Tävlingar

Jahopp då har helgen tagit slut och Silva har precis kört ut från parkeringen. Vad kan man säga? Jag är helnöjd.
I fredags var jag hos Zonja och tränade lite på det fält som hon fått tillgång till. Jag körde bara långhämt och var relativt nöjd med hennes arbete. Efter det drog jag hem som en avlöning för att hinna köra Sandra till ridningen och möta upp Silva.
Det var najs att träffa Silva igen såklart och det bev mat vin och mycket bubblande. Sen gav vi oss av tidigt på lördagen för att se på VP:t som gick innan IK1:an. Det blev lite svårt för både Puma och Storma och de fick tyvärr bryta båda 2. Jag hade start nr 29.. näst sist och jag hann bli redigt nervös under dagen. Jag fick iaf till ett bra hämt 44p, men sen kom räphunden fram och som vanligt så gick det i 200knyck och vi fick inte med oss några grindar denna gången heller. Fållan var svår för alla istort sätt. Men Tina gjorde ett jättefint jobb där och de dåliga poängen berodde nog mer på min orutin än på hunden. Jag slutade på 61p och en viss känsla av att jag måste förändra nåt.... På kvällen drog vi hem till Zonja.  Först tränade vi lite lite kort och Åsa gjorde några hämt med sin Puma. Sen väntade Roffe med en liten drink innan maten. Mycket flott. Vi åt, drack och skrattade gott hela kvällen innan vi slocknade. Jag drömde om vallning hela natten och när jag vaknade hade jag planen klar. Idag skulle inte Tina få bestämma, punkt slut. Planen var att ta kommando, och tog hon inte det, skulle jag bryta. Jag hade tidigare startnummer och hann inte bli nervös. Jag fick fullt på utgången och 8:a på upptaget, sen körde hon värsta framdrivningen... ojojoj, där tappade jag mitt förstapris. Men när hon väl kom till mig röt jag i så hunden såg alldeles perplex ut. Sen fick hon inte chansen att göra nåt utan min tillåtelse. Och sedär, nu fick vi lite bättre poäng. Fållan var svår även idag och vi hade bara 2p kvar när de väl kom in, men Tina är så himla duktig där. Nu ska jag bara lära mig att läsa fåren. 68p och en 8:e plats av 33.
Jag har en klar bild över min träning i vinter och jag kan knappt bärga mig innan vi ska träna igen.

För Zonja gick det oxå bra, ett fint race med Storma på söndagen, vilket genererade till gk vallhund. Grattis!!
Samt 2 bra rundor med Zting i helgen. Åsa bröt tyvärr även på söndagen, men nu är det nya tag som gäller!!

Nu ska jag ut å klippa Crocket i tävlingsfrisyr innan det är dressyrträning för tjejerna.
Ha det gott
/A

Helg igen

Å då kommer Silva  ner från Hällefors!! Så himla kul! Hon hör bara av sig å vill umgås lite, å det går ju bra, jag gillar ju att umgås. Denna helgen blir ju oxå lite speciell för jag ska ju tävla hela helgen och lördagkvällen ska jag tillbringa hos Zonja, så Silva bjöds naturligtvis med. På nåt sätt blev det dock fel för det känns som hon har lite stora förväntningar på min vallningskonst... hehe. Look at her blogg Men men, då min hund försökt med div olika sätt att skada sig själv så inser jag att ska hon se riktig vallning ska hon nog titta på mer ekipage än oss.
Det ska iaf bli riktigt kul att träffa henne igen och få ha en riktigt rolig fnisshelg med alla brudarna! Det börjar redan i morgon med lite vall hos Zonja, sen fortsätter det heeela helgen, gött mos.

