokala tävlingar och Sandra ska vara med med Crocket i Lätt D + Lätt C. Sen ska jag vara funktionär efter det. Det kommer nog vara lite tungt att köra en sån helg men man måste ju hjälpa till.
Nu ska vi snart gå å lägga oss för det blir tidigt i morgon, halv 6 ska vi upp. Håll tummarna för Sandran.




/A

Bob alias Baaaab alias Pierre Baguette *s*

image89

Här är han då, min nya stjärna. Lilla Bob. Han ser lätt uttråkad ut tycker jag, men enl rapport från Mosse är det fullt ös på de små liven. Nu längtar jag, för jag får ju inte hämta förräns om 3 veckor ... :(

/A

Så himla skönt att va utan hund idag då...

image216
Ja jag ska inte sticka under stol att jag är glad att jag har Anfian som kan stötta upp med hundvakt nu. Det blev ytterligare ett hårt fys-pass hela dagen lång och jag är svårt mörbultad all over. Blåmärken och klämskador om vartannat *s* I morgon ska vi ha annan träning och det är jag ganska glad över.
Jag kommer oxå att plocka hem lilla Tinan tomorrow efter hoppträningen. Så kan vi promenixa och köra nåt pass med vallning i helgen. Jag ska oxå se till att hundgården kommer på plats för det finns ingen möjlighet för mig att ha hundar när jag jobbar annars.

Nu sitter jag bara å väntar på att Greys anatomy ska börja... fast jag kanske ser den från sängen för det gör nästan ont att sitta upp ;)

/A

Ajjjjjj, ont överallt

Idag har det varit fys-träning hela dagen. Jag + en brud och 8 muskelknuttar... jösses. Jag har blåmärken överallt och känner mig alldeles ledbruten. Undra hur jag kommer känna mig i morgon när vi ska köra lika länge fast ännu hårdare... Men herregud va roligt jag haft.. garven haglade i salen och det var mycket knas å bus. Vilket härligt gäng. Det känns svinkul att veta att det är dessa man kommer jobba med, då det redan känns otroligt kalas.
Vi får se om jag tar mig ur sängen i morgon. *s*

Tinan har flyttat till
Anfian till torsd då jag inte har nån möjlighet att hinna med henne nu. Men där verkar hon trivas och jag är så glad att jag har en sån underbar vän som ställer upp. Tack!!

/A

Slut på helgen

Nu sitter man här lite så lagom seg. Min bror, sambo och dotter har varit här hela helgen. Det har varit mycket god mat och ett flott parti Gin Rummy på kvällskvisten. Det var ett relativt sletet gäng som vaknade idag *s*  Tjejerna har ridit duktigt hela helgen och hoppat lite båda dagarna. Snön försvann i natt då det var väldigt milt och nu är det bara kladdigt kladdigt kladdigt. Inte så kul.
Tyvärr har jag inte hunnit valla med Tina alls denna helgen och nu blir det nog tyvärr lågsäsong den närmsta månaden. Men så är det ju ibland och hon får nöja sig med promenader och lite vallning på helgen. Men Tinan dör nog inte av det skulle jag tro.
I morgon är det upp med tuppen som gäller... det blir lite småjobbigt.

/A

Resterande av dagen


Jag var å vallade med Tina då hon var både är svårt understimulerad samt fäller som värsta löpfian.
Det gick över förväntan, sen om det berodde på tips jag snappade upp hos mosse  lr att hon var extremt vänlig, det vet jag iaf svaret på;) Fick ju fina fina tips bara igenom att luska på värsta sätt när vi fikade, sen att jag fick se pappsen Jock in real life var ju inte så trist heller. Shit jag gillar Jock!!!

