WeekendFan, thoose eyes


 

Vallat

Igår var jag och Ann nere en sväng i fårhagen. Jag har börjat lägga mer tid på att få till mina utgångar och att Bob ska känna efter lite mer själv när han är bakom. Han tenderar ju att bli för vid och springer mer än tänker. Men jag körde på som jag gjort innan hos Peter och i Anns hage såg det fint ut, ska bli spännande att se om det även funkar i helgen när jag ska iväg och träna med Zonja.

På söndagen ska vi hjälpa grannen med praktiskt arbete och skilja ut deras baggar, det kan bli spännande. Men jag har bett Zonja om hjälp, så vi gör en gemensam insats :)

/A

kolla kollaVem man hittade på en regning äng en dag då man inte borde varit där!!

Hej Helen lika kul att träffas varje gång, du e grym!!

Annars har jag slått i båda smalbenen för en cache som genererade i en himla massa stora kantareller och en fin utsikt innan jag kikade på agilityn. Frågan kom idag -varför tävlar inte Tinan redan... jo för att Sandran inte hållt på med detta innan och jag kan ju inte bara hoppa in nu och ta över, trots att jag är såååååååååå sugen... thats life

Böb och Emelie krossar trots att de började från scratch!!

/A

Sista skälvande timmen

Ja i morgon är det dags att gå tillbaka till jobbet. Men de sista dagarna har ju varit ljuvliga i vädret :) Mysigt
 
Igår var det premiär på brukshundklubben och agilitykursen. Tina och Sandra glänste då Tina showade loss svårt och sög på de hinder Sandra pekade på. Sandra nästan sprack av stolthet när hon gick med jycken lös och Tina hade härlig kontakt och gjorde allt barnet bad om. Båda var lyriska!!Emelie fick utmaningen att gå med Bob, han kan ju tända till om det kommer hundar farande eller om de skäller för mycket. Men Emelie jobbade bra med kontakt och godis och även de tog sig över de hinder som tränades. Men den vovven kan ju inte ens sitt så hon har att träna på!!

Jag får passa på att träna när hundarna är lediga och jag tog en lång promenad i skogen idag där Bob badaade i alla lerdiken han hittade... mys. Sen var vi nere och bara bekantade oss med fåren lite snabbt. Jag får låna Bob igen på onsdag när barnen är i skolan, för i morgon är det agility igen :)

Nu på kvällen blev det kyckling i sötsursås innan Sandra bakade nya pizzabullar. Vi hann även med lite shopping och en timmas bowling! Men nu tillbaka till verkligheten!!

/A

yes

Idag vart det mycket gjort!!

Barnen hade en polare över och vi drog iväg ganska tidigt och bowlade. Å så kässt det gick men vi bestämde ny dag på måndag då vi behöver träna. Emelie var den som faktiskt gjorde ett grymt jobb denna dag och blev lite pepp :)


När vi kom hem kom Anfia och Göört förbi med en lööööööjligt najs kamera som dom läskade med till den mildaste grad *asg* men ett objektiv fick jag låna! Thank you, thank you! Samtidigt var the 2 handymens påplats och jag fick en garderob med fiiina skjutdörrar, inspirerad av detta så satte jag äntligen dit de små kabelhållarsakerna så nu är ju alles på plats jue. vad ska tanten hitta på nu tro??När töserna gav sig av för att rida med kompisar gick jag till grannens oinvallade får. Grannen vill ha hjälp med dem och jag har ju bara Bob så.... men fåren vart inte panikslagna av honom och hade jag inte vetat att de bara hade erfarenhet av en jagande schäfer hade jag trott de var vallade innan, så de svarade bra tycker jag! Dock ligger en kommentar och gnager i min skalle som gör att jag inte kan njuta eller se positivt på min vovve just nu, men jag hoppas det vänder fort som attans.Sen var det kräftor och nybakt bröd som hägrade. Mumsfilibabba/A

Men så mysigt

Ja idag har varit en sån där go dag! Stranden i flera timmar, blåsigt dock så några bad blev det inte. På em fika ute med goa grannarna innan det blev grillmiddag :) Mmmm så perfa!/A

Tina.. ny karriär

Var idag hos Anna The masseuse... Och ja nu är det definitivt, Tina får sadla om och bli agilityhund för barnen istället för att jag ska starta upp i vallningen igen. Detta pga att hon direkt när jag vallade efter hennes långa uppehåll blev halt igen och har en ytlig skada i höger bog denna gång.  Hon fixar det helt enkelt inte, det  är ngn rörelse i just vallningen då hon faktiskt är i finfin form med muskler på en fint smal kropp. Hennes kondition är outstanding och hon mår ändå bra lixom. Men visst hon får hänga med på allt annat vi gör och vi är ju inte oaktiva kan jag känna!! Klätterträning ihop med hästarna är på agendan närmast :)

Lilla Bob kändes oxå igenom efter en säsong med mycket träning och han var i fantastisk form.... Men så skönt!!
På förkvällen gräddades pizzabullar, dags att bunkra inför mellanmål när skolan väl börjar! I morgon ska jag och Emelie ta en sista dag på stranden med bad och picnick.  Nu är det snart dags för jobb och vardag igen.Förresten Emelie vill ha kattunge, vad tror ni om denna?
/A


Jag gillar

Jag gillar dagar som idag, full rulle hela dagen :) Började med att slänga in en tvätt och städa lgh samt trappuppgången, medans brudarna gick för att fixa kusarna. Sen gick jag dit för att drilla dem lite. När vi stod där fick jag ett samtal om att Heléne som skulle hjälpa oss att köra hästarna kl 15, helt plötsligt hade tid NUUU. Hem och packa grejer till tjejerna och sen iväg.

