Revanch

Även idag gick Tinan finfint, skillnaden var bara att jag höjde blicken och höll koll på banan. Detta genererade att vi fick ett 1:a pris 93p och kom 2:a av 33 startande.
Just nu jobbar jag och Tina som ett team och det är roligt att valla med henne. Kände mig dock lite töntig när jag drog på min lilla vante på min höger hand för att hålla kollen, men faktum är att detta är det som gjort att jag och Tina faktiskt får till det. Nu behöver jag inte tänka och fundera, utan nu bara det sitter där med höger och vänster, och Tina kan lita på det jag säger. Najs.... men dock lite töntigt!!

Dagens protokoll
Utgång 20/20 BraDjup
Upptag 10/10 Lugnt! Bra!
Framdrivning 17/20 ett par stopp, spridda på slutet, annars bra!
Fösning 18/20 Bra
Drivning 10/10
Fålla 8/10 Bra jobbat
Delning 10/10 Bra jobbat
Summa 93/100
Dommarkommentar: Härlig påpasslig bra hund. Fin djurhantering, Väl förd!! BRA!

Det var välan roligt!!!!
/A

När man har för mycket omkring sig...

Idag studsade jag upp vid halv 8 för att åka iväg till Stordal och tävla, halvvägs kom jag på att jag inte läst vägbeskrivningen och fick ringa Zonja, som guidade mig rätt. Jag hade start nr 8 och skickade iväg hunden, fick ett litet stopp på vägen ut då Tina hamnade i konflikt  och la sig kl 3 innan hon drog iväg igen. Tina var fin och lydig och vi föste å drev. När jag passerat första fösningsgrinden och jag siktar i mig på andra gick 2 tankar genom mitt huvud
1: Vad snabbt den kom
2: Vad knasigt den står
Men här stannade jag inte upp och ifrågasatte det utan pillade igen fåren den väg skissen visat. Tänkte iofs igen, jävla konstigt sätt att ställa en grind på, sen gick jag till fållan å höll på lite innan vi fick in djuren. Då kommer domaren och säger till mig att vänta innan jag tar ut djuren. Nu går tankarna igen och jag säger försiktigt
-Gjorde jag ngt fel? Nu går hjärnan i högvarv och jag tänker igenom hela fållmomentet, att det skulle vara ngt annat fanns inte på min karta!!
Men jo jag var diskad
-DISKAD..... ????? WHY???
Du gick ju fel väg, då tittar jag tillbaka på banan och inser att anledningen till den konstiga grinplaceringen var att jag snirklat  fåren igenom framdrivningsgrindarna. Ja jösses, vad säger man.
Jo att Tina gick FINT och var LYDIG.. men matte har annat i sin skalle just nu och ibland så blir det inte rätt då.
Men imorgon ska jag ta rätt väg och förhoppningsvis hämta upp stolen som jag oxå lämnade kvar på platsen. *SUCKA*

/A 

Fredag bildblogg

Det som är skönt med skolstarten för barnen är att när jag ändå kör ner dem till skolan så passar jag på att ta en långis med hundarna, så är det gjort lixom. Sen blir det ju alltid lite mer, men den långa är gjord direkt. SKÖNT Sen är det ju bonus att kaffet och frullen smakar så ljuvligt efteråt. Idag gick vi i skogen en timma. Härligt krispigt väder med klarblåhimmel och sol, 15grader kl 8 på morgonen, en väst över tröjan räckte gott och väl. Tänk ändå om man kunde få önska sig en sån där höst som vi hade för ett par år sen, när det var soligt och varmt nästan ända in i november. Helt klart lättare att motivera sig då.
Hade egentligen velat valla idag men har helt enkelt inte råd att åka runt så mycket så jag får vänta till nästa v när jag bor hos K igen.  

