Uschligt väder

  43263-112

Idag var det inget vidare att slå upp sina grönblåa... regnet piskade mot rutan och vinden ven...  Men vi har ju en uppdelning med hästarna som gäller oavsett väder och min del är att ta ner dem till gräshagen en bit bort när vi är lediga. Janne matar och barnen mockar samt lägger in insläppsmat. En uppdelning som funkar finfint. Så efter frukost var det bara att klä på sig regn-outfiten, täcka på alla hästar och ge sig av. Det är inte långt utan en lagom liten rasttur för Tina som håller ordning på hästarna. När jag var tillbaka i stallet för att hänga in grimmskaften så ringde Mickan.... Skulle vi valla idag när det var så tråkigt väder, va frågan. Så klart tyckte jag, vaddå, hundarna måste ju stimuleras och kläder har vi ju. Sagt och gjort, vi träffades kl 12, jag var lite sen men Mickan reder sig själv och hade kört en vända när vi kom, 12,02 *s*

Jag hade fått snilleblixten att köra ut fåren på ett stort fält bredvid mitt för att köra långhämt, skulle bara ha fårskallarna över en bro först. Nemas problemas, de gick glatt över och sen var stora fina fält framför oss. Gött, nu kan vi verkligen träna ordentligt i vinter. Vi körde hämt åt båda håll och även om de inte var lika klockrena som hos Roland, så var de helt klart godkända. Jag vet ju hur jag ska göra, så jag ser fram emot träningarna nu!! Jag tycker att Tina har mognat otroligt bra och hon tar ingen skit från fåren längre! Blir det strul beror det helt på mig och det är alltid bra att veta. Då får man jobba på sig själv och behöver inte tänka på att hunden inte räcker till!  
Nerd

Det gick även bra för Mickan och Myzen, när Mikaela var konsekvent vill säga. Hundar är ju som bekant inte dumma och när hon tvekar tar Myzak över hela showen. Men va fint den jycken kan gå, när det blir rätt.

Nu är man klar för dagen, det blir nog tyvärr ingen ridning pga av det himla trista vädret, men jag känner att det inte gör så mycket!


Ha det fint och ett Gott Nytt År på er alla!!

Anna







Snögubbe Cup del 1 avklarad

Visst hade jag lite svårt att sova inatt, det ska jag inte hymla med. Gick upp 7 och var på plats 8,30. Det var ganska lagom för att kunna stalla upp hästen i lugn och ro, samt plugga banan med omhoppningsrundan om det skulle bli så. Emelie skulle mjukstarta med en clearround på 50cm samt en 60cm klass med omhoppning direkt om man var felfri. Hindrena var färggranna och pyntade, många hästar vägrade ut sig pga av detta. Men när Emelie kom in på sin första klass så såg man hur hästen kände igen situationen och hur kul han tyckte det var!  Teethy Det gick kanon och det blev en rosett.
Även i nästa klass gick det super och Emelie var jätteduktig. Här brister det bara i rutin för att göra snabba omhoppningssvängar, men sånt hinner hon lära sig. Ytterligare en felfri runda. Emelie och Nappe lös i kapp med mig som var så glad för Emelies skull.  Sunshine 

Nästa del går av stapeln på torsdag och sen är sista på söndag nästa helg! Jätteroligt!
43263-111







En lugn torsdag, kan det vara så?

jaha då var det torsdag igen, visserligen ledighet ihop med andra dagar men ändå en smak på hur det kan vara. Steg upp vid halv 10 för att släppa ut hästarna. De hade fått morgon fodring och behövdes bara täckas om för att släppas ut. Medan jag gjorde detta rann kaffet ner och blev klart. När jag kom in gjorde jag gröt till kidsen. Efter att de ätit drog de ut till stallet för att mocka!! Då drack jag kaffe och surfade lite. När de kom in igen så åkte vi och handlade det nödvändigaste.
Sen tog vi lite lunch innan vi drog ut på en härlig ridtur i ett underbart soligt frostväder. Hästarna var ystra och drog igång härligt i galopperna.

