Varma dagar

Igår åkte jag ner till havet och spenderade hela dagen där ihop med vänner. Badade tom flera gånger och då jag är värsta badkrukan så innebär det att det nog är iaf 20grader. På em så åkte jag vidare till Kerstin där det blev grill å chill.

Idag började vi med att låta Bob och Ditra simma en stund. Välbehövligt för Bob känns lite stel i kroppen efter div vurpor och hård träning. Efter simturen så drog jag mig hemåt och låg en liten stund ute, men nu var jag nog lite mätt på detta och tog en lång siesta istället, När temperaturen började sjunka vid 7-snåret åkte jag och vallade. Bob har ju fått vila ett par dagar och shit vad fint han tar mina kommandon nu, Flankerna vid fållan var så fina och tillslut så gav tackorna med sig och gick in. Vi delade också ett par gånger. Vi behöver öva på detta momentet så att Bob förstår det ordentligt. Fösningarna går fortfarande för fort men vi ska nog hitta rätt växel där med så småningom :) Duktiga duktiga Bob

På hemvägen stannade vi så Bob fick simma lite till och nu i kväll har vi spelat fotboll :)

/A

Wunderbar

Började dagen med en timmes pw tillsammans med Bööb i värmen, sen var det kaffe och frulle innan jobbet. Vart förskjuten och satt i staben istället för att göra natten. Ett bra byte som dessutom ger lite extra geld, gut gut!!
Nu är det bara kvällen i morgon innan 3dagars ledighet igen.... mmm känns fint i det goa vädret :) /A

Nya får

Igår fick  Bob göra sitt första riktiga jobb, ta in Anns får i transporten, det gick inte fort att få in dem men in kom de och han var lydig!! Han fick ju iaf en dag ledigt  *s*

Idag var jag nere och testade den nya flocken och den var snabbfotad, det var även Bob *s* Men han är rätt skön nu, men jag inser att jag snart måste in i lilla huvudet igen. Han fick fösa och han flankar fint, han tog in dem bra i fållan men när jag skulle stänga så kokade huvet på herrn över och han for in och skrämde skiten ur tackorna. Nu får vi väl aldrig in dem igen, vilket iofs är bra då det är just fålla jag behöver träna!!

Efter lite bad så päser vi nu för det blir jobb hela helgen :)

/A

Bob, Godkänd Vallhund

Efter en hel vecka utan dator så är vi nu tillbaka lite i cyberrymden. Vi har hunnit med ytterligare träning hos Peter Nilsson och varit i Sunne och firat midsommar. Jag och Bob var även nere i Maglarp och tog vårt vallhundsprov. Inga lysande poäng men 74 skrapade vi ihop. :)
Vi hade en spretig grupp så det blev några turer av linjerna men svårast var fållan där de bara vägrade. Tillslut var 4a tackor inne och en stod 5m utanför i full flyktposition. Men Bob låg bra i läge och jag släppte trycket lite. Efter vad som kändes som en evighet, så gick sista tackan in och vi klarade oss. Domaren tyckte det var vågat men det funkade ju ;)
41 på hämtet var ok, han var het och olydig, men ändå rätt ok!! Nu ska vi ut och köra IK1 :) Men först ska vi vila lite!!/A


.

Nu tar vi av dem från medicineringen, håll tummarna!

/A

Tillfälligt....Men motivation saknas för tillfället

/A

Kaaaablaaaaaaaaaaaam

Japp, tycker att jag borde blivit van vid käftsmällar vid det här laget men nu var en ny på ingång och den slog till som en smäck igår. Båda hästarna akut sjuka. Från att tro att jag skulle kunna lägga mig en liten stund på soffan så blev det luren i örat för att snabbt som tusan få dit de resurser som behövdes. Tack snälla alla inblandade och speciellt tack till Carina för enormt stöd och hjälp. Trillade in strax efter 9 igår kväll och istället för att sova innan nattjobb i natt blev det stallbesök och vetrinärprat. Men nu kan vi bara vänta. Tillsyn medicinering och hårt hållna tummar.
Så gick det med att jag hade pengar över denna månaden... jäjä Jag älskar mina djur!!

/A

Vallning hos ZonjaIgår efter ett par timmar på stranden så åkte jag och Ann till Zonja för lite träning. Peter hade kommit ner från Dalarna och det var kul att så snart få checka av läget igen. Efter en katastrofstart så blev det bättre. Tyvärr hann jag inte valla så mycket men enl Peter hade vi gjort framsteg och en hel del hade hänt! Det var såklart roligt att höra :)

Nu ska jag se om jag kan åka upp till Peter igen här snart, så vi kan fortsätta vår träning ordentligt... ja jag får väl helt enkelt ta mitt lilla tält och flytta upp ;)/A