Sondmatning

Nu är det sista spurten, får jag inte en vändning för lammet måste jag tyvärr avliva i morgon. Jag gav mig av till den trevliga familj som var snäll och sålde fåren till mig för ett par år sen, och sedan dess alltid hjälpt mig när det varit något krångel. Jag fick ny lammnäring, ett par sprutor och en sond. Dessutom fick jag en väst så Hoppsan inte skulle frysa *s* Ja herregud vad man håller på! Nu har det matats och matats samt sjukgymnastiserats varje timma. Kanske att hon är lite stabilare nu, eller så vill man bara att den lilla ska komma igen så mycket att man ser det av ren vilja.
Jag är iaf helt slut och har tyvärr inte kunnat njuta av det underbara väder vi haft idag. Men jag hoppas att det blir lika najs i morgon och att jag kan få ta det lite lugnare då.
Tina och jag tog iaf en härlig promenad vid havet när ungarna red. Det var en skön paus i bonneriet.

Nu ska jag ge mig ut och ställa Hoppsan upp igen, så ha det gott  å tack för hållna tummar!!
Thnx för hjälpen idag, Anfia

/Anna

Livet rinner iväg

Nu har gästerna åkt hem igen. Men så trevligt det var att de kom och hälsade på. Jag fick direktiv inför kommande träning utefter de möjligheter till mark jag har. Strålande. De tog oxå en titt på lilla Hoppsan och tyvärr går det inte så bra för oss. Jag matar varje timma, ger antibiotika, selen och B-vitamin. E-vit ska fixas i morgon om kraken fortfarande lever. Det blir en lång natt för mig, men som tur är, så är jag ledig i morgon och kan ju ta en lur på dagen om det skulle behövas. Men hon är så svag och det känns som livet bara rinner ur henne. Men jag tänker kämpa på så länge det går, så får vi se hur utgången blir.

Igår var vi iväg hela dagen på tävlingar på Kronogården. Det var kul att se en IK2, snacka om att det är långt bort! Men det var många kända ansikten och annat trevligt folk, å det är ju alltid skoj att bubbla lite om den hobby man har gemensamt. Dessutom är det ju alltid lärorikt att bara titta och lyssna. Igår gick det bra riktigt bra för Peter och Tommy. Roland hade tyvärr lite oflyt på utgången och hunden låste på fel får.
Även idag gjorde Peter en kanonrunda. Roland fick oxå till det ordentligt medans det inte gick lika bra för Tommy idag. Men alla 3 verkade nöjda med helgen. Nu ska det bokas in en ny helg att åka till skinnsberg igen för att få träna lite med dessa trevliga herrar igen.

Jag har ju som sagt haft lammvakt idag men jag hann oxå gå igenom fårhagen, kolla staket samt få bort gammal hemsk taggtråd som fanns kvar från medeltiden. Snacka om skitgöra, men nu är det väck och jag var mäkta stolt över att ha fixat det själv. Taggtråden gick nämligen genom riktiga taggsnår, och det var allt annat än lätt att få bort det. Speciellt kul var det att bonden jag arrenderar av var så glad över jobbet jag lagt ner.

Tina hade svåra förväntningar när vi kom till hagen och letade som en galning efter fåren. När hon väl förstod att det inte fanns några djur där, fick hon ett härligt springspel som varade i säker 10 min. Det var lite kul att se, för det var länge sen hon for runt och var så uppspelt!
Jag har ju bytt till fetare foder, som hon tar till sig otroligt fint, så jag märker redan bara efter ett par dagar att hon lagt på sig lite! Najs

Håll nu tummarna för att jag får livskraften tillbaka i lilla lammet.

/Anna
 

Hoppning å svaga lammet

Igår var det hoppträning för tjejerna som vanligt och det var en ovanligt lyckad träning. Båda 2 var jättenöjda. Kul
Hoppsan, nya lammet däremot är inte lika nöjd. Hon är svårt medtagen och får inte i sig tillräckligt med mat. Eftersom jag var ledig igår stödmatade jag hela dagen med i morse var hon jättesvag. Då ingen är hemma idag heller så får vi se vad som händer. Men jag hoppas verkligen att hon klarar sig då hon är så himla söt! Hade varit så trist att mista ett lamm.

I kväll blir det KM i hoppning för Sandra, och sen kommer invasionen av folk och hälsar på! KUL

/Anna

Hoppsan, nu är det klart!