/A

Åh näääääääääääääääj

  43263-133

Ibland blir man ju lite trött på sitt kräk. Tina började dagen med en inpackning av den mest vedervärdigt osande gojja jag nånsin känt odören av... höll på att kräkas rätt på hallgolvet när hon kom in. Hon for som en projektil och hann göra en vända i sin lilla säng som lägligt nog ligger bredvid min. Jeeezuzzz rätt i tvätten med den och in i duschen med hunden. Sen var det lite lugnt, tills tjejerna skulle hoppträna. Då vart Tina helt låst på hästarna vilket medförde att hon i full kaareta sprang in i ett betongfunament med fronten...
Shock 3 Hjälp.
Träningen med tjejerna gick dock bra och Sandran var som vanligt helt fantastisk på träningen, ska bli spännande å se hur det kommer gå nästa fredag då det är tävling igen. När vi sen kom hem var det mat. emelie stod å skar gurka, vips så for kniven i golvet och höll på att skära av Tina bakbenet. Herregud.. är det ett tecken på att hon ska bli lite skadad igen??

/A


Valp å vallning

Här är en liten länk till min nya stjärna, nån av hanarna är det!!

Idag kom Mika och Camilla upp till mig för lite vallning. Ett underbart väder har vi och det är lixom inte mycket som slår detta då. Jag fortsatte att träna som jag å T kommit överens om. Jag tycker att Tinan går riktigt bra nu. Fokuserar inte alls på bana lr så utan kör på helt enligt plan. Bra där, för jag kan annars bli lite tävlingsfokuserad.
Jag avslutade träningen med Tina genom att köra slalom mellan pinnar. 5m emellan var smalt för mina 10 får, men idag för första gången lyckades vi riktigt bra!! Duktiga vovven!

Jag fick oxå köra lite med Camillas Tobbe, för att känna på honom och se om han köpte min träningsteknik. Jo då, det gick bra. Jag tror både Tobbe å Camilla vart nöjda. Det gick även bra för Mika å Mys idag. De fick oxå lite saker att tänka på. En go dag helt enkelt!

image223
image218
image219image220
image221
image222

Må väl
/A

inlägget som försvann

å kanske lika bra det?? men ni kan få en av mina favvolåtar ist.


Dåligt med bilder...


image217

men jag ska försöka bättra mig. Idag har jag slappat lite. Inte så mycket som jag skulle behövt tror jag. Frusen å lite sisådär känner jag mig, men har inte riktigt tid och ro att bara kura ihop mig. Så istället blev det mecka med liten bil, vallning samt tidig hemgång för tjejerna.

Meckande består i att försöka lokalisera ett fel som gör att en säkring går hela tiden. Nackdelen är att det är en himla massa funktioner på en å samma säkring. Jag är dock inne på att det har nåt med centrallåsningen i bagaget som är boven i dramat. Jag fortsätter leta.

Vallningen idag var positivitetsträning. Tinan var riktigt riktigt fin och jag tränade på det sätt jag fått tips om i torsdags. Kul kul kul tyckte nog vi båda!!

Tjejerna hämtades för att hinna rida ett pass innan det blev mörkt. Jag fick gå in och göra middag men det jag såg i fönstret såg jättetrevligt ut. Emelie är den som ska tävla närmast, nästa onsdag i dressyr, lätt C1. Det ska verkligen bli spännande.

I morgon ska jag ner till stan igen för ytterligare ett möte, så mormor hämtar barnen. Vi ska sedan träffas i stan för inköp av halloweendräkter. Det ska bli lite najs att strosa på stan en stund tycker jag nog.

Ha d
/A 

Nix, jag har inte varit overksam

Tvärtom, så har jag varit så busy att jag faktiskt inte hunnit med att skriva. I torsdags drog jag i väg för att valla med en polare. Det var kul att få visa upp det jag tränat på nu de sista månaderna och få en kommentar på det. Tinan skötte sig fint och jag vart jättenöjd. Jag fick mycket beröm och nya uppslag för min träning... thnx T. Jag körde oxå låååångt hämt och när jag skulle visa upp smygartakterna fick jag inte riktigt fram dem, men en analys gjordes och jag tror nu mig veta varför det kan gå bra en gång och inte en annan. Man kan ju säga att hon är olydig som inte fortsätter på mitt kommando i utgången, men hon är oxå väldigt förutseende på djuren och där blir det en liten låsning. Men vi kämpar på!! Kan bara säga att jag behövde den resan på många olika sätt.