Lunch innan jag for till Zonja för lite träning. Bra träning hos Zonja, Bob har svårt att ta styrning i fösningar som ligger i drag. Tränade lite på det, delning samt fållträning med den delade gruppen medans de andra stod kvar. Mycket nyttigt!!

Sen körde jag hämt och fösning på det stora fältet. Första utgången blev vid och Bob tog inte in-visslan, men gjorde ett fint upptag och kunde hålla fint i draget, så linjen blev bra i framdrivningen.
Fösningarna var helt ok men det var svårt att se linjerna, men jag stod iofs kvar långt bort och Bob klarade det bra idag :) Göttans

Nu har jag anmält till träningstävling på fredag hos Awes. Det kan nog bli lite trevligt!!

Som avslutning så tog vi en promenad och medans Bob och Storma badade, rejsade Tina helt galet i skogen, hon verkade tycka att vi hade det väldigt mysigt!!

/A

Moahahahaha

Vem tror jag att jag är??

Seriöst?? Jag har skaffat en träningsdagbok.... *fnissar högt*  Som om det skulle hjälpa mig att vara lite mer strukturerad, som om jag skulle ha med mig den och skriva ner smarta tankar som jag sen skulle analysera och återkomma till?????? Hahahahahahaha nääää det var nog bara mest att den lilla anteckningsboken var så FIN och pennan till var skön att skriva med och att den faktiskt hade ett sudd, SOM MAN KUNDE SUDDA BLÄCK MED, yyyyyeeeezzzzzz

Hahahaha ibland är jag bara för überkass, men jag har iaf fått en ny diskmaskin som jag ska plocka ur nu :)

/A

Yesterday and today

IgårSå himla mys, sen blev det film x2. :)

Idag så var kidsen iväg så jag röjde lite innan jag drog till fåren. Och tro på f..n Tina blev halt trots att hon bara fick fösa lite :( Tröttsamt och tråkigt.
En långpromenad tog vi iaf och lite mer kantareller till frysen fick vi med oss. Tina haltar nu endast när hon legat lite, men jag ska dra ner till Anna och få kännt igenom båda hundarna iaf.

/A


Okej okej...

Ska uppdatera dårå *s*

Vad har vi gjort under veckan då??

Caschat
Ridit
Badat
Plockat en himlans massa kantareller
Spelat spel
Läst

Och nu är vi hemma igen sista veckan på semestern och innan skolstart.

Kanske kanske att man ska lura ner lite till fårhagen... ska nog ändå köra igång Tinan lite, får se!!/A

Ett 1:a pris och ett knasrejs

Helgen är över och 2 mycket trevliga tävlingsdagar med mycket kända ansikten.
Först och främst vill jag allt gratulera goa Ann och Trolla som på söndagen både vågade sig ut på Ik1-banan samt senare klarade sitt vp och Trolla kan numera titulera sig gk vallhund :) GRATTIS GRATTIS

Jag och Bob gick ut tidigt på lördagen och jag han inte bli nervös och Bob han inte ladda så värst, det var bra och vi fick fina 47 på hämtet. Han var fin och lydig.

Utgång 20/20 strålande
Upptag 9/10
Framdrivning 18/20  Totalt hämt 47
Fösning 15/20 djur utanför grind
Drivning 8/10
Tratt 8/10
Delning 7/10

Totalt 85 och vårt första 1:a pris :) 
Kommentar Domare: Mkt fin djurhantering avrutinerad förare och hund.   Yeah Right säger jag


Dag 2

Jag var helt ofokuserad och inte så himla sugen det märktes på hela vår runda, då Bob då inte löd alls. Mitt fel!!

Utgång 14/20 stannar kort
Upptag 6/10
Framdrivning 17/20 Totalt hämt 37
Fösning 11/20 krokigt
Drivning 8/10
Fålla 0/10 poäng slut
Delning -------

Totalt 56 Detta fantastiska rejs är filmat och ska bli lärorikt att se, jag måste verkligen lära mig att fokusera!!
Kommentar domare: Arbetsglad hund, hade för dagen intedet riktiga flytet.    Näääää inte så himla;)
Nu semestrar vi vidare :)

Idag har vi cachat igen och nu blir det nog lite muffinsbak med färska hallon 

/A 
 

SOL

Solat å badat som galningar, nu blir det tävlingar i dagarna 2

Tjingeling

/A

Semester


Ja inte är vädret så uppmuntrande direkt men vi har farit runt lite som vanligt.
Detta har gjorts 

  • Vallat hos Peter
  • Vallat hos Viktoria
  • Caschat x2
  • cyklat runt sjön med hästar, barn och hundar 1,6mil per tur x2
  • varit hos Petra i Väse
  • shoppat i Karlstad
  • lekt i Lek och Buslandet
  • plockat svamp
  • badat i Torsby badhus

Idag ska vi cacha lite igen, det är riktigt kul, sen blir det nog mest soft. Vi väntar på att Ann ska komma upp på fredag och att vädret ska bli bättre så vi kan bada.

Efter tävlingarna blir det nog iaf en liten vallpaus ett tag, den rätta känslan vill inte infinna sig.

/A