SemesterJapp nu räknar jag ner. 4 1/2 h kvar sen är jag ledig till den 22/8 Härligt :D
Ska se om jag kan packa ihop lite ikväll när jag kommer hem och sen bär det av för att hämta barnen i morgon bitti innan vi drar...

Ha d gott
/A 

Jo men förresten....


30 graderMmmm varmt var det idag, men jag kom iväg i tid till jobbet och utbildningsdagen är nu gjord. Nu är 3 ordinarie pass kvar och de brukar ju gå fort. Lönehelg och Iron Maiden.. Need I say moore?

På hemvägen handlade jag samt tankade, bläääääääääää Sen packade jag in hundarna för en lite badtur. Det var uppskattat av Bob medans Tina mest gick i strandkanten. Hon påminner mig om ngn.... hmmm mig typ *fniss*
Efter badet åkte vi hem och jag satte mig med ett glas vin och en bok i solstolen och vovvarna strosade.

Nu på kvällskvisten har jag varit redigare. Middag samt lunch till i morgon. Fixat färskpotatissallad till grillningen i morgon kväll och lagt kött i marinad. Städat och diskat! Japp nu kan man slappa lite va?/a

7:a blev vi

Svårt svårt idag igen, ändrad fålla visade sig göra mycket för tävlingen. Jag tror det var 10 av 24 som fick runt!
Tina och jag fick 68... inga höjdar poäng direkt :(
Utgång 20 Max 20
Upptag 10 Max10
Framdrivning 5  Max 20 Här blev jag lite förbryllad då Tina var enormt osäker och vinglig. Men sen insåg jag att detta är precis det moment jag bråkat med mest och absolut inte är klar med.  Total hämt 35
Fösning 20 Max 20
Drivning 7 Max10
Fålla in 2 Max 10 Många turer blev det, innan vi andades ut och fick in dem
Delning 4 Max 10 Stressade efter fållan blev det svårt att få dem stilla och därmed delningsbara! Tina kom dock direkt när jag bestämde mig att ta in henne.
Summa 68

Men även idag var det flera som kom fram och sa positiva ord om min hund... och jag vet att mycket ligger på mig. Jag har dock en klar plan för min träning och hamnar bara allt i tillvaron lite mer rätt så kanske vi kan få till lite ordentliga pass.

Nackdel nu är att jag inte kan träna ngt innan jag ska köra i Kil om ngn vecka :(

Annars idag hade jag och alla ungar inkl inhyrda en härlig morgon i sängen med sommarmorgon på tv, sen blev det frulle ute innan det blev en långritt. Söta barnen hade en skön dag!!

Nu har jag mumsat middag och idag ska jag lägga i tid då det är jobb i morgon, föreläsning samt arb på Landvetter flygplats.

/A

4 pass kvarJapp nu börjar nedräkningen och vädret verkar stabilisera sig.... ska man våga hoppas på tur även detta år??
Jag har varit ledig idag och haft en superdag med barnen. Hoppträning med Sandran och dressyr med Emelie och hennes duktiga ponny Nappe. Kompisar har kommit och gått under dagen och nu är barnen ute med sin kompis Denise och leker. Underbara dagar :D Värmer mitt hjärta när det bara är så bra, så fint!! Känns så bra att veta att jag bara ska köra torsd-sön, sen är semestern igång och barnen ska vara med mig hela aug. Som jag längtat och väntat.

Jag har även på väg ner till affären hunnit en snabbis till fåren där både Tina och Bob fick köra en snabbvända. Tina gick faktiskt ok på de övningar jag bestämt mig för och jag berömde henne ordentligt och hon verkade ta till sig det. Bob for som en spoling men höll ut och la sig i balans. Han har en häftig stil i fösningarna och det ska bli så spännande att se vad det ska bli av det.

I morgon ska jag titta på 2 hus samt tävla....... men i ärlighetens namn vill jag ha kvar huset. Jag vill verkligen det, jag vill kämpa och bara göra det!! Kan jag? Vågar jag?

Nu ska jag ropa in kidsen för kvällsmat, duschar och nattsaga!
/A

Nattvallning

Ikväll när jag kom hem från jobbet stod det 2 flasklamm utanför bilen :/ De följer en som värsta iglar och jag var tvungen att plocka ut vovvarna från hundgården med dessa bihang i släptåg. Skönt att då kunna släppa vovvsen och båda vallar  fåren fint. Bööb har en härlig stil och känns så rolig att få börja jobba med så smått.
Kul oxå med en lite träning så här innan man ska lägga sig. :D

Natti natt
/A

Sol :D

Ja äntligen var det lite sol och varmt och jag hade ledig förmiddag. Så idag har jag spankulerat runt i mina shorts och bara njutit i skogen med mina vovvar. Stackars Bob försöker få igång Tina men hon tvärvägrar att vara lektant, stackars lilla Bobben. 
Nu blir det lite lunch innan jag sticker till jobbet. Kul att jobba :)