Pållen Crocket var ok på träningen å Sandra va duktig som vanligt, vi var nog alla nöjda trots det kassa vädret!!
/A

Valpresa

Nu är jag hemma igen. Kan säga att vädret var lite sådär när jag åkte ner... full snöstorm på vissa ställen och många avåkningar längs vägarna. Men efter många timmar var jag iaf framme hos Mosse. Vi började med fika och lite snack om ditten å datten.Sen tog Mosse ut Jock och vallade. Man kan inte bli annat än imponerad, vilken härlig hund. Fast det är klart, hyfsad förare oxå ;)
Sen var det dags att få se de små liven. Och det var lika svårt som vanligt att fösöka få en uppfattning. Kullen kändes jämn, vilket alltid är ett plus. Mosse kommer att välja ut en valp åt mig och det är bara att vänta. Alla stack ut på nåt sätt under tiden jag var där och man kan inte göra en bedömning på den stunden. Söta var de iaf :)


image232
Mamma Star med en klase valpar

image227
Bus


image229

image230


image231

image233

image234

image235

Söta va?

Idag är det hoppträning med lillstumpan, annars är det lite slappedag. I morgon däremot är det storsanering inför helgens gäster.

Må gott

/A

Fortsatt högt tempo

Jag skulle ljuga om jag sa att det inte börjar ta lite på min nu, när jag haft helt hysteriska dagar ett bra tag. Det fortsätter ända till på torsdag, men då är det iaf bara hoppträning på em. Ska försöka att säga nej om nåt annat dyker upp.
Idag åkte jag till Zonja direkt efter att jag lämnat barnen. Där var oxå Pamilla och Åsa. Det blev en heldag och jag styrde kosan hemåt vid fyra-snåret. Men det är alltid lika trevligt att träna där och det kommer bra ideér, samt träningsplaner ur våra små diskussioner. Jag fick till ett par bra framdrivningsövningar. Jag visade Zonja mitt problem och hon gjorde sin bedömning. Utefter det, gjorde jag min övning annorlunda och fick omedelbart resultat. Kul, ska jobba vidare på samma sätt.
Väl hemma var det dressyrträning för töserna, så det var bara att fixa å packa för dem medan de åt. Vi kom hem nu och jag är totalt slut.
I morgon bär det av till Mosse för att titta lite på puppisarna. Det ska bli riktigt skoj att få komma dit å klämma lite på dem.
Återkommer med rapport om detta senare.

/A

Helg å hästtävlingar

I helgen har det varit mycket häst. Sandran körde ett sjukt fint race på lördagen och hamnade precis utanför placering i lätt D. Så kul med tanke på hur kämpigt det ändå varit. Emelie körde lätt C1 i dressyr idag med motstånd från 15-16 åringar och gjorde en så fin tävling. Det gäller att lägga fokus rätt och hon var så duktig. Nu tränar vi vidare mot nya mål till våren.

Igår var vi bortbjudna men det blev ändrade planer, middagen blev hos oss och det innebar att värdparet fixade middag, vin å dessert, samt snack å drinkar. Så flott, väldans trevligt.

Idag var det lite farsdags middag med paranteserna. Janne grillade lamm och det var goda tillbehör samt efterrätt såklart. Mmmmmm gottttttisss :)

Jag hann oxå med lite vallning igår. Det gick hyfsat bra tycker jag. Ska åka iväg i morgon till Zonja och valla ännu mer. Najzzz Tina sprang förresten rätt in i en bil idag, knäppa jycke. Som vanligt kollade hon bara på hästarna och såg inte att det kom en bil... ja, vi får väl se hur länge hon kan hålla sig skadefri.

Må gott
/A

Väder...

Regn, storm och kyligt som attan. Idag har varit en lång dag. Kom precis in och fick mig lite te å macka.
Har varit och kollat av Tinan igen idag.. lr Sue Ellen som är hennes nya alias *s* Anna kände igenom henne och hon var lite stel emellan skuldrorna men annars värsta byggarbrittan i denna delen av Sverige. Fint bredställ mellan frambenen och mindre basketbollar på insidan låren. Ja jösses hon kan muskla på denna jycken. Tyvärr är hon lite svullen i buken och har börjat fälla ordentligt. Kan det redan vara löp på g. Är det så är det bara 5 månader sen sist.. lite kasst.
Efter massagen åkte vi till Camilla för att valla lite. Men det var så kallt å regningt, och jag var inte riktigt på hugget. Övningarna hos Kerstin har oxå dragit fram räpan de luxe, så hon var inte helt medgörlig. men lite trevliga drivningar blev det iaf.
Sen var det fort hem för att hämta kidsen handla middag läxor å slutligen hoppträning. Sandran fick en bra genomkörare innan helgens tävling. Nu är vi lite sega å slappar resten av kvällen.