Igår var det Km i vallhundsringen och jag startade som nr 2. Det var yra små tacklamm, vilket visade sig va lite halv svårt. Väldigt många bröt. Jag kom runt med kassa poäng, men jag är riktigt nöjd med Tinan. Däremot hade jag en ordentlig svacka själv och visslade fel många gånger.
Här är bilder från Km:et

Idag var det upp tidigt igen för att fara iväg med Sandra å Crocket på hopptävlingar. Sandra var så duktig och de har kommit så långt. Tyvärr räckte det inte ändå fram denna gång, men vi har 3 tävlingar kvar nu i november, så det kan vända. Hon var iaf nöjd och glad, å jag var svårt stolt över lilla gumman.

Nu ska jag nog ta en lugn dag imorgon, för jag känner mig rätt sleten och lyckades dessutom dra på mig en urinvägsinfektion i torsdags när isvindarna blåste omkring mig.

må väl
/A

jäääähoppp

Så där.. halva dagen har gått och jag har som vanligt fixat hästar å stall samt tvättat. Jag mötte sedan upp Mika vid fåren för att köra lite seriööööööööööös träning. Hmmmpppfffff  Mad Trodde jag på det själv lr? Körde lite attitydskoll först och lilla söteräpan såg svårt välvillig ut. Fina flanker och då menar jag riktigt fina, hade rätt attityd till mig och fåren. Så lurad som jag var tog jag med allihop ut på stora fältet. Sen var cikus Tina igång! Dålig utgång på hämtet, det stod ju en person med hund där... daaaahhh. Sen gällde det tydligen att på snabbast möjligaste sätt sno flocken från inkräktaren, kosta vad det kosta vill. Jag kan säga ärligt att det sved rätt fint i låren när jag kutade allt jag kunde och talade om för Tina att detta inte var riktigt det vi kommit överens om. Börja om å va glad.. Sick Nytt hämt, denna gång fin utgång... men återigen katastof vad gäller framdrivningen, återigen fick jag bevis på att jag borde börja träna igen. Nu blev jag kanske lite sur på aset  Screamer  och efter det så verkade hon förstå lite bättre!! Jag gick tillbaka till att köra lösgörande övningar på henne, och hon är verkligen mycket sämre på vänster än höger. Det blir till att lägga ner mycket energi på detta ett tag igen.
Allmänt om träningen: Vi jobbar mer emot än tillsammans, vi är lika envisa och tyvärr verkar hon få sista ordet hela tiden. Men hon börjar få fina flanker och kan gå riktigt bra om man råkar göra det som hon ändå hade tänkt!!   Circle Of Hearts  Lilla sötehunden

Nu ska jag hämta kidsen för en liten runda på torget, sen blir det ridning förstås samt lite go middag. Idag blir det varmrökt lax med romsås å kokt potatis. Det gillar vi!

/A


oooont

Mmmmm det har jag, i nacken, ner i axel och arm. Antagligen efter hököret igår. Molande värkande, kääääässt. Men men vad göra, bit ihop och kom igen.
I morgon blir det vallning så det så. Nu har jag hållit mig tillräckligt länge, lr hur!