När vi kom hem igen så red tjejerna en stund i padocken. Härligt att se att det redan blivit mycket bättre ordning på Crocket. Dressyrlektionerna har gett resultat!

På em kom Anders och Susanne och nyårsmenyn har spikats. Det blir riktigt smarrigt! Ingen smalmat här inte.. jaja ett nytt år och nya försök!

Emelie har packat sina grejer för tävlingarna i morgon, hon är svårt nervös och jag förstår henne, det är första riktiga tävlingen och det känns stort. Vi ska vara där 8.45 imorgon, och det lär bli en heldag... så spännande!!
Håll tummarna för dottern

Anna

Uppdaterat lite

Jaha, då har man äntligen fått uppdaterat lite på hemsidan. Tjejerna har ju fått varsin ny häst som vi lägger mycket tid på. Det är 2 träningar i veckan utöver de vanliga ridturerna. Men det är ju så roligt! Idag är de iväg på dressyrträning. Sen på fredag ska Emelie starta i Snögubbe cup med Nappe. Hon startar i 2 klasser och det ska bli jättespännande  Nervous 2 . Sandras häst Crocket har trampat av sig en sko, så vi letar förtvivlat efter en hovslagare som har tid att komma nu i mellandagarna. Nästa vecka bär det ju iväg på läger i 4 dagar och då måste skon sitta på. Han ömmar väldigt utan den.

Annars idag var jag ju nere i stan i morse och masserade Tina. Hon är bra biffig fram men i bra skick. Anna ska vara borta ett litet tag nu så jag ska simma ett par veckor innan vi ska tillbaka.

Nä nu ska jag åka ner till ungarna och se hur det går för dem!

Nu är man tillbaka igen. Ridningen gick fantastiskt bra och nu har det bestämts att det ska läggas till ytterligare en dressyrlektion för Ann varannan vecka. Visst, det blir mycket, men vi valde att satsa på bra hästar till tjejerna och jag känner därmed att de ska få göra något av det oxå, nu när de ändå är så intresserade. Man vet aldrig när det vänder. När vi kom hem vid 7 tiden fanns det en hovslagare på plats som tog sig an Crockets hov, så nu är han skodd och fin igen! Skönt, nu kan det ridas ordentligt på lovet.

Nu ska jag fördjupa mig i Poirot och bara slappa, för i morgon blir det full rulle igen.









Grejat och donat

43263-75

Eftersom Tina på ett väldigt tydligt sätt visat att hon tycker att det blir alldeles för lite vallning nu för tiden, tog jag Jannes bil, fyllde den med de 3 h:na. Hö, halm och hund. Sen drog jag iväg till fårskallarna. Tina vallade finfint idag och vi fick till både delning och några fina hämt. Tina föser oxå riktigt fint nu och håller kursen riktigt bra. Hon lyssnar bra på mina kommandon och det som vi ska lägga tid på nu är avståndet från mig. När hon kommer 30-50m ifrån när hon föser vill hon gärna hämta upp och driva tillbaka. Det är något jag ska ta i vår. Men Tina tyckte ialla fall att det var roligt och fåren höll ihop fint och bra. Jag körde in dem i ett hörn och kollade igenom dem lite snabbt och de stod så snällt så! Skönt att gruppen blivit så trevlig.
Efter detta fick de mat och jag gjorde iordning en fin halmbädd i deras hus. Inte för att de ligger där så mycket, när det är så milt men ändå!

Innan jag åkte så tog hela familjen en härlig promenad med hästarna och Tina. -sen kom en kompis från hoppträningarna på besök så nu rids det igen. 

I morgon så ska jag ner till Anna med Tina. Jag skulle ha tränat med viktmachetten, men tyvärr var den för stor så det blev inget med det. Men som alltid är jag lite spänd på vad Anna ska säga. Men hunden är ju pigg och glad så det är bara att hålla tummarna.

Nu ska jag strax börja med middagen och det blir inte julmat. Sen ska jag slappa med en bok. Åh vilken helt sjukt skön dag, ingen stress alls. Fast jag vet inte,  jag skulle nog inte klara många såna här dagar heller. Lite måste ju hända.