Idag tidigt var det då dags för Hanna att lamma, sisten ut var en bedårande söt liten tacka, med vitt huvud och vita öron. Hoppsan döptes hon till av Emelie. Jag fick snabbt bygga upp en lammbox och fixa lite där i innan jag hoppade i duschen och åkte till jobbet.
Idag ska Tina vara hos Anfia å leka lite med Warroo under dagen. Perfekt för henne.
Idag ska det bli lite planering då 3 vänner från skinnskatteberg kommer ner i helgen då de ska tävla.
Så det ska planeras lite käk å annat inför detta.

/A

Hoppsansa

Måndag igen... usch å fy så segt.
När jag hämtade barnen på skolan idag, sa Sandra att hon ville träna mer hoppning, Emelie däremot var lite seg och ville väl igentligen inte rida alls. Men när de fixat stallet och jag grejjat med fåren så red de båda 2 i paddocken. Det blev lite markarbete först å sen var det hoppning. Sandra hade bestämt sig för att hoppa 85cm idag.Vi började lite lugnt på 50 innan vi höjde upp. Det gick som en dans över hindrena, men när Sandra hoppat 85 så tyckte jag att det räckte för henne. Emelie däremot skulle slå sitt rekord som tidigare var 85. Så först flög hon över 90 för att sen även ta 1m. Det är högt faktiskt och det var 2 stolta flickor som red ut efteråt på en liten skritt tur. :)
Det var kul att se Emelie framför allt då hon är ganska försiktig av sig. Detta sporrade henne en hel del, och nu längtar hon till nästa hoppträning.
Tina sprang som vanligt omkring som en dåre och nu ligger hon helt utslagen på en fäll. Herregud lilla taniga hunden, ta det lite lugnt.

/A

Magert

Tina är nu så mager att hon se helt vedervärdig ut. Men vad ska jag göra, hon är skendräktig och har jättemycket mjölk fortfarande. Jag ger iofs lite mer mat än vad hon brukar få men det är så lite att det inte borde göra nån skillnad. Men Tina tycks bara gå ner mer och mer i vikt. Jag ska avmaska henne tänkte jag, för att utesluta det, men den stora skillnaden är nog dock att hon är så aktiv ute nu. Det är ett stort ansvar för en bc att ha så mycket djur att hålla reda på *s*
Ev får jag byta upp till ett fetare foder, men vi får se om det ger sig av sig själv.

I helgen har vi haft gäster, min bror, sambo och lilla dotter var här och käkade och spöade mig i gin rummy. Innan de kom igår red flickorna och Sandra och jag hoppade lite i paddocken. Vi hoppade upp till 80cm och jag  har faktiskt lite träningsvärk idag. Sandran var fantastiskt duktig och flög över hindrena. Hon är väldigt modig! :)

När gästerna åkt idag så har vi mest slappat, lite seg, så. Men det blev lite grejjande i trädgården och djuren har förstås fått sitt oxå. Tina har fått ta igen sig och vara stilla idag, det får man tvinga henne men det är ändå behövligt.
Nu ska jag fortsätta päsa resten av kvällen för jag är fortfarande inte helt hundra och har svåååårt ont i halsen. Att det inte kan ge sig?

Må väl

/A

*brr* Iskallt igen

Det är allt ganska lugnt på träningsfronten nu. Men idag träffade jag Anfian kl 8.40 och vi tog en go promenix med vovvarna.Men det var halvstorm å regn. Svinkallt helt enkelt. När promenaden var överstökad var man ju stelfrusen så vi gick och solade. Mysigt. Sen drog jag hem å käkade frukost.  Känner mig dock rätt krasslig och alla planer för dagen las på is. Jag fick gå och lägga mig istället.
Kl17 var det dock dags för hoppträning för Sandra. I 2 timmar stod jag och skakade av köld.Orkade knappt ens skojja med de andra morsorna... å då är det kris. Men det gick bra, de planerade in både det ena och andra äventyret för mig och det verkar även som jag blev inbjuden till en stor baluns i sommar. Bra där, sånt är ju kul!!
Nu ligger jag iaf i sängen och hoppas att jag kommer vara piggare i morgon.
Så ha det