/A

Att göra

Go to fullsize image

Olja teakmöblerna samt ekborden i kök och matsal
Byta sängklader
Stallet samt hästarna
Höet
(fixades igårkväll)
Dammsuga
Klippning barn
Middag.... den är svårast... tips please, tagit fram köttfärs

Klippa klor på vovvan

Japps, här kan man inte sitta å dega, nu ska jag dammsuga så jag kan slappa lite sen, för kolla jag är ju snart klar med listan. :)

Kolla kolla, å klockan är bara 11:22, nu ska jag dricka kaffe å äta lunch

/A


pyssel

Började dagen riktigt mysig med frukost, levande ljus, kaffe och ett kapitel i boken.. *myyyyyys*

Idag ska jag bara fortsätta pyssla hemma. Det är grått å trist ute, men jag har gjort i ordning i stallet nu på morgonen samt fixat in hälften av den stora höboll bonden kom med i morse. Resten får nog vänta tills i morgon.
Så det blir innepyssel resten av dagen.
I kväll är det dressyrträning med töserna, det är alltid lika kul att hänga med på det och se hur de utvecklas hela tiden.
Här kommer bilder på titthindret samt gaveln.

/A
image214
image215

Mhmmm

Nä jag höll det inte, utan tränade föstås med Tinan.  Jag ryckte med mig Janne ut för hämten. Och hon skötte sig bra, tycker jag. Stannade lite kort båda gångerna men annars bra!! Så det var kort och smärtfritt. Sen gav jag mig på den omålade gaveln på huset som retat mig under en längre tid. Nu ville jag bara ha det gjort, så nu är det målat. Under veckan ska jag försöka få det vita runt barnens fönster på plats oxå, så slipper jag se skiten.
Jag har oxå hunnit agera ridlärare till kidsen och idag var det markarbete samt hoppning på agendan. Det gick fint  och även kidsen blev inspirerade av målningen, så nu har de målat ett plank med monster på, sk titthinder, mycket bra då Crocket kan vara lite löjlig. Bild kommer.
Vi åt sen 3 rätters middag och är nu rätt nöjda tror jag. I morgon ska jag som sagt inte träna hunden utan ägna mig åt mer målning samt dressyrträning med barnen.

Må flott
/A

När man inte talar samma språk

Då blir man ju såååå frustrerad. Jag hade bestämt mig för att inte träna idag, pga av gårdagens katastrofala pass. Men inte kunde jag hålla mig inte. Nä ut skulle jag, å det skulle jag nog låtit bli. Vi är inte alls på samma våglängd. Idag när ingen stod vid flocken var utgången på hämtet sig likt igen... totäääält onödigt att träna. Upptaget å framdrivningen var katastrofala. Hunden kastade sig fram och tillbaka som värsta pendeln på accord. Inte tog hon stopp lr sidovisslingar utan for bara runt så jag blev arg så det rök ur öronen på mig. När jag kom så nära att hundfan faktiskt la märke till mig, ja där löd hon löjligt mycket. Knappt att hon gick framåt alls utan visade bara sin välvilliga inställning, vilket gjorde mig ännu mer förbannad. Det är då jag bara ska gå därifrån... men det är ju min svaga sida, jag kan bara inte lämna skit ifred.. Här ska lösas, fasten mitt tålamod är bland de sämta i sverige. Jeeeezzzz menmen, vilka fina flanker hon fick, aset... I morgon ska jag inte träna. That´s a fact!

Men se, jag har söta pållar i trädgården!
image212image213

/A

Bluttan, bluttan, bluttan, blääääääääääääääää

Idag blev FinTinan FulTinan  
image211
hallå ja... fyf..n va dåligt det gick idag då. Usch efter dagar av riktigt bra träning blev jag nog invaggad i nån sorts falsk säkerhet. Hämten var katastrofala. Utgångarna lika fjösiga som vanligt, totääääl olydnad på framdrivningen. När detta händer så blir det förståss oxå kaos i mitt huvud, vilket gör att jag visslar fel typ 90% av gångerna... nääää fasen, ska man kanske bara kasta boll istället???

Annars har jag iaf städat flott i la casa, samt gjort
Malins smarriga räkröraWay To Go Nu väntar idol med fredagsmys å quesadillas, mums!

