Nuuuuu

  • Jobbat med ett leende på läpparna
  • Mött exet med ett leende på läpparna
  • tränat vallning med Bööb med leende på läpparna, trots att det var ganska kasst faktiskt
  • diskat med ett leende på läpparna
  • gjort en karakteristisk packning med ett leende på läpparna

Nu är det SEMESTER, så tjing tjing nu blir det långt mellan uppdateringarna :)

/A


Bra därIdag efter jobbet när ögonen började droopa lite så drog jag till Stenungsunds Brukshundklubb, där jag visste att K och A tränade. Tog en chansning på att de var kvar och att K skulle vara sugen på en promenix i den fina skogen i området!! Jajamensan de 2 flitiga var där och tränade lite skydd, men var klara nästan direkt när jag kom dit.
Så en skön lång promenix i skogen blev det istället för vallning som jag faktiskt hade bestämt mig för sen innan.
Jag är nog helt enkelt lite mätt, det är inte bara hunden som behöver ett litet brejk, dessutom hägrar ju träning med Peter snart :)

Nu har jag mumsat toast med mozzarella, svårt nyttigt förmodligen :D

Ett arbpasskvar sen är det SEMESTER, Wunderbar!!!!!/A


Ministry of Sounds 2009 på ingångme like alot

/A

Har du sett Herr Kantarell?Efter frukost så drog jag på regnmunderingen och åkte till Ann. Vi hade bestämt att det skulle plockas lite svamp i det trista vädret. Mycket pga att jag vet att jag kan bli lite lat när det öser ner och jag kände att Bob behövde få rejsa av sig rätt ut i skogen. Sagt och gjort, hundarna fick springa fritt i lite mer än 1 1/2 h medans vi gick och letade efter skogens guld. Det var lite magert med den varan men lite fick vi ihop iaf.

Efter skogsturen blev det fika och gh. Jäklars va dålig jag var, man måste träna helt klart!!
Nu ligger Bob som en fäll på golvet och själv sitter jag nöjd i soffan. Härligt!! Imorgon blir det en ny promenad innan jobbet. men på lördag blir det lite träning i hagen igen.

Jag har staplat upp lite tankar ang min träning och ventilerat lite med Peter idag. Ska åka till honom nästa vecka när semestern dragit igång. Sen är planen att jag ska åka upp en gång i månaden.

Nu saknar jag Tina enhel del också och vad jag förstår på paranteserna så verkar hon må lite bättre nu igen. Ska bli kul att träffa henne igen och köra igång henne lite försiktigt!! Målet är att börja träna henne lite igen till hösten.
Jag är sugen på det!

/A

F**k

Efter att ha jobbat natten så drog vi till Henrik för att tävla.
Djuren drog när jag skickat ut Bob på utgången och han hade inte en chans att hinna ikapp. Thats life, domaren dömer!!

Denna gång tog Bob liggvisslan på andra sidan, kan ha varit för att det inte fanns några djur kvar, kan ha vart för att jag tränat.. who knows??

Kommer ta en tur till Peter nästa vecka för att analysera lite!

Idag bland alla svordomar som far i min skalle så tänker jag på Joel Svenssons imitation av Björn Ranelid
-Jag har GUD i mitt huvud
hahahahahaha nu är jag på gott humör igen och min lilla Bööb har fått grisöra

/A

Hörbarhet

Idag åkte jag ner och träffade Zonja i fårhagen. Vi skulle kolla av lydnaden hos våra djur inför morgondagen. Bob var jätteduktig men jag hoppas att det blåsedr mindre, för idag i stormen var hörbarheten väldigt nedsatt. Detta är dock inte ett sätt att skylla bort olydnad hos hunden utan man märkte att de verkligen inte hörde.

  • Jag tränade lite fösningar och man börjar se att koncentrationen kommer mer och mer. Efter semestern har jag en plan för fortsatt arbete mot ik2.
  • Jag kollade av flankerna i en vanlig cirkelövning
  • Jag kollade stoppet bakom djuren i hämtet

Nu hoppas jag att detta även funkar på tävlingsfältet, där Bob brukar ha svårare att lyda :P

/A


Tävling och läger!!

I onsdags vart det då premiär för Ik1, brrr nervöst, men målet var att ta sig runt och det gjorde vi! Bob gjorde stundtals ett mycket bra rejs, det var bara i hämtet han inte orkade lyssna vilket gjorde att vi fick mycket neddrag, men han tog djuren genom framdrivningsgrindarna på en spikrak linje, men det gick i 200knyck ock det genererar låga poäng och en flock som inte är helt nöjd *s* därav ingen lucka i delningen.

Protokoll

Utgång 14/20 Bra djup men slår över rejält
Upptag  6/10 Väl fort!!
Framdrivning 11/20 Ganska bra men strul på slutet
Hämt totalt 31/50

Fösning 19/20 Bra jobbat
Drivning 8/10 Föraren går av linje
Fålla in 7/10 Bra jobbat
Delning 0/10 Tid ute

Poäng 65/100 och ett 3:epris
Nya tag på onsdag :)

Direkt efter tävlingen gav vi oss av till Örebro och Gränsvallarlägret, där vi har tränat i dagarna 3, jag hoppade sista dagen då Bob behöver vila lite. Men vi är nöjda och glada och det är alltid lika kul att träffa alla och träna tillsammans!!