Må väl
/A

Kallt.... brrrrr

Usch å fy, va kallt å rått det var idag då. Drog iväg rätt tidigt till Kerstin för att valla ihop hennes får inför slakt. De är oinvallade och vilda och Tinan var svårt olydig pga för lite träning det sista. Men hon skötte sig ok, inte bra men ok. Vi fikade i 2 omgångar å sen gjorde Mats otroligt god pastagrejs till oss. Mumma.
Efter detta var det bara att åka hem för ett möte på Emelies skola. Vi pysslade i stallet och käkade onyttig pizza till middag. Detta är inte bra för figuren... nope.
Tina var iaf nöjd efter att få jobba lite ordentligt med huvudet idag. Knäpphund, vi var ju ute å cyklade görlänge igår och det bekom henne inte alls. Nädå, hon ska allt få valla lite mer denna veckan.

/A

Förberedelser

image225

Godmorgon

Vaknar upp till en härlig solig dag. Är på väg ut nu efter frukosten med tjejerna. Vi ska ta en go tur med hästar och hund. gäller att passa på när vädret tillåter och det är ljust.
Det kommer hem kompisar senare, så det ska städas handlas å lagas mat oxå. Men det ska nog hinnas med. Vad som inte kommer hinnas med är vallningen. Tina är så jobbig nu att jag känner ett styng av ilska varje gång hon rantar med mig. Hon kan verkligen trampa runt och vara überjobbig nu. Gaaaahhhhhh Jag verkligen bara hatar när vovvarna är såna. Men jag förstår henne, denna veckan har verkligen inte varit hennes. Men så är det bara ibland.
Så ha en trevlig dag alla
/A

Dagens låt



Hopptävling samt ridning

dagens låt
Idag har hela dagen spenderats på ridklubben. Kom hem nu vid halv 8, och fick då ställa mig å fixa lite tacos då Sandra hade med en kompis hem. Men nu är jag totääält slut. Men hur gick det nu då? Jo, idag så såg det helt fantastiskt ut och Sandran fick en efterlängtad rosett. Ett stopp blev det dock i 70klassen men sen gick det som en dans. Hon är helt klart på väg. KUL!!! Emelie körde 2 lektioner på raken på kvällen och Nappe gick så himla fint. Båda 2 ska tävla nästa helg och kul ska det bli :) Även Sandra red 1 timma men på en annan häst då Crocket beviljats ledighet. Kul med djur är det... längtar redan till nästa helg full av tävlingar.

Tina har även idag fått bara vara, och är svårt sur. Men nästa vecka lr veckan därpå ska jag nog få lite tid över!

/A

Underbar


Jag skämms

Jag glömde ju helt bort att gratulera Camilla med sin Tobbe som oxå blev godkända på VP i lördags...GRATTIS, ni var så värda det. Nu är det nya tag som gäller!!

Själv har jag inte hunnit med Tina alls denna vecka till bådas fötret. Hon är urjobbig och vallar allt, det gör mig helt galen. Det är ju höstlov för tjejerna så det har verkligen gått i ett, med hästaktiviteter. Emelie testade sin första lätt
C1 och tyckte det var jättekul. Nu ska det tränas för nästa. Nu är hon med hästen hos Saga och kommer hem igen i morgon. Sandra har träning idag och hopptävlar i morgon.
Själv har det blivit fönsterputs samt bullbak..... I hate it both. Men ikväll ska alla vara väck och jag ska bara slappa.. så skönt.

/A