/A


Duktiga Ungar

Att man älskar sina barn det är det knappast tu tal om... men ibland så får man såna där toppar. Vi började dagen med att vid frukost läsa ett kapitel i en bok som vi alla uppskattar lika mycket. Hästbok såklart. Sen for ju jag runt med mitt under dagen innan jag hämtade kidsen igen. Då var det middag tillsammans, med massa skratt å flams innan jag å Sandra drog iväg på hoppträning. Det har ju verkligen gått så upp och ner med träningen. Men Sandra har varit oerhört målinriktad och framför allt inte blivit rädd, när hon gjort de hemska luftturer hon gjort. Hon har ju tex ett fult ärr på kinden som hon är mäkta stolt över, men som jag ryser över när jag vet att hon likaväl kunde ha krossat kindbenet. Men nu så bara stämmer det för dom, det händer saker, det ser lugnt och fint ut, dom flyger över hinder som aldrig förr. Sandan lovordas av sin tränare och av de mammor som varit med oss på resan. Crocket sköter sig exemplariskt och ska ev vara med i allsvenskan i helgen med en annan ryttare. Folk vill tävla hästen med den stora potensialen. Han är vår och Sandran tycker att det är så roligt att hon får tårar i ögonen. Kan det bli bättre?? Medans vi var iväg, vad gör då Emelie, jo hon fixar med värmeljus överallt som bara är att tända. Hon förbereder för en myskväll i soffan med popcorn och lite Peking Express. Hon fixar i Stallet så vi bara kan gå in när vi kommer hem vid 8:a snåret.... mmmm ger man så får man, helt klart!!

Jag körde ett litet pass med Tinan innan barnen hämtades. Det var iskallt, regn och storm.. kollade bara av attityden inför morgondagen... som om det skulle göra skillnad *asg*  Dream on

Men 2 pass blev det! Men jag sköt ju på städningen och det lär jag få sota för i morgon. Men då kommer Zonja och då är det en annan dag!!

/A

Skiiiiiiiiit

43263-132

E mysigt tycker Tinan, speciellt när man kan göra sin egna speciella skitinpackning, för att senare smyyyyga tyst, tyst in och dela med sig av inpackningen lite varstans. Usch å blä, tycker resten av familjen. Det får nog bli ett bad för lilla äckelgrisen idag.
Annars har vi hunnit med ett pass såklart och jag tycker faktiskt att hunden går bra nu. Självklart skulle det vara att föredra att hon faktiskt lyssnade efter vilken signal jag blåste och inte gav sig av bara för att jag tänkte vissla. Men överlag, bra flanker och relativt bra lyd. Går hon som hon gick idag, så ska vi väl kunna få ett första pris. Men det är ju oxå så att hunden inte går själv utan jag är ju tyvärr med..... jag är ju faktiskt rätt bra på att vissla tvärtemot det jag menar å höger å vänster blir dimmigare än någonsin, men skam den som ger sig.

Kl 11 är det möte, sen ska jag handla lite inför helgens aktiviteter, då min bror, sambo och barn kommer och hälsar på, samtidigt som tjejerna har en kompis som ska sova över oxå. Sen är det städa, städa, städa innan kvällens hoppträning. Men förhoppningsvis hinner jag slinka in med ett träningspass innan jag hämtar barnen kl 16. Vill man så går det.