Nu blir det jobb en vecka sen är det semester.... Härligt härligt

/A

Tillbaka

Jepp nu är allt som vanligt igen :) Efer långfrulle i Kungälv så åkte jag vidare för att hämta Bob. Även där blev det fika fika fika, men seg som jag var så var det najs att bara softa lite!

Ikväll har jag och Bob inte gjort många knop men i morgon blir det lite vallning. Jobbar bara tisdag denna veckan sen är det tävlingar på onsdag innan jag och Zonja drar till Gränsvallarlägret över helgen! Det ska bli riktigt kul :)

/A

Saknar....

Hjälp jag är ûbertöntig.... Här behöver jag hundvakt mellan lördag och söndag och självklart ställer Silva upp, trots att hon ska iväg med P-O och en massa dogs till Grums i helgen. Och jag vet ju att Bob inte kan ha det bättre än med folk som skrattar åt honom.... hmmmm med honom ;) Han behöver ett brejk såklart, det har jag känt ett tag, samtidigt som jag inte kan låta bli att träna. Men redan nu känns det i lilla magen att han ska vara borta :( Me like that dog. Men jag jobbar, är på tjejträff och sover väl mest när han är väck så varför snyftar jag??? Tack snälla Silva och P-O som är så snälla. Hade jag varit lite mer bruksinriktad så hade jag limmat som fäään på er :P
 
/A & B

Får jag??Får man gå och lägga sig snart tro? Herrejösses vilken dag, har varit svååårt seg hela dagen och var på vippen att somna i bilen hem. Tog tag i disken så fort jag kom innanför dörren, sen vart det rätt ner till fåren. Körde bara helt kort för Bööb är lika trött som jag.

Så nu ligger han i köket och jag dricker en smoothie i hopp om att pigga på mig lite, för jag vet ju att om jag somnar nu så kommer det vara kört att somna sen när det faktiskt är dags, och jag ska ju upp kvart över 5 i morgon bitti så jag vill nog gärna somna i tid idag :)

Kanske att jag ska ta en liten liten promenad med Bob då? Eller gå ner och tjata med grannen... hmm vi får se!

/A

Natti/A

Var är regnet??

Det har nu utlovats regn i flera dagar, och när jag varit hemifrån har jag märkt av det, men icke sa nicke att det kommer några droppar hemma :P Trots att det hade varit Lite skönt om det lättade lite så är jag nog lika glad att det fortsätter vara varmt och gott. Enda nackdelen är nog att Bööb tar slut rätt snabbt. Inte konstigt med tanke på att vi kört rätt hårt rätt länge!

Började iaf dagen med en timme lång promenad med lilla B, sen var det kids och frisörbesök på agendan.
efter detta var det dock vallning igen, körde endel delningar vilket var svårt med klisterfåren men jag är nöjd ändå, sen var det fösning med fokus ligg, och iom detta så kom även en annan koncentration på fösningen..... utvärderas under morgondagens pass!

Mina tankar går ikväll till Adam

/A

Vi är lite tröttaEfter 1 natt och en långkväll på endast 12h *flin* så är jag lite matt. Det blir inte många timmars sömn men det är bara att bita ihop :)  Nu är jag ju lite ledig igen!
Jag och Bob började dagen med att åka och valla lite men det var fortfarande lika varmt och Bob tog slut snabbt. Jag måste verkligen ta tag i konditionsträningen med honom. Men först får det utlovade regnet komma och det måste bli lite svalare!!

Ikväll ska jag och tjejerna gå på restaurang och sen en bio, det ska bli mysigt... om jag nu inte somnar förstås *s*

/A

Bobs Vp

Idag fick jag filmen på vp:t!! Tack snälla Frida :) Så lärorikt att titta på. Jag behöver gå en fållkurs helt klart och nu när jag ser på filmen så ser inte flocken alls så hemsk ut som jag upplevde den. Bob tog en del felkommandon och vi gjorde missar här och där men jag tycker han ser trevlig ut och jag ser rätt muppig ur *asg*

Jag vill ha en videokamera! Thats for sure!!

Idag har jag jobbat men sen var jag nere i hagen med Ann! Man får verkligen ta henne i örat . Jag tycker Bob blir duktigare och duktigare för var dag och jag pratade lite med Peter N igår ang mina fösningar och det han sa skulle bli resultat i min träning visade sig lite idag. Det är verkligen kul att valla!!

Bööbs Vp


 
/A

Det rullar på

Japp ännu en dag då jag inte fått gjort mycket. Hade en tandläkartid kl halv 2 så det blev inte nån beach för mig idag. Handlade lite innan jag åkte till Kerstin en vända för att hämta det jag glömt :( Upptäckte en lång repa på passagerarsidan på bilen, tydligen nån trevlig prick som parkerat lite tätt *grr* Men har jag tur kanske jag kan polera bort den, får ta ett snack med J i morgon!

På kvällen blev jag lite rastlös och drog till Ann på kaffe innan vallningen. Najs! Sen bar det av till hagen, jag hade värsta vallstassen, kjol och flipflops, fantastiskt flott och lätt att trippa omkring i. Jäjä jag lever i det nu och vägrar ha andra varma kläder och skor på mig, det blir regn snart nog.

Bob går från klarhet till klarhet. Idag fick vi se att han själv anpassade sitt tempo mot fåren flera gånger och jag går heller inte med nästan alls på fösningarna. Jag kommer att växla lite där, att gå med och inte, så han inte fuskar eller blir osäker, så i morgon blir det nog riktiga dojjor, så jag kan gå med och tala om att han är min duttiaste vovve *s*

Vi fortsätter även med delningsträningen :)

/A