Ha det gott i vädret

/A

uscha mej

Trodde inte det var sant när klockan ringde i morse... sovit dåligt pga axeln, så det var bara att hasa sig in i duschen å stå där en stund och sova. Det hjälpte inte märkbart, men det var bara att ge sig av. Full rulle på jobbet.. mycket tragiska grejjer som händer igentligen alltså. Men man får se till att inte ta med sig jobbet hem. Vid 13-tiden var jag iaf helt slut, jag kände bara hur ögonen rullade i huvet av trötthet. Men nu är man hemma och hundarna är promenerade en rejäl tur. Jag har dessutom kommit in i andra andningen och kommer antagligen inte komma i säng i tid nu heller, men vad gör väl det, snart är det ju semester. /A

*Pust*

Japp här har det varit i ett. Tävlingen i onsdags började ju fint, 50 på hämtet, snacka om roligt, första och andra fösningsbenet kanon, sen kom andra grinden och jag fick hjärnsläpp. Skickade höger i stället för vänster... tänkte alltså fel igen, om och om igen. Där tappade jag mycket!! Iom det så släppte jag tävlingen lite och skickade Tina över linjen för att hålla fåren på ett lätt sett, mycket för att ändå göra fålla och delning. Totalt 69p och en 8:e placering av 34. Det var svåra dragningar och inte helt lätt så Tina gjorde ett bra jobb trots allt. Jag fick fina vitsord av domaren och dagens bästa hämt :) På onsdag är det dags igen!! Spännande.
Direkt efter tävlingen gav vi oss av till Bråfors för 2dagars kurs med Peter. Nyttigt och bra som alltid men jag fick mig en tankeställare vad gäller Tina. Jag ska träna på nu och verkligen försöka få till hennes fösningar och förmåga att gå rätt mot får efter en flankering. Hon får ett år till, men blir det inte bättre så har jag ju lilla Bööb. Och då kommer vi ju osökt in på honom. Han är inte längre åksjuk efter dessa två långturer med bara några dagars mellanrum. Han har oxå fått en lektion av Peter om fårhagens vett och etikett. Han är nu därför fullt vallningsbar och har fått gå flera korta pass i fårhagen. KUL :D
Idag har vi varit hos Stefan i Örebro och tränat hela dagen där jag malt malteserkors, tycker nu att jag inte är fullt så rädd för det längre utan börjar kunna läsa av får och hund bättre. Vi får se hur det går!! 

Nu blir det en tidig kväll för mig för i morgon ringer klockan kl 5:00. Hundarna har redan somnat in.... *s*
http://www.youtube.com/watch?v=aZF35UQ_ZVY&feature=user

/A


En helg klar och nästa på ingång :)

Nu är man hemma igen efter en träningshelg med gränsvallargänget. Bra träning, underbara fält och fina får. Tina har skött sig jättebra och jag längtar till nästa helg då vi kan fortsätta. Även Böööb har skött sig på ett sätt som gör att man förstår att han mognat endel. Jag vallade yttepytte med honom hos Zonja innan vi åkte samt en gång hos Stefan. Han kan nu lägga sig i samband med fåren och förstår även liggsignalen på visslan. Ska bli kul att släppa honom hos Peter i veckan. Lite spännande att åksjukan är helt betingad till min bil, för när han åkte med/i Zonjas bil mådde han prima. Är det bilen eller mitt sätt att köra, tro ;) En gummimatta är vi iaf skyldiga Zonja då den tyvärr blev lite söndertrasad i frustration av att inte få vara med och valla.
Jag skulle jobbat natten nu ikväll men pga olika anledningar ska jag istället åka hem till barnen och vara med dem nu närmsta dygnet och går i stället på ett pass i morgon em. Sen blir det tävling på onsdag innan vi drar upp till Peter för fortsatt träning. Kul , ska det bli.

/A

Lärdom :)

Tävla inte med en höglöpande Tina. Hehehehe Fokus på den hunden var endast på hanhundar och i brist på dessa gick även tikar bra. Får fanns inte i Tinans värld idag!! Och var det ngt som behövdes på dessa får och denna bana så var det full fokus från både förare och hund. Jag gjorde upptaget och lite fösning innan jag bröt. Förhoppningsvis är hon klar nästa vecka när det är dags igen.

Däremot var det jättekul att se Zonjas lilla Storma. Hon gick gudomligt fint och fick 83p och kom 2:a. Duktiga är dom.

/A

Lydnadsträning

Idag vaknade jag i hyfsat tid, mycket pga att jag somnade in tidigt igår då jag natten innan bara sovit 1,5h. Kan inte säga att jag slitit ihjäl mig idag heller men det blev iaf en promenix med djuren i 1,5h innan jag körde vidare med lite lydnadsträning. Återigen slogs jag av hur kul det hade varit att köra Bob i söket. Han har verkligen alla de bitar som man skulle vilja ha där. Man skulle säkert kunna köra honom tomt i oändlighet så han hela tiden tycks drivas av tanken: Kanske nästa gång :D Jag körde läggande under gång, inkallning samt budföringsövningar med lilla Bob samt fritt följ, ink och kryp med Tinan innan hon fick syn på fåren och blev okontaktbar.
Nu jobbar jag natten och i morgon blir det tävling innan jag beger mig till Örebro och gränsvallarläger.