/A

mmmm nu är jag nog lite seriös ändå!! *s*

image210

Även idag skrämde jag upp fåren vid 8:a snåret. Dom ser inte så lyckliga ut när jag kommer. Men en som är lycklig och laddad, det är Tinan. När man helt plötsligt får tid att träna 2 pass om dagen, som är lite så där lagom långa, så tänder hunden till ännu mer. (som om det behövts) Och med trycket jag lagt nu, så känns det som det hamnar i koncentrations och tryckbiten. Är det så så kan jag verkligen ta det. Hon är INTENSIV, men idag tog hon i stort mina kommandon och flankade fint.
Idag blir det bara detta passet för jag ska på en skolaktivitet innan jag ska ner på möte i stan. Men i morgon är jag på´t igen

/A

SM-Helgen

Ja... hur trevligt va det på en skala?? Fantastiskt! Underbart väder och supernajzzz sällskap. Precis som det ska vara!
Men jag började väl dagen på ett för mig typiskt sätt... jag försov mig och vaknade halv 5, då jag egentligen skulle ha hämtat Mikaela i Kungälv. Men jag körde en räcervariant av dusch å annat så 10 över 5 hoppade Mika in i bilen. Sen bar det av. Vi blev guidade hela vägen av vår emineta bitch (gps) och kom fram när endast ett lr 2 ekipage hade gått. Sen var det vallning å samkväm som gällde heeela helgen. Oerhört trevlig. Jag är ju svårt social så jag bara älskar sånt där.
Jag drabbades dock av dagens I-landsproblem när jag glömt mitt motljusskydd till kameran, därför blev inte bilderna av bästa kvalitet. Hade ju solen rätt i nyllet... men fin färg fick jag istället!!  
Eyebrow Annesofie och Malin var ju vana campare och hade med sig nån sorts gourmetmat... jeeeezzz. Dom hade gjort en räkgrej som var totäääält. Så bitte, var är receptet Malin?? Gästerna kommer ju snart!

Igår var både jag och Tina laddade när vi åkte ner för att träffa Camilla och Marianne i Kungsbacka för some serious vallning. Tyvärr var inte den kombon helt lyckad då vi ville helt olika saker. Körde 3 pass, där jag endast fick trycka trycka trycka... helt utan resultat kändes det som. När jag kom hem körde jag ytterligare ett pass med mina egna får, och inte vart det bättre där. Tina surade tvärt ihop å blev ännu tjurskalligare. Men idag när jag hoppade ut i hagen vid 8:a snåret å frosten låg tung över gräset så syntes resultatet. Tina flankade fint och tog styrning rätt nästan hela tiden. Jag är jättenöjd med henne. Jag ska köra ytterligare ett pass i em, så får vi se.

Här kommer ett litet bildspel från helgen.

ciao
/A


image206
Det var en härlig himmel 
image207
Här sitter dom, som små tanter med kylväska å filtar kring benen Cool
Fullt upp hela dagen...

Men så här skönt hade vi det, uppdatering kommer

image204

/A

Nu är det klart

Jag fick ett samtal i fm trån Mosse som berättade att det nu fanns valpar och att det fanns en hane till mig. Weeeeiiiiii, shit va spännande. Har svävat på små moln hela dagen. Jag drog ner till Kungälv för att träffa Mikaela. Vi lunchade sen ihop med mina kollegor Erik å Mackan. Så himla kul att träffa dem igen! När vi suttit å bubblat om ditten å datten, var det dags att hämta Sandran. Idag var det hoppträning. Målet idag var att Crocket inte skulle vägra nångång, samt att han skulle gå i lagom fart. Helt klart är det så att Sandras enträgna ridning nu börjar ge resultat. Idag gick det så fint, lagom men piggt och inga tveksamheter. Skönt för nu ska Sandrar göra en hel del tävlingar under november. Hon fick en extra träning nästa vecka så det ska nog gå bra.
Inför helgen är det massa aktiviteter. Jag drar på vall-sm, Janne å Sandra drar till Karlstad och Emelie åker till Saga.
Så nu på kvällskvisten har vi alla packat. Jag drar först.... kl 4 i natt rullar bilen från parkeringen 
Shoot Me Tror ni man kan få en latte då???

/A

Greys Anatomy

Snacka om att jag bölade ikväll då.... va eee de määä mej???