Ikväll ska vi iväg till en kompis med barn för lite mat och fredagsmys. Najs :)

Nu blir det blandade bilder från sommaren

Finaste Tinan

Grillmaster Emelie på landet

Modern och fadern

Sandran ska krossa i hästskokastning

Nu är det dax

Kul tycker Emelie

Gäster

Bööbs bollstudie

Mer, mer

Japp vackrast


/A


Hemsidan

japp www.bc-tina.se är uppe igen, men jag kan tyvärr inte uppdatera mer än i bloggen, då allt ligger på en dator jag inte har tillgång till i nuläget.
Idag hade jag och kidsen en skön frullestund innan skolan, sen tog jag en liten promenix med Anfian och hennes söta lilla nytillskott Lillan. När jag kom hem så fick jag först för mig att köra lite mer guitar hero, måste ju öva.... ;)
Nu ska jag bara njuta av dagen...


/A

jo serruFaktiskt ;)

/A

Jag hade rättIdag hade jag tid hos Annamassör. Jag har ju under hela min semester kännt att allt inte står rätt till med Tina. Det kom ganska omedelbart efter vi varit hos Peter i dalarna och tränat. Tina har betett sig som om hon vore en 14 årig överviktig pensionär. Sovit sovit sovit och tagit lugna promenader. Det är nog bara jakten på fåglar som fått henne att skutta lite glatt. Men den senaste veckan har hon ända varit lite bättre. Jo då den gamla skadan var uppslagen men på läkningsvägen så det blir tävling i helgen och ny laseromgång på onsdag.

Vädret idag har ju inte varit på topp men jag å k tog en promenad i morse och sen har jag och kidsen bara spelat guitar hero hela kvällen. Lr rent krasst jag blev krossad, som vanligt.... my good jag är så dålig på det där :D

I morgon ska jag till Anfia och promenixa lite sen blir det väl lite plock å pyssel innan vi åker på hoppträning med Sandran. Hoppas på bättre väder!

/A

VallatIdag åkte jag till Zonja för lite vallning. Hade sovit länge till halv 1 ca och sen var jag ute å lekte lite med hundarna och kollade till fåren.Väl hos Zonja så var även Anders, Carina och Ann där och vi hade en härlig dag i solen. Tränade malteserkors med Tina och Bööb fick köra lite fösningar i lina samt lite balansövningar. Jag måste verkligen försöka komma igång med honom ordentligt nu.

Ikväll träffade jag bästaste vännen över en hof innan jobbet. Shit va kul att träffas igen... me like!!!

/A

Nu...

är fåren på plats hos K. Skönt!! Nu slipper jag den mardrömmen ett tag och kan ju faktiskt träna lite  :) Tina var duktig och vi fick snabbt in dem i transporten och sen in i hagen. Körde lite fösning innan de fick acklimatisera sig. I morgon blir det dock mer vallning och då ska även Bööb få starta upp igen. Det var ju ett tag sen nu! Ska bli kull att se hur han går. Elin med brorsan York har anordnat ett liten träningstillfälle med Mosse och jag tror att jag kan vara med. Det hade ju varit så roligt :D

Har nu kört dubbeldag på jobbet och har bara natt å kväll kvar innan ledighet. Hur är det att vara tillbax?? Joooo så kul, har garvat konstant känns det som, vilka arbetskamrater.... underbart!!
Imorgon ska jag förhoppningsvis fika med min bästaste, bästaste vän innan jobbet. Kul det var länge sen!
Nu är det slapptime!

/A

Tränat

Ikväll tog jag med mig Tina ut och tränade lite delningar på K's får. Dom är inte kul att valla på dessa fårskallar, men att slipa delning- och singlingsmomenten är de ypperliga till. I morgon efter jobbet ska jag hämta hit mina får. Sen får vi se om det blir slakt eller om de kan säljas.

/A

Tävlingsprotokoll

Bilderna har jag lånat från Värmlandsvallarnas hemsida
Ik1 får Kil

Utgång 20/20 Perfekt
Upptag 10/10

Framdrivning 17/20 stopp
Fösning 15/20 krokigt
Drivning 9/10
Tratt 10/10
Delning 4/10 flera försök, hund gick mot fel djur
Kommentar fr domare: Mkt trevligt framförande, föredömlig djurhantering, lydig........ hmmm lydig, jo i flankerna men inte ett stopp lilla daman tog, saktade bara ner en aning!!