/A

Hemma igen

Så där ja. Hemma igen efter härliga dagar i Örebro och kennel Gränsvallarens läger. Jag började med att hinna träffa Silva, hennes gubbe och se deras hus. Det blev lite fika, bubbel och en promenix.
Sen var det lägerstart. På lägret i år fick var det ju som sagt även vallning på agendan. Jag och Tina har spenderat dagarna i en hage. Brassestolen var flitigt använd av mig när jag inte vallade, så pikarna haglade tätt *s* Vaddå då man har väl av och påknapp. En härlig bränna i nian blev det iaf :)
Första dagen började som den brukade, Tina kände av min nervositet och tog över showen. Men sen fick jag lite styr på henne och jag är så nöjd. Hämtträningen gick över förväntan och det ser så fint ut för framtiden. Känns verkligen jätteroligt och träningen verkar vara helt rätt. Sen är det ju fösningarna som jag får nöta på, men idag fick vi verkligen en aha-upplevelse och nu ska här banne mig tränas på.
Man får ju bara sända en tanke till de i min grupp som fick svara på mina frågor i tid och otid, och jag är så glad över deras engagemang, trots att Tina inte tillhör kenneln.
Kvällarna var helt galna som vanligt, kanske bara lite snuskigare än vanligt *heh*
Fantastiskt kul har det varit och jag längtar redan till sommarlägret! Bildspel kommer i veckan!

Stackars Janne fick som vanligt ta hand om lamningen som startade på riktigt så fort jag lämnat gårdsplanen. Men han skötte det med bravur, som vanligt :) Så nu har vi 4 nya lamm, 3 tackor Rosa, Ronja och Kristina, samt en bagge, Karl. Det verkar dock som att mina 2 fiolårstackor oxå är dräktiga, men när de ska nedkomma det vetifåglarna....
 Nu ska det kollas på Wallander innan sängen hägrar, så må gott

/A

Dax igen

Nu är det dax igen, för ytterligare en vallningshelg. Denna gång blir det hos Kennel Gränsvallaren i Örebro. För första gången finns det även vallning på agendan på deras bruksläger. Självklart hoppade jag genast på det, då brukset inte känns aktuellt i dagsläget. Ska bli så kul att komma upp och träffa alla underbara människor igen, sen kommer det ju grymt lägligt nu när jag är så på G med vallningen oxå. KUL! Sen verkar ju även vädret bli sjukt kanon, så kan det bli bättre??

Annars har det inte hänt mycket. Tackan jag stängt in för lammning är helt enorm men vägrar nedkomma, hon bara njuter av lite egen plats och mycket mat verkar det som. Det blir nog så att Janne blir den som får ta lammningen även i år *s*  Tina gör vanliga vardags sysslor med fåren och är taggad till tusen. Hon är dock väldigt skendräktig, tyvärr hittar hon inte den valp hon brukar adoptera
43263-92
 utan jag får varje kväll plocka ur min väckarklocka ur hennes säng! *asg* Knäppa djur!

Träningstävling IK 1

Upp i ottan för att hämta Mikaela. Sen bar det av ner mot Varberg för att köre ett test på IK1-banan. Endast för att jag verkligen har nollkoll på vad som gäller. Jag bad om att få gå banan en gång med domaren med för att få lite förklaringar. Tina kände då direkt att bruden inte var med och tog iofs höger och vänster bra men alldeles för snabba förflyttningar dock. Nåt stopp var tyvärr inte tillgängligt alls. Hämtet var däremot riktigt fint, det ända är att hon blir väldigt konfys när det står folk överallt när hon kommer för att hämta upp fåren. Detta kommer jag ta med mig inför vallningen nästa helg i örebro. Ett ypperligt tillfälle att få träna just detta.
När jag sen skulle gå ut och få min bedömning kändes det ganska blääää att behöva gå ut med sin olydiga hund igen, men jag tänkte att värre kunde det ju knappast gå. Denna andra runda var jag ju mer med på vad som skulle ske och det märktes oxå direkt på hunden. Nu lyssnade hon och vi fick med ett par missöden på vägen skrapat ihop 73 av 90 möjliga poäng. Jag måste säga att jag är riktigt nöjd med det.  Vi är som sagt absolut inte klara för tävling och ändå lyckades vi få till det så bra! För er som inte vet så är det 75p och uppåt som krävs för ett förstapris.
Mitt protokoll lyder:
Utgång: 15 av 20  Bra , lite snäv i slutet
Upptag:   9 av 10  Lugnt & bra
Framdrivning: 16 av 20  Rakt om än lite fort /Totalsumma Hämt: 40 av 50
Fösning: 25 av 30  Bra fösningar
Fålla in: 8 av 10 Bra jobbat
Totalt:73 av 90
Domarens kommentar: Jättebra jobbat, Fint ämne!!

Nu ska jag ta med de tips jag fått under dagen och träna på ordentligt. Sen ska ni se att det ska bli ett första pris!!