Må Fint 

Äntligen över...

Nu sitter man här, och pustar ut, något illamående av all mat man lyckas trycka i sig. Hur ofta ska man behöva ät egentligen kan man fråga sig, det känns som det blir mer eller mindre hela tiden. Godiset har varit i överflöd som vanligt, men det är ändå något jag lyckats hålla mig någorlunda ifrån. Glöggen är oxå slut, men det är ju ändå gott. Julmaten är oxå på upphällningen tack vare att Jannes bror med familj tittade förbi idag. Himla trevligt. Deras dotter Anna håller på att utbilda sig till beridare och gav tjejerna en ridlektion som de önskat sig i julklapp. Mycket uppskattat, av både barn och hästar.

Mina föräldrar och min bror,sambo och barn kom till oss dan före dan. Då kläddes granen och maten grejades in i det sista. Vi hade mycket trevligt och satt i det nya möblerna som kommit kvällen innan. Vår matsal var helt fantastisk med det stora bordet och de härliga utrymmena. Skönt att slippa knö!

På julafton var det sol och typ 10 plus, vi tog en promenad med hästarna och det kändes som det var påsk. Återigen åt man miljarders gånger. Tomten kom och julklappar delades ut.
På kvällen spelade vi spel och hade det trevligt.

Men jösses vad skönt att det är över... Nu ska jag inte äta på ett par dagar, så man kommer i fas igen! :)


Sunkbil

Hmm kl är 12,20 och jag har storstädat huset med allt var det innebär, samt dratt igång tvättmaskinen och damsugit århundradets sunkigaste bil. Fy.. vad läbbig den var. Jag har behövt göra det länge men när en kattmatssäck gick sönder i den igår kväll fanns det ingen återvändå. Nu är det då klart och nu ska den bara tvättas oxå. Men det blir i morgon. Man ska inte ta i för hårt på en dag  Rolling Eyes Nu ska jag istället hänga på tjejerna ut på ridtur i det sköna regnfria vädret och sen ska jag försöka mig på att få upp mitt matsalbord. Kan väl säga att det känns lite nära till julen. Men jag pratade med Mio idag och det verkar som möblerna jag beställt faktiskt är på ingång  Yes Jag såg en skitfin lampa på Åhlens när jag var där i torsdags samt en schysst matta. Mattor är tråkiga på det sättet att dom är så himla dyra. Det är ju lixom bara ensån där grej som finns där sen utan att man lägger så mycket vikt vid det.

Iaf så är det kul att det börjar arta sig och jag har bilden klar i huvudet hur huset ska se ut när det är målat och klart. Men det får tas i trista jan-feb.

Idag ska föresten inhandlas gran oxå! Lika bra innan de fula endast finns kvar!

Nä nu ska jag ta Tina och Warroo med på ridturen och ungarna har bestämt en riktigt lång än... Gott!

Ha det finfint





Bloggproblem, lusse och julfest

Det har inte varit lätt att blogga de senaste dagarna precis men nu funkar det igen. Vi har firat Lucia med barnen samt varit iväg på julfest med Sandra idag. Emelie ska ha juldisco i morgon istället.
Jag var ledig idag och som vanligt blir denna dag sjukt packad med saker. Jag var i stan för lite julklappsshopping och nu är det inte så många klappar kvar. Skönt. Men nu är jag helt slut och det måste verkligen ske en förändring med dessa lediga dagar. Jaja julen är snart över och förhoppningsvis blir det bättre då.
Jag hämtade hem Tina och Warroo idag, så nu ska de vara hos mig över helgen. De verkar nöjda och ligger här och sover nu.

Vi har oxå fått igång datorerna ordentligt hemma och det trådlösa nätverket funkar fint. Sandra sitter på sitt rum och surfar medan jag sitter på nedanvåningen. Dagens teknik :)

Regn rusk och översvämning

Det är inte klokt vilket väder vi har. Jag vill hellre ha sån vinter som vi hade förra året, då det var kallt och mycket snö, länge länge. Jag vet att många av mina vänner kräktes på det förra året, men jag bara älskade det.
När jag skulle till simningen igår var det bomstopp i trafiken så jag blev sen, men det blev ju den efter oxå så simningen gick fint. När jag efter många om och men kom hem så lämnade jag av Tina hos Anfia och Warroo, det är så tjafsigt på jobbet så jag behövde lite avlastning. Underbart att ha Anfia och veta att det funkar så super. Sen byter vi och jag tar Warro i helgen. Perfekta lösningar som funkar för oss båda!!

