Lite sjuk

mmmm lite feber och en dunderhuvudvärk... Hemma från jobbet idag, hundarna har bara fått små kisserundor och det märks :( Dessutom verkar Tina lukta väldans gott för Bob går och juckar på henne hela tiden *suck* Hur ska ett löp gå till i denna lght och med endast en hundgård?? Jaja det blir spännande att se om jag kan rodda även detta!

Ikväll blir det nog tidigt i säng så man kan sova bort den lilla bacillen!

/A
 

Sjuk??

Huvudvärk, halsont, trött.... blööäääää Vaknade med ett ryck kl 12 idag... 12??? Ser ut som jag varit vaken i 3 dygn, det är inte bra!
Tog iaf med mig vovvarna och stack till Ann, hellre valla än promenera.

Idag satte Ann upp grindar, så nu finns det både fålla och 2 grindar. Det blev en minibana, men en rätt schysst start att börja med. Jag visslade runt Tina med fåren och vi tog oss igenom båda grindarna och rätt in i fållan. Det vä så svårt att se linjerna när man inte gå med men nu lär vi träna på det endel. Kanon. Vi körde även delning och nu märks det att vi kört det endel, för det går mycket bättre!!

Lilla Böööb och jag hade lite flankeringsträning.. för det är lixom där vi är. Och vi lär få göra det ett pa gånger. Men annars är hans attityd jättefin och han har en helt otroligt fin stil med fåren!

Nu blir det filmtajm

/A

Jorå det grejjas
Mmmm sitter å slöar lite och känner hur det drar i ögonen. Jobbat mycket och tränat mycket :)
Har i stort kört vallning varannan dag. Och känner mig jättenöjd. Varit mycket nere i Anns hage och filat. Men även fått en bra tränng hos Peter Hélen. Han hade en stor hage där jag äntligen fick köra låååånga hämt och fösningar med IK2 avstånd, och crossar. Tina var kanonduktig första vändan och lydde och tog styrning som om det vore det lättaste i världen :) men nästa omgång tappade hon huvudet lite och jag fick genomdriva en heldel när hon hamnade i svår konflikt med sig själv :) Söta lilla vovva. Jag tycker iaf att träningen var riktigt bra!!

Med lilla Bööb var det lite nervöst, hur skulle han agera på dessa får, hade därför säkerhetslina först... När jag kände att jag hade kontroll så släppte jag och Bobbalobben var så duktig. Fösningarna går så bra och även drivningarna nu. Tom så att han börjar känna av själv  och lägger sig i balans. Kuliga vovve.

Anns lilla Trolla gick även hon finfint idag och hämten börjar komma mer och mer... Ska nog se till att hon hänger med ut på VP i vår.
Även Carina och Tierra var med och när den lilla bruna fick sprungit av sig lite började även hon att lyssna!!
En sak som vi konstaterade, jag och Ann, det var att det är sjukt kul att valla, speciellt när det är så bra får, ängar och väder!!

Så här ville jag sjunga efter dagens träning
 Nu ikväll har jag gjort vinkokta musslor och sitter nu och päser med ett glas vitt.... känns lyxigt :)
Har dock inte fått ner tvn så ngn målning har det inte blivit!!

/A

Idag har jag..

  • Bytt däck på bilen
  • Klippt luggen
  • Städat
  • Vallat
  • Fixat kusarna
  • Fixat hundmat
  • Köpt färg
  • Haft vänner på middag

En mycket trevlig dag om jag får säga det själv :)

/A 


.


Ljusen tända...

Ja nu sitter jag här och barnen ligger och snusar sött i sina sängar :) Vilken dag vi haft, började med en liiiiten sovmogon innan jag for till Ann och fåren. Det var väl inte jättekul väder men det är kul i hagen ändå.  Stackars Tinan får stå lite tillbaka då Bob är så ofantligt rolig att träna. Vi föste och det är verkligen Bobs grej. Det gjorde att vi fick lägga mer tid på drivningarna idag samt lite mer hämtträningar. Söta duktga hund!!