Dagen

Japp hämtade Anfian tidigt.. ok hämtat latten hos McD förståss, men sen var det svartedalen som gällde. Träffade på svårt mycket svamp... typ 7 liter blev det.. jobbigt att rensa, men nu ligger det för torkning! Tinan for runt som ett jehu.. hon är på topp verkligen, kul!  Sen var jag och vallade en stund, hon skötte sig, men jag gick inte ut på stora fältet pga en halt tacka jag måste kolla in.Imorgon får vi se vad som hinns med... det är hoppning samt hästar som ska ut inför helgen.Sen bär det iväg inför på vall-sm. Kul, kul, cykeldäck
Förresten. Idag såg vi orre, älg ko samt älvkalv iskogen... Coooolt

/A


Testar att lägga in videoklipp, håll tillgodo!


Efterklok

Började dagen med att försova mig lite sådär gott. Fast ungarna tyckte det var sådär att få komma försent till skolan. Men vad ska man säga, jag har ju 1års sömnbrist att ta igen, vilket har lett till att jag sover sjukt tungt nu. När jag kastat av kidsen på skolan åkte jag och byggde min lilla bana. Sen hämtade jag fåren, jag körde hela flocken då jag var lite lat. Tina fick hämta på ca 200m och jag kunde inte se henne hela sträckan. Det var lite dumt för jag tyckte att det tog lite för lång tid, innan hon var på plats vilket innebär att hon kan ha fastnat någonstans på vägen. Sen gjorde hon ett bra upptag och en fin framdrivning, fåren gick fint runt mig och sen bar det av mot första grinden. Då var det som om hon trodde att vi var på tävling och kräket körde på i en helvettes fart, med dålig lydnad. Snacka om att hunden blev snopen när jag tryckte till henne, men snopen lr inte, Tina körde vidare i sitt eget race.... totalt övertygad om att det var svårt bråttom. Jag bröt henne och körde igång med grundövningarna igen.. RÄPA
Jag skulle förstås ha kollat attityden innan jag gick ut på stora fältet....  
Blushy  Jaja det kommer jag att göra imorgon! Jag måste även köra lite lösgöringsövningar igen oxå. Mycket att hålla i huvet!

När jag hämtat Sandra, stack vi ut och red, vädret var ju fantastiskt så det var helt ljuvligt. Nu har vi kommit in, alla djur är tränade och omhändertagna så nu kan man titta på de små hemmafruarna med gott samvete.

I morgon ska jag å Anfian dra ut å plocka lite mera svamp!

/A
Långa långa hämt

image203

Efter jag kört barnen till skolan åkte jag och vallade en stund. Tinas attityd har verkligen blivit bättre och man ser att hon försöker göra rätt. Självklart genar hon lite i flankerna fortfarande ibland, men är då lätt att säga till. Jag gick oxå ut på mitt nya träningsfält och insåg vilka hämt jag kommer kunna göra, kul!! Det finns möjlighet för både dolda och synliga hämt på långa avstånd. Spännande, imorgon blir första dagen jag kan träna där. Tyvärr kommer jag inte hinna sätta fålla men allt annat kommer att vara på plats. Oj vad spännande. Jag har nu oxå 10 tackor kvar och får möjligheten att dela upp dem i olka grupper.

Vädret har varit fint idag med härlig hög höstluft. Jag fixade med hästarna en stund och grejade i stallet. Tjejerna har dressyrträning i kväll så jag hjälpte dem med sina sysslor så de skulle hinna. Efter detta tog jag, Tina och Cliff en skön promenad rätt ut i skogen. Tina bara älskar dessa promenader och far som ett jehu bland träden. Man ser verkligen på henne att hon mår rätt bra nu, helt annan hund! Bra träning är det oxå för henne!
Svamparna stod som spön i backen och idag blev det väl en 3 liter blandat gula kantareller och trattisar. Det blir gott i såserna senare i höst!

image202

/A