Summa 85p och ett första pris :D

Nästa helg blir det tävlingar på Stordal, Tjörn :) Kul!!

/A


VännerDom gör så här!!! Har då gått flera timmar innan jag såg detta på spegeln. Glädjen å tacksamheten är obeskrivlig.
Här känner jag mig hemma!!

/A

stress

Det finns ju både positiv och negativ stress och jag ser mig själv som en mycket stresstålig person. Stress på mitt jobb gör mig taggad, men nu när det varit så mycket negativt i mitt privatliv sätter det tyvärr sina spår. Jag har långt hår men nu tappar jag tussar som är obeskrivliga, barnen reagerar och uttrycker rädsla för cancer... vad säger man till barn som man älskar mer än livet?? Detta är förmodligen ihop med sömnlösheten min kropps sätt att säga att nu är det nog.

/A

Första dagen

Japp första dagen hemma igen. Jag å kidsen var nere och vaccinerade hästarna på morgonen sen intog vi frulle i lugn och ro. Uppackning för barnen samt lite mer tvätt fixades. Jag blev informerad av vänner vad som hänt på hemmafronten medans jag varit borta och det var inte helt kul som vanligt. Exet är på krigsstigen om man säger så. Fan va tröstlöst och jobbigt.
Barnen åkte iaf iväg till en kompis och jag packade mig iväg till Kerstin. Så skönt. Här mår jag bra!! Har gått med djuren, pratat med vänner, lagat veckans lunchlådor. Nu ska jag färga håret sen är jag fit inför jobbet!!

Stark, stark, stark
/A

Gästboken

Gästboken från hemsidan är nu flyttad till länkar om ni scrollar ner!!
Anfia jag ringer dig sen!! Nu ska jag hasa mig upp för vaccination av hästar

/A

Hemma men vi ville nog stanna i vår bubbla

Japp nu är vi hemma igen. Ska bli kul att börja jobba igen och träffa alla, men annat skit gör att det är lite bläigt!
Semestern har iaf varit skön. Jag och Tina har tävlat och fått ett 1:a pris på söndagen. På lördagen hade jag återigen problem med höger och vänster och tappade tillslut flocken. Phu vad löjligt

Med Bööb har jag kört  hitta-övningar, spår och upplet och vilken liten pärla han är den lilla vovven. Han har verkligen utvecklats fint. :D Han har även fått en egen filt i bilen igen, Bilsjukan är verkligen borta!!

I början av semestern kom Silva förbi med sina vovvar och hälsade på och Petra hann vi träffa 2ggr. Annars har jag och kidsen bara umgåtts och haft det så himla skönt.

Bilen har återigen fått sin beskärda del... nya däck :P Men nu ska det väl gå lite bättre att köra!

Tina har tyvärr inte mått helt hundra men ska få åka till vår massör Anna nästa onsdag.

I morgon ska jag tvätta samt valla lite, sen bär det av till Kerstin ett par dar och jobb.

Hemsidan nerlagd tillsvidare!!

Japp, ingen motivation till uppdatering och dyl, men bloggen lever vidare!

Återkommer!!

/A

Lata dagar

Ja det har vi verkligen! Solat och badat, promenerat och umgåtts. God mat och dryck! Precis som en semester ska vara.
Silva var förbi en sväng med sina jyckar och Bööb tyckte det var kanonkul, äntligen en vovve som ville leka! Igår och idag har vi varit i Karlstad jag och Emelie. Hälsade förstås på Petra och Bööb har fått leka med Exa. Tinan mår lite sisådär och är lite småsur pga av detta. Ska låta massörAnna känna igenom henne när vi kommer hem.

Nu ska vi gå en promenix med djuren innan vi åker och gör stan!

Tjing
/A