/A

Det kändes som...
Igår var jag med barnen hela dagen, först var vi på hopptävlingarna och det var underbart att träffa ungarna och alla kompisarna igen. På em så åkte vi hem till huset för att käka middag ihop och mysa lite. Men när jag sen skulle åka hem till mitt så kändes det som hjärtat skulle slitas ur kroppen på mig. Första gången jag tvingas lämna dem så och det var det mest fruktansvärda jag varit med om. Undra om man vänjer sig? SAKNAR, SAKNAR, SAKNAR. Obeskrivligt.

Tog en vända förbi
Suss och Anders , deras barn och alla djur. Skönt att få bubbla av sig lite. Thnx guys!!

När jag väl kom hem tog jag och Kerstin en ordentlig tur med djuren och det kändes skönt att ha fått gjort det oxå.

På kvällen idag åkte jag till Henrik för att valla. När jag skickade Tina på ett hämt kom hon av sig och sprang till Bozz och bjöd ut sig istället för att valla *s* Men när Henrik fått Bozz att gå ifrån Tinas härliga bak, fortsatte hon med upptaget som inget hade hänt!!! *asg* Dom är ju för roliga. Resten av träningen gick faktiskt bra tycker jag och Tina är väldigt uthållig och orkar länge både i huvud och kropp. Nu blir det ingen mer träning innan tävlingarna på onsdag för nu vankas det jobb igen.

/A 

Summa summarum....

  • Gick jag upp 11? Näää trots ställd klocka och ett sms från grymAnfian, så kunde jag inte släpa mig upp förrän halv 2 
  • Solade jag? Näää det hann jag ju inte då, men jag gick en redig promenix med hundarna i värmen
  • Åt jag frukost lunch lr middag? Nääääääää det hann jag ju inte heller, men jag ska laga lite kvällsmat nu!!
  • Simmade jag Bööb? Jaaaaa och han var så redig att både flytväst och linor fick försvinna idag :)
  • Vallade jag? Jaaaaaaaaa och det gick mer än 50% bra!! Har även bokat in mig på söndag hos Henrik igen.
  • Tror jag att jag kommer stiga upp tidigare i morgon? Mmmmm kanske eftersom Sandran startar vid 2 så vore det en fördel.
  • Kommer jag vända tillbaka dygnet? Förmodligen inte eftersom jag ska på galej i morgonkväll.
  • Spelar det nån roll? Nä inte så värstans :)

Funderar på att dra till Mosse på söndag då det är tävlingar där och det hade varit lite ball att se, men det är klart då kan man ju inte gå upp kl 2, men det kan ju vara värt att släpa sig upp tiiiidigt för att se lite goa ekipage där nere ;)

/A


Höglöp

Japp det är Tina i nu, bjuder ut sig till både tik och hane... Gullgumman :)
Ikväll efter sista passet blev det bara en liten rastning, inte lätt att orka nåt annat lixom. Men Bööb kom ihåg metallapporten och körde en stund med den. Kunde inte låta bli att tänka att om det vore annorlunda hade han nog varit kul att köra i brukset, Han har ju de flesta bitar. Men det är bara att slå bort det, inte nu men kanske sen.
Agendan för morgondagen är som följer: inte gå upp fösent trots att jag har svårt att svänga tillbaka dygnet och har dålig disciplin. Senast 11 ska jag vara ur bingen. Promenixa, sola, simma Bööb och sen valla hos Henrik. Det ska nog gå det oxå :) En härlig ledig helg har jag framför mig iaf och jag ska försöka att ta vara på den. På lördag ska jag åka och titta på Sandran när hon tävlar och även träffa Emelie. Äntligen.... så jobbigt att vara utan dem.

Mitt mantra återigen.... Fokusera på det som är bra!!!

 

/A

Vallat lite


Idag kom jag då äntligen iväg och vallade lite. Pga av att axeln blivit sämre igen har jag inte kommit iväg tidigare som planerat  utan fick förpassa mig till doktorn för ännu en spruta. Denna gången kändes det nästan som att jag skulle få ta den själv då doktorn va väldans tveksam och frågade mig flera gånger var de brukade sticka mig. Tillslut satt iaf sprutan i axelleden och det är lite bättre idag. Så idag gav jag mig av till Zonjas får och vallade en stund i hettan. Tina var hyfsat lydig och det kändes helt ok. Ska till Henrik igen på fredag, så det ska bli kul att komma ut på stora fält med andra får.
Annars har jag och Bob kört lite metallapportering och självklart har vi promenixat.

Gött väder har det ju blivit igen, men vem kan njuta av det?? Inte jag, för imorgon är det 4h sömn innan jag går på igen :)

PS Glöm ej att messa mig era nummer

Må gott
/A