Anns Trolla är ju oxå ofantligt duktig, ska vi inte köra vp till våren??

Sen åkte jag och köpte en vildrosfärgad metallic-färg...... nu  nojjar jag som fan, vildros?? Hur tänkte jag *flin* jaja det får bli nästa problem, jag målar nästa v, så får vi se hur det blev!!
Sen hämtades Emelie och vi åkte hem för att hinna med en dressyr lektion. Shit va kul, Emelie var så duktig och instruktören så pedagogisk. Älskar att vara med å kolla när brudarna rider!!
I morgon är det Sandrans tur, då blir det hoppning.

Nu är ljusen tända och jag softar

/A

Nu du....

Idag tog jag som vanligt med mig djuren för en liten runda i vallhagen. Det var ganska kallt och krispigt men då Bob idag hade lite väl mycket päls i örat så fick jag kuta en del första vändan. Vi var inte helt ense om att Bob skulle ligga tills han fick signal att starta. Vi pratade länge och väl och det var tom så att Bob vägrade att stanna i min närhet när jag försökte förklara vikten av att lyda mig.

Men andra vändan var det nog ändå så att han hade tänkt över situationen och gick så fint så!!
Vi föste och drev och tränade på vänster och höger visslan. Lilla pussgurkan, han är så rolig.

Tina fick idag en chock när jag helt plötsligt igen var med på banan, hon såg inte direkt nöjd och glad ut men skärpte till sig. Vi tränade även lite delning och fåren är allt annat än lätta, men ett par stycken fick vi till så det var ändå rätt ok.

Efter vallningen åkte jag och träffade Emelie i stallet, Sandran hade ridit ut med en kompis, så jag och Emelie tog oss en liten tur innan vi alla möttes upp och tränade en stund i paddocken.

Sen var både hundar och ungar nöjda och glada, så när jag skulle sova inför natten var det helt omöjligt då ungarna fnittrade högt när de spelade bluffstopp. Men de sover väl nu och jag får vara vaken *gäsp*

/A

jajamenHehehe need I say more??

/A

Längtar

Jag längtar ut i fårhagen men nu är det jobb för hela slanten. Men nästa vecka då är jag ledig rätt mycket och då ni, då blir det vallning varje dag.
Jag var med hundarna en stund i torsdags och då började jag träna högervisslan med Bob, vi la oxå vikten lite mer på fösningarna, då vi drivit endel det sista. Lilla killen är så duktig.
Med Tinan blev det crossar och tyvärr var jag lite för lat för att lägga Bob i bilen när det blev Tinans tur... men nästa gång ;)

/A

Mmmm

Från Mina videoklipp

Regn men kul ändå

Hundarna är rätt fantastiska. Idag köpte de rakt av att jag sov länge. Nemas problemas där inte.
Sen drog vi till Anns får och vallade i regnet. Och vad säga??? Bööööb är en fröjd att träna, detta lilla knippe som utvecklas så mycket från träning till träning. Idag fick vi tränat både fösningar, drivningar och små små hämt. Han gör sitt bästa för att klara av att lyssna och han har börjat inse att jag faktiskt har en roll i vallningen jag med. :D åhhhh vilken underbart rolig hund.

Tinan hon har verkligen insett att jag står med Bob i ett snöre och att risken att jag skulle komma utspringande när hon inte tar stoppet är minimalt. Men hjälp vad förvånad hon kommer bli nästa gång, för då kommer Bob på sitta i bilen när Tina körs och då ska jag banne mig lubba upp och påpeka att jag finns med!!

Även lilla Trolla körde ett litet rejs idag och hennes flankeringar är stundtals riktigt fina nu. Det är bara Ann som behöver få till visslan *s* Inte lätt det där!!