Idag var det ridning för tjejerna och det går verkligen bra för dem. Emelie körde skänkelvikningar i trav.. fantastiskt kul att titta på. Emelie har oxå anmält till 2 tävlingar.. spännande!!

Kul det här med hästarna!

Anna

Se så söta..

43263-10943263-108

Här är dom, gosepolarna Tina och Warro!!

ByggarBritta is back

I måndags var jag och simmade med Tina ensam för första gången, det gick jättebra och Tina simmar som en liten säl och hämtar grejer till höger och vänster. Kul att det funkar så bra. I tisdags fick Tina vila, då tjejerna hade sin ridning som då tar mestadelen av kvällen. Igår var jag och masserade tina hos Anna igen. Reaktionen när Tina kom in var ... Jeeeezzz välkommen ByggarBritta. Och ja hon har verkligen breddat sig. Det känns så roligt och jag är så glad för detta. Tina var dock väldans öm i sina muskler efter ansträngande helg och simning på det. Jag kommer att få massera Tina livet ut men det är det värt. Jag ska ju dessutom få gå en massagekurs i januari så jag kan köra det dagliga.

Tina lämnades hos Anfia och Warroo efter massagen för i em drar jag till norge på julbord och kommer hem sent i morgon. Mycket trevligt

Anna

Vallhelg

43263-106
Hemma i verkligheten igen. Men vilken underbar helg jag haft. Tack snälla,snälla Roland och Irene för er gästfrihet, värme och ert genuina intresse för mig och min hund!! Vi kommer tillbaka och vi längtar redan.
Jag och Mika drog i väg vid 3-snåret i fredags och vid 8 på kvällen var vi framme. Där tog Mikas snälla uppfödare imot oss med mat och härligt humör. Vi kollade idolfinalen varvat med hundsnack i pauserna. Jag lovar att jag och Irene var lite svettiga när vi trodde vi missat vem som vunnit pga att vi suttit hos alla vovvar under en reklampaus. Sent omsider somnade vi för att sen vakna upp till regn och rusk och VALLNING. Som vanligt var jag lite nervös när jag skulle går ut första vändan och jag ska väl inte säga att det gick lysande heller. Men samtidigt var det ju bra, för då kunde jag ju får tips!
Not Sure
Roland tittade, var tyst, tittade. Sen kom små enkla tips till mig som jag testade vid nästa tillfälle.
Det bästa med Roland var att han hade sån enorm hundkunskap. Han kunde verkligen läsa hund. Underbart!!
Tina växte och växte under passen och jag har börjat inse hur jag ska köra denna hund för att få bästa resultat. Härligt med tanke på att det är med så himla enkla medel. Det bästa var nästan när Roland på 3 minuter fixade sjuka hämt åt mig. Herre jösses... jag ler när jag tänker på dom hämt som jag sett min hund göra under helgen. Hon gav sig av som en oljad blixt för att sedan öka, i en båge lika vid åt alla håll... jag är helt mållös av lycka.
Jag kan inte säga nåt annat än att jag är så glad för denna helg, för min hund och för att få träffa dessa underbara människor.
Självklart ska jag oxå nämna att jag fick träffa Marti med en bror till Mikaelas Myzak. Otroligt trevlig karl med  en underbar hund. Så himla duktiga båda två, dom kommer komma långt både i brukset och i vallningen!

Som alla förstår så har jag haft det fantastiskt, och vill bara åka tillbaka så fort jag kan! Jag ska åka minst 2 ggr i vår har jag bestämt. Bilder kommer så fort jag grejat lite, för sorry Mika men kvaliten var sådär!

Lycklig och lyrisk

Anna