Må väl
/A 

Härliga Långfredag

Idag har det varit underbart väder och efter frukost tog jag och Mikaela en lång ridtur på de små pållarna. Tina och Myzak fick springa med lösa brevid och det är en schysst konditionsträning för dem. När vi sen kom hem så tog vi lunch på altanen i den sköna solen.
Lunch p? altanen

Det blev god kycklingsallad med bulgur. Då jag varit själv hela veckan fick vi rota ordentligt i förråden för att få tag på nåt att ha i. Jag har nämligen inte handlat nåt under hela veckan *s*
Sen satt vi och mös en stund med kaffe och lite kvarlämnat godis från igår.

Fåren fick vara ute och lilla Paul sprang omkring och lekte i hagen. Han är så söt den lilla gullungen.
När vi fikat klart tog vi in fåren. Jag satte en av tackorna i en lammningsbox då jag tror att hon kan vara på gång. Vi får se när det blir nåt. Sen sorterade vi ut 3 tackor samt Marcus, baggen, för lite vallträning. Vi föste ner dem till en stor äng där jag började med ett 250m hämt. Snacka om att jag vart helt salig då Tina for iväg och gjorde ett otroligt fint hämt!! Roligt att det verkar sitta så fint nu.
Efter den övningen körde vi över fåren till vår häst hage för den vanliga träningen. Tina har som vanligt svårt med fösningarna när jag inte hänger på och vill gärna hämta, men efter enveten träning fick jag faktiskt till en riktigt fin omgång. Jag tycker dock att Tina ibland verkar chansa på mina vänster och höger kommandon. Inte bra, där får jag gå tillbaka och få upp en bättre säkerhet.
Mikaela och Mysen körde lite drivningar och fösningar och han är verkligen en trevlig fösarhund. Han har oxå äckligt naturliga sidoförflyttningar som man kan bli grön av avund när man ser. :) Men som sagt träning ger färdighet.

Nu har jag varit ute och gjort kvällsmatningen och kinderna glöder efter en heldag ute. Tina har somnat i soffan i gästrummet och jag känner oxå att sängen lockar.

I morgon blir det operation sanering av hus, så sambon och barnen kan få komma hem till ett fint hus. Sen måste jag även dammsuga morsans bil, då jag var tvungen att köra ett par balar i den *heh* Sorry mamma!
Förhoppningsvis hinner jag med en liten valltur, samt en liten röjning i trädgården.

Kan bara säga att jag verkligen älskar vårt hus och vår vackra trädgård. Ska bli så kul att få sätta lite blommor och växter i den sen!

Må väl

/A

Glad Påsk

Jaha nu har det gått några dagar igen och då jag är hemma själv och tar hand om djuren när resten av familjen åker skidor, så märker man hur mycket tid det tar. Jag har fixat med lamningsboxarna, matat, mockat och ridit barnens pållar så de inte ska bli helt galna. Det har inte blivit fler lamm och risken finns nog att Janne blir den som får ta det när jag drar till Örebro på läger nästa vecka. 
Tyvärr har jag dragit på mig en äcklig urinvägsinfektion och varit svårt vissen ihop med farmarlivet, vilket gör att jag har gått som i koma på dagarna men nu är penecillinkuren påbörjad och förhoppningsvis svarar jag snabbt på den.
I kväll ska jag försöka få in en 250kg hösilageboll i foderkammaren... jisses :( Sen ska Mikaela komma å vi ska mysa lite ikväll med vin och god mat. Imorgon ska vi rida och valla. Hoppas att vinden har mojnat lite då!
Jag har börjat pilla med vallningsbilderna och de skulle kommit in igår. Men jag hade datastrul och fick lägga ner!
Men de är på väg så håll ut! :)

Glad påsk nu

/A


April,april... helt fantastiskt !

43263-13643263-13543263-13443263-13343263-13243263-13143263-130P?llen ? Paul

Underbart, helt fantastiskt väder idag. Mikaela kom förbi en sväng och efter att Emelie och Sandra ridit och vi hade fikat med kaffe och fruktsallad begav vi oss ner till badplatsen.
Det var ljumma vindar och vattnet var spegelblankt. Hundarna lekte å barnen mös på bryggan.
Väl hemma blev det pizza ute på altanen och innan alla djur togs in så la vi ett spår till Myzak. Det var inga problem utan han tog det fint och tuffade sedan på fint i spårkärnan.
Paul fick vara med sin mamma och de andra ute idag och han ser pigg ut. Vi får se om det blir ett uppehåll nu lr om de andra kläcker nåt i veckan. Det ska iaf byggas lammboxar ifall ifall!

Ha det
/A