Efter vallningen tog vi en timmes promenad i skogen och jag trodde att vovvarna skulle lägga sig ner och sova  nu när vi kom hem, men icke, nu leker de som galna istället. Sötnosar!!

Men när jag drar till jobbet brukar de allt somna in gott!!

/A

en sån dag...Japp skulle dratt täcket över huvudet och vaknat nu på kvällen ist!!

E...... nu är det snart dax!! :)

/A

Helgen över

Igår när klockan ringde var det inte kul. Jag tom frågade Sandra om vi inte kunde skippa hopptävlingen *s* Har aldrig hänt tidigare. Men vi gav oss av så klart.
I lättD så gick det fint och de kom runt felfritt med en fin runda i ryggen, på lättC fick de tyvär ett stopp, men annars var det jättebra. Sandra var nöjd och vi fikade och bubblade med div trevliga människor i det goa vädret.
Emelie tog hand om vovvarna och var ute och red med Nappe.
På kvällen åkte vi till kompisar och hade en jättemysig kväll!!!

Idag va det upp vid 9 för att klippa Crocket innan tjejerna stack ut och red med kompisar. Det gick smidigt och han blev så fin den lilla kusen. Sen åkte jag hem och städade och fixade käk och tvättade lite innan barnen kom tillbaka.
Nu ska barnen vara hos sin pappa en vecka och jag ska jobba ganska mycket men på tisdag ska jag valla innan jag går på mitt nattpass

Nu myser jag med tända ljus och lite te

 /A

och igen

Idag var det vallning igen.... inte för att hundarna tyckte det var tjatigt direkt :)
Tinan och jag tränade delningar och det var obvious att vi inte gjort det på ett tag, Usch!! Men efter ett tag så kom det tillbaka. Det märks också att vi kört mycket fråndrivning, Tinan går nu fint och balanserat, kul!!

Lilla Bööööb är så rolig, oj oj oj vad spännande att köra detta lilla energiknippe!

I morgon blir det tidig mogon, då Sandra ska tävla, så håll tummarna

/A

Bobs vallning upp och ner

På fredag är det dags igen och då åker linan på igen

och as requested av E:
/A

VallatIdag tog jag lite sovmorgon efter att ha följt kidsen till bussen. Sen bar det av till Anns får för lite vallning i det härliga vädret. Idag var jag själv men det var inga problem med Bob. Han lyssnade fint och vi både föste och drev. Han har inte riktigt koll på det där med balansen men vid ett par tillfällen så kom det allt lite uppstyrning mot balansen självmant av Bob. Kul!!
Med Tinan är det påminnelseövningar. Hon fuskar väldigt i flankerna vid fösning och där får vi gå tillbaka och pilla om vi ska kunna starta Ik2 till våren. Kan ju inte ha en hund som sniker in då :)

Nu är det tvätt och allmänt plock tills barnen kommer hem. Då blir det ridträning i paddocken.

/A

Jaha ja

Today släpade jag mig upp vid 11-a snåret för att ta hand om hundar och hästar, fantastiskt väder. Pulade i stallet  en god stund medans vovvarna skrotade runt.

 

Sen var det bara in i duschen och vidare till Borås för att fira brorsan som fyllt 40. :) God mat och trevligt umgänge. Kul att träffa Anders och Mia som jag inte sett på många många år!!

Igår vart jag iväg och lämnade mina får till slakt. Trist men ändå nödvändigt. Det har varit roligt att ha fåren, med lamm och allt som det inneburit men nu får jag enl uppgift väldans vackra skinn istället :(
Tur att jag har Ann så nära och att hon skaffat sig en trevlig flock får, som jag får valla på när jag vill. Denna vecka blir det måndag onsdag och fredag :D Kul kul kul!!!
Jag ska nog även ta mig i kragen och åka till Carin och Rickard som har brorsan Roc, så fort jag har ngr dgr ledigt och barnen är hos Janne.

Må väl
/A